Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolinne

ile kosztuje bukiet slubny?

Polecane posty

Gość lalalalaaleubawmam
Ja myślę, że to kompleksy osób, które pracują w kwiacarni. Powtarzam jeszcze raz to OBSŁUGA JEST DLA KLIENTA, a nie odwrotnie. Klient płaci, klient wymaga i tyle.

Gość Ja powiem tak....
To nie są moje kompleksy a z życia wzięte i nie jestem "kwiaciarką" :) Napisałam o tym,by podać przykład panoszących sie pań kwiaciarek

Gość sfgrg
jest tylu klientów że jak pare fochowatych dam pójdzie sobie to tym lepiej dla nas,na całe szczęście pracuję teraz z ludzmi którzy sa na poziomie i z firmami wiec nie muszę wysłuchiwac gasek co za mąz wychodzą i się podniecaja.amen koniec tematu z mojej strony

Gość rattas
Zrobienie wiązanki ślubnej u mojej siostry plus 2 butonierki i kwiaty dla mnie (świadkowej) kosztowało 500 zł. Wiązanka ślubna ma wmontowaną kapsułkę z wodą, plus cześć kwiatow jest usztywniana drucikiem, bukiet jest robiony na specjalnym stelazu (dlatego tyle waży) Zwykły bukiet tego nie ma (bo nie ma potrzeby żeby wytrzymywał noszenie, rzucanie, a czasem u pozowanie do zdjęć dzień czy dwa później. Płaci się za czas i dodatkowe elementy na jego wykonanie.

Gość kto pracuje w kwiaciarni?
pustaki i tłuki które nie ukończyły żadnych szkół , zeby pracowac w kwiaciarnii wystarczy kilku dniowy kurs po gimnazjum

Gość rattas
Kursy Ikebany może twają kilka dni, ale liczy się talent i praktyka. Jak ktos jest dobry to kurs i rok dwa i robie piekne wiazanki. Jak się ktoś nie nadaje to kursy i praktyka kikuletnie moze pozwoli pracowac odtworczo. Tak samo z fryzjerami, kosmetyczkami, personal shoperami i innymi wolnymi zawodami.

Gość fgntght
Musze Cię zmartwić, skończyłam podyplomową Florystykę na SGGW. Nie dziwne że masz taką wiedzę o kwiaciarniach i florystach, bo pewnie mieszkasz na wsi i robisz zakupy w budzie z kwiatami a nie w kwiaciarni.

Gość fgntght
No proszę. może chcesz jeszcze po mnie pojeździć? bo mnie to nie rusza.zarabiam pewnie 4 razy co Ty. Robię to co kocham, spełniam się zawodowo, jestem florystą jednego z największych wydawnictw w Polsce. Pracuję dla kilku gazet. i dalej możesz sobie pisać co chcesz. Wisi i powiewa ......

miałam bukiecik z różowych róż:) wcześniej tez się zastanawiałam, żeby samej zrobić taki bukiet, ale ... w końcu zdecydowałam się na małą kwiaciarnię 10km od miejsca zamieszkania. Zapłaciłam za niego 100zł, teraz są inne metody robienia bukietów. Róże miałam wpięte w gąbkę modelarską, dzięki temu róże miały ciągły dostęp do wody:) Kwiaciarka sprowadzała specjalnie dla mnie holenderską odmianę róży. Natomiast u mnie w mieście na wstępie zapowiedzieli mi, że bukiet będzie kosztował 150-200zł. Takiego odcienia róży jaki mi się podoba mi nie sprowadzą, bo o tej porze roku nie jest dostępny! Ano jest:P No i mam się decydować jak najszybciej a najlepiej teraz tu na miejscu w kwiaciarni bo oni mają tyyyyyle zamówień:P

Gość fbgnfgn
kazdy kwiat mozna sprowadzic, a poza tym teraz zaczyna sie taki sezon ze wszystko bedzie dostepne na lokalnym rynku, rada zmien kwiaciarnie, najlepiej poszukac takiej ktora ma duzo zamlowien,popytac znajomych i przejsc sie po kilku kwiaciarniach, no i patrzcie na wyglad kwiaciarni,bo ładnie wcale nie oznacza drogo a profesjonalnie.unikajcie miejsc gdzie nadal pakuje sie kwiatyw celofan, uzywa plastikowych wstazek,kryz itp,to sa miejsca gdzie lludzie sie nierozwijaja bo im sie nie chce.wiec tez nie bedzie chcialo im sie poswiecic dla waszej wiazanki.

Gość moj bukiecik....
Ja sobie wybrałam bukiet ślubny ze strony kwiaciarni hibuskus jest w internecie. I tam jest zdjecie bukietu jaki mi sie podoba z fioletowej eustomy i cena podoba 350 zl. Naprawde tyle wart jest ten bukiet czy kwiaciarnia narzucila swoje ceny z jakiegos powodu? http://www.hibiskus.net.pl/pl/sluby/galeria/bukiety/212 nie wiem jeszcze ile u mnie sobie zazycza ale takiej sumy nie jestem w stanie dac za bukiet:( za drogo...

