Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudolfina14

pijące mamy ...

Polecane posty

Gość rudolfina14

hej... czy sa tu mamy co lubia wyjsc na spacer z kolezanka na piwo i z dziecmi ?

Gość rudolfina14
nie ma ? same idealne mamy ?

Gość hdsraersysetr
jedno wyklucza drugie albo piwo albo dzieci.

Gość sacasc
idealna nie jestem, ale na piwo w obecnosci dziecka nie pozwolilabym sobie. To patologia

Gość no pierze sie nooo
Piwo owszem z koleżanka tym bardziej ale na placu zabaw na przyklad podczas spaceru z dzieckiem to takie troche nie bardzo odpowiedzialne.

Gość ja piwko pijemmmmmmmmmmmmmmmmm
Ja wychodze z kolezanka i bierzemy dzieci..z nami wypijemy po piwku dzieci po soku zjedza pizze noi gra

Gość rudolfina14
a ja pije i to mój problem jest - pytam tak orientacyjnie z ciekawosci ...

Jedno piwko czy dwa w ogrodku to nic sie nie dzieje..wazne zeby sie nie opic..bo przeciesz jestes z dzieckiem...rozsadek po pierwsze

A wiecie, że pijąc alkohol (bez różnicy ile) w razie kiedy naśle ktoś na was policję (inna nadgorliwa mama itp) to grozi wam 5 lat pozbawienia wolności za narażenie życia dziecka nawet jeśli nic się nie stanie dziecku i nie jesteście pijane? Jestem świeżo po sprawie w sądzie dość bliskiej osoby, byłam świadkiem :o A,że sytuacja miała miejsce drugi raz to odwieszono pierwszy wyrok i ta osoba idzie teraz do więzienia. NIE MA ZMIŁUJ! Podkreślam, dziecku nic się nie stało. Pierwsza sytuacja miała miejsce na ogródku działkowym, druga w knajpce rodzinnej z placem zabaw

Gość rudolfina14
no mi sie nie zdarzyła nadgorliwa mamuśka,bo nie pije tak że wszyscy widza ;) i tak żeby wracać z dzieckiem zygzakiem bo strach i wstyd ... myśle,że jak młody bedzie starszy to przestane podpijac na spacerze- narazie nie wie o co kaman ....

Gość tildone
moze pomysl o jakiejs terapii zanim dziecku zniszczysz dziecinstwo, alkoholiczko yebana

Gość rudolfina14
dzieciństwo ma udane widze,ze TY raczej nie ;-)

Gość ahadgdodaaaa
ja nie widzę w tym nic złego i myślę, ze wiele innych kobiet też. sama w prawdzie nie mam jeszcze swoich dzieci, ale wątpie, że gdybym miała to odbiło by mi na dekiel tak jak niektórym mamuśkom. moi rodzice też nie raz na działce, na wakacjach/ wycieczce, czy na spacerze pili piwo, mnei kupowali lody lub coś innego, byli najwspanialszymi rodzicami pod słońcem. co innego żłppanie do nieprzytomności wódy, ale 1 czy 2 piwa to zupełnie normalna sprawa, bycie rodzicem nie oznacza bycia dziwakiem czy odludkiem zapatrzonym w swoje dziecko. autorko trafiłaśna forum zakompleksionych mamusiek i kur domowych, wiec tutaj nikt Ci obiektywnie nie odpowie

Gość MartynaMMM
mnie to sie tylko z patologia z blokowisk kojarzy.Owszem wychodze z przyjaciolmi i z dziecmi ale na kawe,deser lub lody.czy obiad w restauracji i do tego pol kieliszka wina.piwo to moj maz pije jak jedziemy na wakacje.

Gość MartynaMMM
2piwa dla kobiety to mega duzo,no chyba ze macie zaprawe od wczesnych lat

Gość heheheheheh:)
Jeżeli gdzieś idziemy to jedno z nas nie pije .Jeżeli wieczorem chce wypić kieliszek wina to mąż nie pije . Przy dzieciach nigdy nie wiadomo co się może stać.

