Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAklopotana90

JAK TO W KONCU Z TYM JEST ?!

Polecane posty

Gość ZAklopotana90

POPATRZCIE : Zagnieżdżenie się jaja płodowego w macicy Krwawienie pojawia się tydzień, dwa po owulacji i jest skąpe, niebolesne. I TUTAJ Z INNEGO ZRODLA : Zagnieżdżenie się jaja płodowego w ścianie macicy: - objawy: dość obfite krwawienie; TO JAKIE W KONCU KRWAWIENIE TEMU TOWARZYSZY ?!

Gość zamiast
zwykle nie ma go wcale

Gość ZAklopotana90
ale gdy jednak sie zdarza to jest rzeczywiscie dosc obfite?? czy takie krwawienie moze zawierac duze skrzepy??

Gość nie, krwawienie
implantacyjne nie zawiera żadnych skrzepów i jeśli juz się pojawia, to jest raczej niewielkie- stąd określane jest mianem plamienia, a nie krwawienia

Gość ZAklopotana90
Czyli jak sie pojawilo krwawienie ze skrzepami tydzien po stosunku to na pewno nie bylo to krwawienie implantacyjne, ale czy mogl to byc normalny okres swiadczacy o braku ciazy?

Gość mariolka5345
ja mialam normalne krwawienie a bylam w ciazy, lekarz mowil ze rzadko to sie zdarza ale to byla normalna jedna miesiaczka a druga to juz byla plamki wczesniej testy nic nie wykazywaly bo pekla nam gumka ale jak dostalam okres normalny myslalam ze nic sie nie stalo, test wykazal dopiero ciaze w 8 tygodniu mi,wczesniejsze nic.

Gość plamienie implantacyjne to jes
t dosłownie kropla krwi, nie więcej ( u mnie były dwie: jedna pojawiła się na wkładce, a drugi raz, gdy podcierałam się po sikaniu - sorry dosadność i szczegóły, ale skoro jest już temat, to piszę jak było dla informacji zainteresowanych;) ) zaobserwowałam to w 3 ciąży (w dwóch poprzednich jakoś nie zauważyłam) bardzo szybko musiało dojść u mnie do zagnieżdżenia, bo owulację miałam w 13 dc, a plamienie implantacyjne zauważyłam w 18 dc 11 dni po owulacji test o czułości 10mlU/ml pokazał już ciążę:)

Gość ZAklopotana90
dziewczyny a moze sie zdazyc tak ze dwukrotna beta hcg z krwi mogla nie wykazac ciazy mimo jej istnienia? beta robiona miesiac i dwa msc po stosunku

Gość plamienie implantacyjne to jes
nie ma takiej możliwości;)

Gość ZAklopotana90
pytam, bo slyszalam o tym, ze organizmy niektorych kobiet nie wytwarzaja przeciwcial i wtedy nawet przez cala ciaze hormon hcg nie jest wykrywalny w badaniu i sugeruje brak ciazy mimo jej istnienia

Gość Bambaryka147
Beta sie nie myli...

Gość mariolka5345
jest

Gość ZAklopotana90
ale mam bardzo duzo objawow ciazy :(

Gość ZAklopotana90
MARIOLKA - a dlaczego uwazasz, ze jest?

Gość Bambaryka147
Tzn jakie niby te objawy????

Gość ZAklopotana90
mdlosci, bol zoladka, czeste oddawanie moczu ( dwa dni od czasu stosunku tak sie zdazalo) , teraz bol podbrzusza mimo, ze przyjmuje tabletki anty, dwukrotnie zmienialam tabletki od tamtego stosunku

Gość ZAklopotana90
cytat : "ja juz tez opisywalam swoj przypadek, ale przypomne w skrocie, pieerrwszy test zrobilam po terminie spodziewanej @, wyszedl negatywny, powtarzalam testowanie wiele razy zawsze negatywne, wizyty u lekarzy ogolnych, u ginekologow, badania hormonow, krew, mocz, normalnie wszystko robilam! i nikt nie zauwazyl. W koncu miesiac pozniej okresu dalej brak i tu o dziwo test pozytywny! na usg okazalo sie, ze fasolka ma juz ponad 7 tygodni i sliczne bijace serduszko a moj negatywny test wlasnie wcina raczki i smieje sie do mnie pozdrawiam i trzymam kciuki!"

Gość ZAklopotana90
tylko, ze ja mam okres (chociaz juz sama nie wiem czy to nie plamienie czy tam krwawienie) choc pierwszy okres mialam b.obfity i zawieral b.duzo skrzepow, MARIOLKA - Twoj okres w ciazy tez zawieral skrzepy???

Gość Bambaryka147
Organizm tak moze reagowac na tabletki. Po drugie jak bierzesz tabketki to na 99 procent nie mozesz byc w ciazy. Po trxecie to czeste oddawanie moczu dopiero pod koniec ciazy jak dziecko napiera na cewke moczowa. Na 100 procent nie jestes w ciazy.

Gość ZAklopotana90
Tylko wlasnie ja sie martwie o to, ze moge byc w ciazy kiedy jeszcze sie nie zabezpieczylam ( byl to jeden stosunek i nie sadzilam, ze moge byc tak nieodpowiedzialna) po 12 h zazylam ESCAPELLE , ale stosunek odbyl sie w owulacje, a wtedy marne na szanse na zadzialanie escapelle, dlatego tak pytam

Gość mariolka5345
tak ten pierwszy zawieral skrzepy , przy pierwszym nie mialam miesiaczki, a synek ktory ma teraz rok to wlasnie mialam okres normalny i skrzepy tylko nie trwal jak zwykle 7 dni lecz 4

Gość ZAklopotana90
Ale b. duzo i duzych skrzepow? Bo ja mialam doslownie ogromne

Gość Bambaryka147
Dziewczyno, czy ty siebie czytasz? Dwie bety ci pokazaky, ze nie jestes w ciazy. Po sosunku zarzylas escapelle i dalej myslisz, ze mozesz byc w ciazy????? Nie jestes, a wszystkie twoje " objawy" spowodowne sa tabletkami. Przestan juz sobie wkrecac!

Gość mariolka5345
tak duze skrzepy mialam,pamietam bo niedawno urodzilam w sumie rok:)

Gość fdgdg
gratuluje jestes w ciazy,twoje objawy jasno daja do wyczytania ze jestes , pozostaje leciec do ginka ustalic termin porodu :)

Gość ZAklopotana90
Bo mariolka miala tak jak ja i byla w ciazy

Gość Noebieskakarolcia
Taki obfity okres mogl byc po escapelle. Jak zarzylas i mialas okres to spoko nie jestes w ciazy.

Gość Bambaryka147
Ale mariolka nie zarzyla escapelle po stosunku i pewnie robila test sikany,a nie bete i to miesiac i dwa od stosunku.

Gość ZAklopotana90
stosunku, ktory odbyl sie w OWULACJE ;/

Gość Karramba mamma mia
Test beta miesiac po stosunku jest wiarygodny. Nie jestes w ciazy.