Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bridzitto

ja przezyc ten miesiac finansowo

Polecane posty

Gość bridzitto

firma męża wstrzymała wypłaty bo mają kłopoty; ja pracuję na pół etatu i zarabiam 800zł; mam na koncie teraz jakis 1tyś, mąż ma z 300zł; wydatki w tym miesiącu: - rachunki - 80zł - dojazd do pracy - 350zł - paliwo - 100zł Myślicie że uda nam się jakoś przetrwać maj?

Gość mam białe ręczniki bo lubię
Ale te 800zł pensji jeszcze dostaniesz w ciągu miesiąca czy dopiero 28? Ewentualnie może od kogoś pożyczcie? tylko już możecie uprzedzić jak sytuacja wygląda. mi by było ciężko,ale wiadomo jak musisz to przeżyjesz. rozplanuj wydatki. na zakupy z listą. ogranicz przyjemności do minimum i może się uda.

Gość a syna nazwiesz
uda się ze skoro macie 1 tys na koncie. Cholera jasna ludzie rpacuja i nawet wypłat nie dostają. Co sie w tym cholernym kraju dzieje?

Gość A tak z ciekawości zapytam
siedzicie u rodziców że tylko 80 zł rachunków macie? Tylko telefony opłacacie?Takim to dobrze

Gość bridzitto
ja juz dostałam wypłatę, następną dostanę pod koniec maja; nie ma tragedii, mamy jakieś oszczędności to w razie potrzeby skorzystamy, ale chcieliśmy auto kupić, bo mamy takiego starego grata, że aż strach jeździć gdzieś dalej. Nie chciałabm tych oszczędności ruszać.

Gość bridzitto
tak akurat wyszło, że prąd i kanalizację płacimy co 2 miesiące i płaciliśmy w kwietniu; zostały nam do opłacenia tylko śmieci, tv i internet

Gość 14111
rachunki 80 zł ???? ja mam ponad 2000 zł ...........

Gość mam białe ręczniki bo lubię
Ja akurat w maju mam dużo rachunków do zapłacenia,ale w kwietniu miałam tylko internet, telefony i śmieci. W maju będzie podatek,światło, gaz-rozliczenie sezonu grzewczego :(, woda i prąd... Macie szczęście że tak się złożyło. Przecież mąż w przyszłym miesiącu musi dostać pensję z wyrównaniem więc nawet jeśli ruszycie oszczędności to potem odłożycie.

Gość bridzitto
już pisałam dlaczego są takie niskie;

Gość bridzitto
no właśnie boje się, że może tej pensji nei dostac tak szybko; nie wiadomo na jak długo jest wstrzymana; a jak dostanie to pewnie się te pieniądze rozejdą na inne rzeczy np. wegiel trzeba kupić na zimę ....

myślę, że nie ma jeszcze tragedii z waszymi funduszami, Ja zarabiam około 3000zł z czego: !800 mieszkanie 400 rachunki 100 bilet 200 inne na życie zostaje 500zł i jakoś sobie radze. Dacie radę, trzeba tylko znaleźć, w każdej sytuacji pozytywy