Gość MartynaMMM
kobieta z piwem to dla mnie pomylka,u mnie w domu tato pil czasem piwo.mama wino,najczesciej do obiadu.

Gość wiosennka
Picie przy dziecku to nie jest dobry pomysł.ale zależy kto co rozumie pod słowem PICIE. Uchlać się i w takim stanie zajmować się dzieckiem tj niedopuszczalne. Ale pójść na działkę na grilla i wypić jedno czy dwa piwka w obecności dziecka to nie jest tragedia. Czy jak są święta i taka mama czy tata wypiją po kieliszku wina to też nie będzie tragedią. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku.

moge wtracic slowko-nie wiem w jakim miescie zyjesz..bo w moim widze czesto cale rodziny co ida w niedziele do knajpy z dziecmi zjedza cos wypija piwko i ida do domu,jedno piwko to nie jest cos strasznego....

Gość MartynaMMM
Ja tez chodze do restauracji raz w tyg,ludzie ktorych spotykam najczesciej zamawiaja wino.ja zreszta rowniez

Gość coxxxxxxxxxxxxxxxyyyyy
Za komuny pędzili bimber, chlali aż padali, imieniny na 20 osób robili, dzieci bawiły się w osobnych pokojach, o ile ktoś miał osobny pokój, samopasem chodziły po dworze a dorośli dawali w szyję,(oczywiście na pewno nie u wszystkich tak było) a wy się bulwersujecie o jedno piwo?

Gość ahadgdodaaaa
MartynaMMM 2 piwa dla kobiety to duzo- a niby po czym tak wnioskujesz? robiłaś jakieś badania na ten temat? to, że dla Ciebie to dużo, to nie oznacza, że dla innych też. nie oceniaj wszystkich własną miarą

Gość po jednym piwku to mi szumi
może inne mamy częściej praktykują i ich organizmy przyzwyczaiły się.

Lampka wina to tez alkohol wiec na jedno wychodzi piwo czy wino wazne ze z umiarem

Gość nie mirhjjj
Straszne ze kobieta pije piwo?? I co z tego człowieku wyżej?? Niektóre nie lubią wina,wolą piwo i co?? Tragedia? Głupia jestes. A jeśli chodzi o spacer z dzieckiem i piwkiem to zdecydowanie odpada ;) bez dziecka ok ,ale z dzieckiem nie odważyła bym się i nie chciała.

Gość ahadgdodaaaa
poza tym co to za brednie, że wino można, a piwa to juz nie...jakbyś chciała wiedzieć to winem o wiele szybciej można się upić ,bo ma w sobie o wiele większą zawartość alkoholu niż piwo. Twoja mama piła wino, wiec uważasz, że wino jest ok. mi np. wino nie smakuje i nie pije go w ogóle, a piwo lubie sobie czasem wypić, każdy pije to co chce i tyle

Gość nie każde dziecko jest zdolne.
zawsze mnie zastanawiało co takiego fajnego jest w alkoholu dla takich ludzi lubiących się napić? smak? chyba nie bardzo? dobry humor i oderwanie się od problemów i natarczywych myśli? może... a może ty mi wyjawisz ten sekret, bo ja muszę się serio mocno zastanawiać, żeby znaleźć jakiekolwiek zalety takiego regularnego popijania? przecież ani to smaczne, ani zdrowe? to w czym tkwi ten sekret? w potrzebie ucieczki od zmartwień? w przełamaniu nieśmiałości? no w czym, bo nie rozumiem?

Co to jest dziwnego ze dwie kolezanki spotkaja sie w knajpie na piwie i sa z dziecmi ......wypija piwo ,dzieci sok ,zjedza cos ....rzadnej patalogi nie widze w tym

Gość MartynaMMM
Myslicie ze kazde wino jest tak wysoko procentowe jak w pl.ja pije wino rozcienczone woda nie zawsze ale dosc czesto.piwsko kojarzy mi sie z patologia,przykro mi ale tak uwazam.