Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudolfina14

pijące mamy ...

Polecane posty

Gość rudolfina14
nie mam 4-latka ,tylko 15 miesieczne dziecko,ktore lubi pospac na dworze wtedy mam czas dla siebie ;)nie pije codziennie jak młody biega i sie bawi to go pilnuje... moze i jestem troche alkocholiczka-czytac o tym nie musze ... nie uważam sie za zła matke ....

Gość ja piwko pijemmmmmmmmmmmmmmmmm
no wlasnie bo to nic zlego

Gość rudolfina14
nie pije w ukryciu ;) po prostu jest pełno takich mam jak wy tu .... i ukrywam,żeby zaraz na psiarnie nie dzwoniły i przypał za piwko robiły ;)

Gość rudolfina14
gdybym piła i upijała sie i miała dziecko gdzies - to wtedy był by dopiero problem ... teraz go nie widze ...

Gość no i dobrze
Jak jestem sama z dzieckiem to nigdy nie pije . Jeżeli robimy z mężem grilla to jedno z nas nie pije .

Gość wrrrrrrrrrrrrrrrrrru
Rudolfina, piwko jest smaczne, mniam, uwielbiam, jestem z tobą

Gość no i dobrze
Jak cos sie stanie dziecku to wierz mi ze nikt nie będzie sie pytał czy wypiłaś jedno czy 2 piwka . Jak ma się dziecko pod opieka to się nie pije .

boze bo po jednym piwie to ma sie wypisane na czole ze sie pilo.....

Gość .............,,,,,,,,,,,,,,,,,
...............

Gość rudolfina14
no własnie ;) po mnie jakos nie widac,ze jestem pijana ;) no chyba że wypiła bym 0,7 to tak ;)

Gość tak z ciekwosci ???????
rudolfina14 - często pisze to jedno piwko ?

Gość jak cos sie stanie dziecku,
blabla bla :O ile można tego słuchać :O w takim razie nic by nie mozna bylo robic, bo co bedzie jak coś się stanie dziecku? Nie pojade na wakacje, bo nie zostawie dziecka u babci bo co bedzie jak coś mu się stanie? Nie ugotuje na obiad spaghetti bo co bedzie jak sie zadlawi makaronem? Nie pojde na minute do lazienki i się lepiej zsikam pod siebie, bo co bedzie jak w czasie mojej nieobecnosci cos mu sie stanie ? :O ludzie, nie traktujcie macierzynstwa jako ograniczajacego wiezienia, w ktorym matka musi sie poswiecic w calosci dziecku i rezygnowac dla niego ze wszystkiego :O

racja wszystko mozna tylko z umiarem

Gość ja pierdzieleeeeeeee
brak wyobrazni jesli ktos wyczuje od ciebie alkohol, zostaniesz zbadana i uznaja ze jestes pod wplywem, sprawa natychmiast est kierowana do opieki spolecznej w przeciwienstwie do sytuacji kiedy cos sie stanie dziecku bedacemu u babci, ktora niczego nie wypila gdy ty jestes na wakacjach wasze dzieci, wasza sprawa, ja wole miec 100% pewnosci ze alko w zadnym procencie nie zamulil mojego refleksu i ze opieka spoleczna nie bedzie mnie kontrolowac

Zdecydowanie jesli gdzies z malymi dziecmi wyruszamy poza dom to ,to ktores z nas w ogole nie pije, jedno z nas nawet ust nie moczy ,albo Ja albo mąż,o ile mamy male dzieci przy sobie Ale jesli przebywamy w towarzystwie naszych najsatrszych dzieci, ktore chodza juz do szkoly sredniej to pozowle sobie i ja i mąz symbolicznie alko wypić,w nie duzej ilosci..Abstynecje zachowuje jedno z nas kiedy mamy mniejsze dzieci pod swoja opieka,nie nastoletnie :) Alkohol okazjonalnie wypijemy,jak już to w symboliczej ilosci

