Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanycc

POMOCY! BYLA ZONA ZABIERZE MI MIESZKANIE ??

Polecane posty

Gość zalamanycc

Witam wszystkich , opisze krótko moja sytuacje. Wzielismy slub cywilny w Anglii w 2007 roku ( ja nie jestem obywatelem Polski , ona jest)ona mnie zdradzala i zaszla w ciaze z kochankiem w 2009. Tego tez roku wrócila do Polski i zlozyla wniosek o rozwód w Polsce , ja nie chcialem rozwodu poniewaz wciaz ja kochalem .. chcialem zaakceptowac ja i dziecko no ale jakos sie z tym rozwodem pogodzilem. Oczywiscie w sadzie wszystko na mnie mówila , ze to ja zdradzalem itd. Kiedy rozwód byl w procesie ona wlamala sie na mój mail i sprawdzala wszystkie wiadomosci. Powiedziala w sadzie ze spotkalem sie z kilkoma kobietami w 2011 roku. Ale przeciez ona zrobila sobie dziecko z kims i rozwód trwa , mieszkamy w innych krajach i ona mi zarzuca ze sie z kims spotykam ? Jak w ogóle moze dawac dowody do sadu które skradla z mojego maila , moge cos z tym zrobic ? ( mam dowody ze sie wlamala bo pisalem pismo do tej calej witryny internetowej o zmiane mojego hasla i oni potwierdzili ze logowanie jest z Polski a ja mieszkam w Anglii ) Ta sprawa ciagnie sie juz 4 lata , zgodzilem sie na rozwód z mojej i jej winy zeby to zakonczyc.. Sprawa jest troche utrudniona dla mnie poniewac mój prawnik reprezentuje mnie w Polsce i ciezko mi sie z nim regularnie kontaktowac. 17 maja ide na przesluchanie do sadu ze swiadkiem tutaj , w Wielkiej Brytanii. Moje najwazniejsze pytanie jest : W 2011 roku kupilem mieszkanie w Anglii , przypominam ze ona wniosla o rozwód w 2009 roku i od tamtej pory sie nie wiidzielismy i zadnych kontaktów ze soba nie utrzymywalismy Czy jest jakas mozliwosc ze ona moze mi odebrac to mieszkanie albo chociaz polowe pieniedzy ze sprzedazy ? Jestem zalamany poniewaz to ona zaszla w ciaze z kims , oszukala mnie a ja bardzo ciezko pracowalem na to mieszkanie i nie chce NIC nigdy jej dawac. Prosze o pomoc .. dziekuje i pozdrawiam

Gość blablabla ....
a zadbałeś o rozdzielność majątkową? zresztą swoje pytanie musisz zadać prawnikowi a nie na forum pozdrawiam

Gość AUTORKO, wybacz moje pytanie
sa rozne fora prawnicze , moze poszukaj i popytaj . Spytaj tez prawnika . Na chlopski rozum nieposiadajac rozwodu nadal jestescie malzenstwem , a wiec jest wspolnosc majatkowa. Nie wiem jak do tego podejdzie sad , dobrze ,ze od 2009 roku nie bylo zadnych kontaktow seksualnych , ustalo pozycie , ona ma /miala kochanka , ma z nim dziecko . Wszystko zalezy jak rozpatrzy to sad .Jakiej jestes narodowasci?

Gość zalamanycc
Jestem z Pakistanu , rozmawialem z prawnikiem przez telefon , powiedzial mi mi ze nie mam powodów do obaw poniewaz mieszkanie kupilem za kredyt z banku i oszczednosci które sa tylko moimi a w ten czas byla separacja miedzy nami a jezeli ona chce o to mieszkanie walczyc to sie ciagnie latami i tak bardzo male szanse dla niej sa bo nie mamy nic wspólnego. rozwód nie jest orzeczony jeszcze ale mieszkanie nie ma nic do tej sprawy rozwodowej , ona moze wystapic do sadu o podzial majatku ale to wszystko jest moja wlasnoscia zakupiona podczas separacji rozwodowej , najwazniejszy dowód to ze ona zaszla w ciaze kiedy pojechala na swieta do Polski.

Gość to prowokacja,jak
Pakistańczyk może tak ładnie pisac w j.polskim.Pewnie zaraz napisze,ze to jego nowa dziewczyna,Polka pisze w jego imieniu ;-]

Gość zalamanycc
Nie dziewczyna a kolega z pracy ;) pracujemy razem i piszemy z pracy razem tym forum , czemu na polskim ? Poniewaz ta sprawa jest w sadzie w Polsce i to Polskie prawo ma znaczenie i on chce wiedziec co ludzie mysla o tym . Z reszta zalezy nam na opinii kogos kto byl w podobnej sytuacji i ma jakies doswiadczenie.

Gość costamwiemmm
Mieszkania Ci nie zabierze, bo spokojnie mozesz wniesc o ustalenie, ze sam sie przyczyniles do jego kupna, adwokat Ci to wytlumaczy. Poczytaj o tym w kodeksie rodzinno opiekunczym. A co do wlamania na twoj mail to jesli sie pod Ciebie podszywala to podlega karze pozbawienia wolnosci do lst trzech.. Jesli tylko to bylo wlamanie to chyba odpowiads z art 267. Podpadla tym ze keszcze to ujawnila., ale o ten wystepek wnosi sz ty, to nie jest sciganie z urzedu

Gość jeśli będziesz potrafił
udowodnic że od 2009 roku nie mieszkacie razem a kredyt na mieszkanie wziąłęś sam i sam go spłacasz to myslę że ona nie ma szans się do niego dobrac