Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sbhchgbwuyeg7

TSH niby w normie, a jednak...

Polecane posty

Gość sbhchgbwuyeg7

Witam. Odebrałam właśnie wyniki badań krwi. Norma to 0,350-4,780. Ja mam właśnie 4,780, więc to ciągle norma. Na badania zostałam skierowana z powodu ataku, który dostałam tydzień temu podczas pierwszego dnia miesiączki - najpierw kręciło mi się w głowie, potem zdrętwiała mi twarz, ręce, stopy. Atak trwał 15 minut. Dodam, że kilka dni przed tym uprawiałam sport, a rzadko mi się to zdarza ;) Czy dosyć wysoki poziom TSH może mieć coś wspólnego z atakiem, mimo iż jest w granicach normy?

Gość sbhchgbwuyeg7
nikt nie poradzi?

zrob sobie jeszcze badania na przeciwciala anti-tiroideus (TG) anti tiroideus (TPO ) Triiodotironina total (T3) Tiroxina (FT4 ) o o ja tez mam niby w normie TSH ale przekierowano mnie jeszcze na dodatkowe badania, po tych powinnas juz wszystko wiedziec

Gość nie jestem lekarzem
nie wiem jaki cel przyswiecał lekarzowi ,żeby zrobić tsh, ale od tarczycy zawroty ?Raczej wątpliwe. wynik niby w normie ale po jakimś czasie nalezy go powtórzyć bo być może jest niedoczynność,Za wysoka granica tej normy

taki wynik to juz jest niedoczynnosci tarczycy, tez nie wiedzialam bo wynik mam podobny do ciebie (4,65), ale jednak Nie mam pojecia czy to moglobyc spowodowane wlasnie problemami z tarczyca, mozliwe ze tak, sama mam takie ataki, dretwieja mi rozne strony ciala, przewaznie nogi, rece, posladki i polowa glowy