Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nel098

studia

Polecane posty

Gość nel098

witam, przedemna niedługo wybór dalszego kształcenia, wiem ze sama musze wybrac co chce robic, dlatego jestem zainteresowana psychologia badz pedagogika, spotkałam sie z wieloma opiniami iz u nas w Polsce a szczegolnie na zachodzie jest trudno o miejsce dla psychloga dodam ze specjalizacje zamierzałabym wybrac rodzinna, społeczna badz kliniczna. Ostatnio wpadłam na jeszcze jeden pomysł by zrobic licencjat z pedagogiki a nastepnie jezeli nie bedzie zadnych przeszkod magistra z psychologii. Co sądzicie o takiej decyzji ?obakierunki mi sie podobaja i mam nadzieje ze na oba sie dostane, plus jezeli studiowała bym dziennie chciała bym zrobic w miedzyczasie zaoczne studium kosmetyczne. Ogólnie co sądzicie o studiach zaoczynych, czy po nich rzeczywiscie trudniej znaleźć pracę, bo patrza na to czy studiowano zaocznie czy dziennie?

Gość print1234
Psychologii nie ma 2 stopniowej, są tylko jednolite magisterskie, choć SWPS (droga, ale dobra uczelnia jeżeli chodzi o psychologie) zrobiła program studiów I i II stopnia z psychologii (zobacz sobie). Jeżeli jednak chce się być psychologiem to 5-letnie magisterskie. Pedagogika - polecam, ciekawy kierunek - ważne aby wybrać dobrą specjalizację (warto zdecydowanie - terapie pedagogiczne, oligofrenopedagogika lub wspomaganie rozwoju). Ważne jest to co się umie, jeżeli Cię to pasjonuje - wybierz to. Studia niestacjonarne - bo są tylko teraz niestacjonarne (czyli zaoczne) i stacjonarne niczym się nie różnią niż dzienne (ew. mniejszy zakres programu, ale różnica jest z 30 %). To tyle :)

Gość osankAa09
Mniejszy zakres materiału na zaocznych phi! Niekoniecznie! ja mam pytania identyczne na egzaminie licencjackim jak Ci z dziennych!

Gość nel098
Wiem iż psychologia jest jednolita i 5 letnia, chodziło mi o to, iż najpierw zrobiłabym licencjat z pedagogiki a po ukończeniu zaczeła drugi kierunek magisterke z pschologi, tylko nie wiem czy dam rade, wiecie jak to poźniej bywa, nie nastawiam sie w przyszłosci jedynie na kariere zawodowa, w wieku ok 25-27 lat chciała bym miec juz pierwszego dzidziusia i myśleć bardziej o założeniu rodziny:) w pedagogice zastaawiałam się bardziej nad przedszkolna i wczesnoszkolna dla klas 1-3. Oba kierunki mnie ciekawia;/ Ja wiem ze na zoacznych wcale nie jest lżej chodzi mi bardziej iż gdybym takie wybrała, to dlatego, że chcę iść do pracy