Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cóż

bo chudych można obrażac a grubych już nie...

Polecane posty

Gość cóż

Mam 173 cm wzrostu i ważę 52 kg. Idzie lato trzeba się będzie pozbierać i jak co roku będę słyszała że jaka jestem chudziutka że nikne w oczach że ojej to musimy Cię podtuczyc że o źle wyglądam - uwagi od rodziców, teściów, ciotek, babc, znajomych, od obcych ludzi - kiedyś szlam koło przystanku i słyszę "to jest aneksji".. Szlak mnie trafia! Bo ja sama nienawidze swojej wagi, zawsze byłam chuda, wyglądam anorektycznie, ale jestem zdrowa, zaszłam normalnie w ciążę ( a straszono mnie że mam za mało tk tłuszczowej i grozi mi bezpłodność), mąż mnie żekochaja taka jaka jestem. Ale te uwagi co do mojej wagi mnie dołują, czasami jest mi naprawdę bardzo przykro :( i dlaczego jest takie przeświadczenie że chudym osobom można prawic takie "komplementy" a otyłym to już nie? Każdy jakoś tak taktownie nie porusza przy nich tematu ich tuszy, a mi się tak okrywa :(

Gość werwetwttttt
bo oni do ciebie tak z troski mowia, a powiedzenie do kogos ty tlusta swinio.. to juz chamstwo i pogarda, a nie troska :o

Gość 64564
może Ci po cichu zazdroszczą, że nie grozi Ci otyłość?

Gość 64564
ale właściwie to do grubszej osoby też można się czepić z troski o zdrowie

Gość nie mowie ze tak ale tez
Oj nie przejmuj sie.ja akurt mam idealna wage nigdy nie mialam problemu z nadwaga jak i nie dowaga.I tak uwazam ze lepiej byc za szczuplym niz tlustym.

Gość cóż
Po części pewnie i z troski ale nigdy nie zapomnę takiej sytuacji: dzień mojego ślubu goście składają nam życzenia pod kościołem, podchodzi do mnie jedna ciotka blabla i " żebyś troszkę przytylam w tym małżeństwie" ://

Gość spoko loko
O jak mnie to wkurza również, bo tez jestem taka chuda, ale nie mam zaburzen odzywiania. Ostatnio stwierdziła to samo, co Ty autorko, że chudym można nagadywac, ale weź grubej babie poiwedz, zeby schudła albo "jaki tłuscioch" Jezu, jak mnie to denerwuje. I na pewno jak znowu usłysze cos takiego, to odpowiem, ale zagwostka, co. Macie pomysł?

Gość całkiem normalna,
Mówi ktos o was - ło matko, ale szkieletor? Nie? To przestańcie obrażac otyłych stwierdzeniami typu tłuścioch albo gruba baba.

Gość spoko loko
a co myslisz, ze nie mówią? Ja kiedys usłyszłam "Miss Izraela".

Gość Tereserkaka
Chudym tez czesto procz tluszczu mozgu brakuje, czego bardzo czesto dowodza takie tematy. Festiwal proznosci, gdzie jedna z druga przechwalaja jakie to sa super i lepsze od innych.

Gość spoko loko
Haha, padłam festiwal próżnosci :D