Gość jesteś alkoholiczką
"moze i jestem troche alkocholiczka" Nie ma "trochę alkoholiczką", to jest droga jedynie w dół. Myślisz, że zachowasz kontrolę, ale granice będą się coraz bardziej przesuwać. Mnie akurat na dekiel nie bije, bo nawet matką nie jestem :) Po prostu umiem rozpoznać typowe racjonalizacje początkującej pijaczki, która za parę lat będzie ciągnęła z gwinta w ukryciu aż miło :O

no tak dobrze ze jadnak ktos ta wyobraznie ma

Gość rudolfina14
a to różnie kochana ,,, jest tydzień,że ani jednego ;) bywa,że i 3-4 razy w tygodniu ;)

pozwalam moim najstarszym blizniakom pod naszą kontrolą i czujnym okiem symboliczną lampke szampana czy wina sie napic, ,ale to tak od święta a nie dzien w dzien :)

Gość piwoszkasmakoszka
oboje z mezem lubimy alkohol, byc moze nawet ja bardziej, czesto tzn przynajmniej raz w tygodniu saczymy wieczorem winko, przymnajmniej raz w tyg spotykamy sie ze znajomymi gdzie sie cos poleje i wiadomo wszelakie inne okazje. dziecko jest juz w wieku szkolnym w zwiazku z tym ta lampke wina wieczorem pijemy oboje gdy juz dziecko spi, kiedys jedno z nas zawsze bylo w abstynencji:) tyle ze na chwile obecna mam mame zaraz obok i wiem ze jest ktos w razie "w". na jakichkolwiek "imprezach" pije tylko jedno z nas i robimy to na zmiane tzn ostatnio pil maz to teraz ja chyba ze ten na kogo przypada kolej nie ma ochty to pije inny- nie mamy problemu z upijaniem sie tzn ja a maz chyba musialby beczke wypuic takze tez nie zdarzylo mu sie byc pijanym ew w weselszym niz standardowo nastroju:) nie osadzam innych matek to ich wybor do momentu gdy sie nie upijaja, aczkolwiek ja chyba bym zwymiotowala ze stresu gdybym sie napila bedac jedynym opiekunem dziecka na dany moment. aha a piwko uwiebiam!- choc jak sadze z marginesu nie pochodze:)

Gość rudolfina14
jak nie miałam dziecka to piłam praktycznie codziennie po pracy,w wolne weekendy gdzies się szło w melanż ....i to najczesciej wodke .... wiec na dno sie nie stocze - bo wyszłam z tego ... potrafie odmówić - to nie jest tak,że musze tylko lubie napic sie w towarzystwie piwka i pogawedzic ...

Gość jhkjjiljilj
A nie możecie wypić z koleżanką tego piwa wieczorem w domu, kiedy jest z wami też np. mąż który wtedy nie pije??

Gość piwoszkasmakoszka
hmm czy jesli lubie kaszanke to tez jestem z patologi tak sie zastanawiam?:) a kawioru wcale a wcale, za to owoce morze jemy przynajmniej dwa tygodnie:p...to czy ja jestem z tej patologi czy nie kurcze ale mi nabilyscie glowe tymi madrymi pytaniami:D

mozna i tak w domku czy w knajpie zawsze ze to piwo sie pije

Gość rudolfina14
mogę w domu (ale bardzo lubie w plenerze) ciepło-świeże powietrze ;)

Najwazniejsze to pilnowac dziecko i nawet jesli jestes po piwku to oczy otwarte,,,

Gość rudolfina14
patologią nie jestem ;)w domu czysto ,dziecko czyste-nakarmione itd ;)

Gość Hgvk jj j
A ja pije. Dzisiaj tez zamierzam. Oczywiście mąż jest wtedy w domu trzeźwy. Dziś pije whisky. I to tak zeby sie upic. Raz w miesiącu, czasem raz na dwa tak robię.