Gość lkjlnhjlopocz
oprócz eustomy jest też storczyk Wanda,to drogi kwiat wiec cena adekwatna.

Gość lkjlnhjlopocz
chociaz ja bym go zrobiła za 250zł u siebie w kwiaciarni

Gość lkjlnhjlopocz
i tez jestem z Warszawy

Gość niekwiaciarka
Droga lalalal....... z tego co przeczytałam to ta Pani napisała "no kurcze wiazanki slubne inaczej sie uklada niz zwykle bukiety ;ddddddd" Chyba trzeba nauczyć się czytać ze zrozumieniem.....

Gość gość
A ja znalazłam wczoraj na prawdę fajny bukiet, który jest inny niż wszystkie. Byłam na różnych ślubach i u nikogo nie widziałam takiego. Jest przede wszystkim oryginalny. Ale możecie ocenić same :-) http://www.pakamera.pl/slub-dodatki-bukiet-slubny-candy-nr990124.htm. Możecie podzielić się opinią bo może tylko ja tak się zachwycam.

Gość gość
Nie wiem dlaczego ale link do bukietu z kulek nie działa. Znalazłam go też na fb. Trzeba wyszukać jako Fabryka Małych Form a następnie wejść w My shop.

Gość gość
Feghe mam z ciebie zwale az mnie brzuch boli!!!!!!!!!

Gość gość
moze i znajdziesz za taka cene. Ja swoj bukiet kupilam w http://kwiatolinia.pl/ i zaplacilam troche wiecej, ale za to mialam naprawde sliczna wiazanke

Gość gość
To zależy z czego ten bukiet. Mi marzyły się peonie, a ślub był w sierpniu tego roku. Polskich peonii nie było już, więc trzeba było sprowadzać, więc i wyszło drożej. Za peonie do mojego bukietu i świadkowej zapłaciłam 600 zł.

Gość gość
ja miałam bukiet z róż stabilizowanych od rosebelle za 190 zł. wygladal pieknie, a bedzie sie trzymac przez dwa lata, wiec dodatkowo jest pamiatka po slubie :)

Gość dorcia007
Mogę polecić serdecznie aranzacje-kaja.pl bukiety ślubne Lublin i okolice, ale w dalszych rejonach chyba też robi. Można dobrać stosowne rozwiązanie do posiadanego budżetu, a efekty są super :)

Gość gość
Polecam zrobić bukiet samej, bo to całkiem przyjemne (nie nadmieniając że o niebo tańsze) i zawsze możecie się chwalić własnoręcznie wykonanym bukietem. Hortensja + róża chińska wytrzymały i były piękne :) Od samego początku taki bukiet był wymarzony i wymyślony,ale Pani w kwiaciarnki chciała za niego prawie 200,00 złotych. Nie wiem czemu na hasło "ślub" wszystkie ceny tak windują.... Ten który widać na obrazkach kosztował 50,00 złotych a "składników" starczyło na jeszcze jesden dla świadkowej i dwa bukieciki do butonierki dla Pana Młodego i świadka ;) https://goshiatravels.wordpress.com/tag/bukiet-slubny-diy/

Gość gość
ja tam wolałam mieć profesjonalnie przygotowaną, idealną wiązankę ślubną, znalazłam taką w ofercie http://www.artico.com.pl/ w Krakowie, ceny są różne, to zależy czy chcesz mieć skromniejszy czy bardziej urozmaicony bukiet

Gość karin83
Koszt całkowity bukietu ślubnego zależy od wielu czynników. Są to np. wielkość, kształt, ilość kwiatów, rodzaj kwiatów, dodatki itp. Najlepiej spytaj w kwiaciarni - np. tutaj http://amarantkwiaty.pl/ , gdzie powiedzą CI jaki jest przedział cenowy.

Gość hebral
Najlepiej dzwonić do kilku firm i zrobić sobie porównanie - http://firmyweselne.pl/katalog-firm?tags=bukiet+slubny&sort=c.name&direction=asc&page=2 Tylko pytajcie czy to na pewno ostateczne koszty i czy się nie zmieniają np. ze względu na inną porę roku.

Gość bukietyzbroszekpl
jakby ktos sie nie liczył z kosztami to ja zapraszam po troche drozszy ale niezniszczalny ;) :) bukiet slubny z bizuterii :) bukietyzbroszek.pl

Gość Blank88
serdecznie polecam kwiaciarnie kwiaty i wianki - Barcice (facebook) /kwiatyiwianki/. Piękne bukiety ślubne i wystrój sali.