Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ktos sie orientuje zasiley

czy ktos sie orientuje chorobowe

Polecane posty

Witam,mam pytanie czy będąc na zasiłku chorobowym dolicza mi się urlop jeszcze ?? Chodzi mi czy miesięcznie dochodzi mi te 1,5 dnia czy nie i czy moge juz teraz np poprosić mojego pracodawcę aby wypłacił mi moja należność za urlop czy dopiero po porodzie??

Nikt?????

Gość trybik machiny
zapytaj w kadrach

Gość porady szukam
urlop Ci się należy nawet jak jesteś na l4,a pracodawca musi Ci wypłacić za urlop jeżeli masz umowę tylko do porodu i z dniem ostatniego dnia umowy musisz mieć pieniadze na koncie, ale jeśli masz umowę na dłużej to wcale ci nie musi odrazu wypłacać za urlop

Gość jeśli masz umowe do dnia porod
U to po zakonczeniu umowy zgodnie z okresem rozliczeniowym panujacym w firmie dostaniesz ekwiwalentem kase za urlop! Nie z dniem porodu bo to żadna dla pracodawcy wiazaca data :o jeśli macie wyplaty 10 kazdego miesiaca to wraz z wyplata dostaniesz ekwiwalent, chyba, że wczesniej pracodawca wreczy Ci swiadectwo pracy wowczas wczesniej się z Tobą rozliczy! Na wystawienie swiadectwa ma 7 dni od zakonczenia umowy! X Jeżeli masz umowe na okres dluzszy to pracodawca wcale nie musi Ci wyplacac urlopu ekwiwalentem, może Cię wyslac na ten urlop, "zmobilizowac" do wykorzystania go ;) pracodawca nie ma obowiazku wyplacac ekwiwalentu jeśli jest mozliwosc wykorzystania urlopu

Gość Mama dwójki.
Za urlop można zapłacić tylko jeśli umowa się zakończyła. Urlop nalicza się w trakcie trwania umowy.

Mam umowę do dnia porodu. Czyli w lipcu mi wyplaci. Też dobrze ;) dzięki za info ;) yy