Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZielonaWroożka*

Jak przestać się wstydzić facetów?

Polecane posty

Mam świadomość, że mogę być odbierana jako wyniosła, sztywna, nieciekawa osoba, co jest dla mnie bolesne, bo w środku jestem osobą nader uczuciową i ciepłą, ale i tak mam problem z przezwyciężeniem tej blokady. Niepowodzenia w nawiązywaniu kontaktów bardzo mnie zniechęcają i stąd unikam kolejnych konfrontacji, schowana w swoim jakże bezpiecznym kokonie.

Starasz się idealnie wypaść, kontrolujesz wszystkie słowa. Tak sie nie da. Powiesz coś głupiego? Zawsze możesz to obrócić w żart. Nikt nie oczekuje od Ciebie żebyś była ideałem rozmówcy, wszechwiedząca, dowcipna....

no to jest najgorsze, wycofywać się. Zamykać się.

Man - i tu jest problem, bo mam względem siebie ogromne wymagania. Zawsze traktowałam siebie surowo, karałam za byle potknięcie. Stąd też przeświadczenie, że muszę sobie zasłużyć na czyjąś miłość, uwagę. Nie wierzę, że ktoś może pokochać mnie po prostu.

Ale jak zasłużysz na miłość skoro od niej uciekasz?? Nawet nie dajesz sie poznać

Gość heeejooooo
ja mam tak samo zielona wrozko dokladnie tak samo, identycznie. Bedziesz w tym topiku jutro moze? To moglybysmy pogadac, bo dzis jestem strasznie zmeczona i klade sie juz spac.

W ogóle to z jakiegoś powodu przeraża mnie wizja seksu z facetem. Nie wiem skąd to wynika, nigdy nie byłam molestowana ani nic takiego, ale coś sprawia, że stresuję się za każdym razem, gdy pomyślę sobie o byciu sam na sam nago z facetem. Nie mówiąc już o dotykaniu itp.

Musisz być bardziej wyrozumiała dla siebie i nabrać troche dystansu do siebie

Nie daję, bo wydaje mi się, że mam za dużo braków, które ktoś może odkryć i stwierdzić, że mu nie odpowiadają. Ten lęk przed odrzuceniem prowadzi do tego, że sama odrzucam już na wstępie. Hejoo - tak, oczywiście, zapraszam :)

każdy ma jakieś braki, nikt nie jest idealny. Nie masz co kryć wad bo i tak jak ktoś będzie chciał to je dostrzeże

Muszę nad tym popracować. Nadwrażliwość zaburza przejrzystość wielu sytuacji, prowadzi do błędnych interpretacji. Strasznie ciężko mi wyluzować i stwierdzić, że mam to gdzieś co ktoś powie/zrobi.

no to mamy ten sam rocznik i podobne imię :) No niestety ale musisz troche wyluzować. Zdarzają Ci się sytuację że jakiś facet zerka na Ciebie? uśmiecha sie? Jak reagujesz??

Szczerze? Udaję, że tego nie widzę, odwracam wzrok. Wiem, że powinnam się uśmiechnąć, ale zawsze paraliżuje mi wargi i zapewne dziwnie wtedy wyglądam.

Gość darvin77
Wielu ludzi jest taka jak ty i wydaję mi się że to kwestia wychowania przez rodziców. Dlatego stworzono alkohol

nie przesadzaj, pewnie tego nawet nie widać. Spróbuj się uśmiechnąć i... tyle, nic więcej. Czasem to wystarczy :) Dobra, ja też już spadam. Dobranoc Sylwia ;)