Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość parabenowaja

Czy w tej sytuacji mogę ubiegać się o pomoc z mopsu? Poradzcie

Polecane posty

Gość parabenowaja

Ja jestem długotrwale bezrobotna, mąż kiedyś zarabiał dobrze poniżej 2500 nie schodził a teraz od 3 miesięcy dostaje po 1200 zł bo niby kryzys dopadł firmę. Mamy takie rachunki: dojazd do pracy - 300 zł ubezpieczenie samochodu- 100zł prąd - 120 zł woda - 70 zł ogrzewanie- 110 zł media - 140 zł (tv, internet i 2 telefony) zrezygnować nie mogę bo mam umowę podpisaną gdy mąż zarabiał dobrze. zostaje nam na życie (jedzenie, chemie i leki) 360 zł. czy w tej sytuacji mogę się zwrócić do mopsu o pomoc? Bo wszędzie piszą że dochód musi być 456 na osobę .

Gość sama sobie odpowiedziałaś
skoro macie po 600 to nic nie dostaniecie. Jest już maj, ogrzewanie więc odejdzie? Co miesiąc masz ubezpieczenie samochodu? Możże PKSem taniej będzie? Mnóstwo na prąd wydajecie, w lecie też mniej się zużywa bo dni dłuższe. Może sprobuj dorabiac, niedługo truskawki obrodzą, może komuś dziecko trzeba przypilnować, albo wymyć okna czy pospzrzątać? A nie od razu żebrać. Zresztą mops kasy nie daje tylko dopłaca do czynszzu czy opału na przykład

Gość parabenowaja
u nas ogrzewanie płacimy cały rok jest jedna suma, nie ma podziału że latem nie płacimy a potem zimą więcej tylko przez cały rok pobierają za ogrzewanie jedną kwotę. Mąż pksem nie może jezdzić bo nie ma połączenia bo pracę zaczyna o 4 rano. Szukam pracy ale nigdzie nie chcą bo albo mówią że kryzys albo że pewnie chce ich wykorzystać i w ciążę zajdę a oni placic beda na mnie, urzad pracy stazu mi nie chce przyznać bo kiedyś pracowałam przez kilka miesięcy. A jak chciałam isć do pracy pracodawca obiecał że po przyuczeniu (przez 2 miesiące) da zlecenie to pracowałam za darmo w ramach wolontariatu a potem mi podziekował i nastepnego idiote znalazl.