Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VannesaJonn

Co z tym zrobic - KOMUNIA ?

Polecane posty

Gość VannesaJonn

Dzieci brata męza idą 12 maja do komunii, my jako jedyni nadal nie dostaliśmy zaproszenia, mąż jest chrzestnym do jednego z bliźniaków, siostra męża do drugiego. Ona zaproszenie dostała,zapytała kiedyś bratową czy nam wysłali zaproszenie a ona stwierdziła ,że jeszcze nie,bo muszą wypisac a nigdy nie ma czasu ( dziwne że mieli czas na wypisanie wszystkich innych )Urlop załatwiłam z wielkim trudem ale chyba nie pojedziemyn,no bo przecież nie wypada się tak wpychac bez zaproszenia.Tylko głupio ,że chrzestnego nie będzie ale coż począc.Czy prezent mamy mu wysłac paczką czy dac przy okazji jak znowu będziemy w Polsce , doradźcie?

ja bym poszła pod kościół i dała dziecku prezent ... nikt was przecież stamtąd nie wygoni... a jak w tym czasie was zaproszą to powiedzcie ze macie już inne plany i koniec

Gość saaz
moze wyslala poczta i nie doszlo

Gość na impreze isc nie musisz
ale do kosciola trzeba. chrzestny idzie tam dla dziecka a nie dla jego rodziców. poza tym uwierz po prostu w to, że część wypisali a reszty nie dokonczyli i tyle. po co doszukiwac sie w tym klamstwa?

Gość VannesaJonn
Tak łatwo powiedziec ale ja z Irlandii mam spory kawałek do tego kościoła.

Gość Hgv jj k
A ja bym wogole nie dała prezentu i wogole nie poszła do kościoła. Widocznie was nie chcą. Nie narzucajcie sie.

na komunie tak byś przyjechała... zatrzymaj sie u jakiejś rodziny.. nie rób tego dla rodzicow tylko dla dziecka to nie jego wina ze ma takich rodzicow

Gość VannesaJonn
Najbliższa rodzina mieszka w Gdańsku a maluchy komunijne pod Krakowem . Wszyscy zaproszenia dostali , tylko my nie .Co za trud w tym aby to jedno zaproszenie więcej wypisac , tym bardziej,że do nas najdalej. CHYBA NAS NIE CHCĄ. Szkoda:( cieszyłam się że wszystkich zobaczę , nie wiem czemu tak postapili , wszystko było ok.

Gość jesso nie możesz po prostu
zadzwonić i zapytać pół żartem czy będziecie wpuszczeni na imprezę komunijną?

Gość takaa sobiiieee
Ja bym nie poszła bez zaproszenia, dziewczyno niej honor ! dziecko i tak nie bedzie pamietac kto byl a kto nie, a prezent dasz przy innej okazji urodzin itp...oczywiście jak was zaproszą

z teo co widze ze sobie robisz problem... zadzwon do nich niby tak o dowiedziec sie co tam u nich wtedy wybadasz jaka jest sytacja...

Gość jsdfhsdkfds
Ja bym zadzwoniła i zapytała czy bedziecie zaproszeni na kompue poniewaz musisz troche wczesniej wszystko zaplanować i powiedz , ze jesli nie to oczywiscie wyslecie prezent poczta. I ze ci jest przykro , ze tak postapili, ale nie bedziecie na sile sie wpraszać.

Gość ninoczka ma ładne oczka
Nie idz , Komunia jest raz w zyciu i oczekiwalabym zaproszenia. Po to są zasady,by je przestrzegać a zasada dobrego wychowania nie powinna pozwalać na taką ignorancję,by na tak ważną uroczystoś swoich dzieci pominąc jednego z chrzestnych . Niepoważni rodzice ,mimo to jednemu z tych dzieci będzie przykro ,że nie dostanie prezentu od chrzestnego w dzień swojej komunii ale tu niestety zawalil rodzice.

Gość goraca jak rura wydechowa :P
A ja bym ani nie dzwonila,ani nie jechala,skoro nie zaprosili to niech sie wypchaja,jak bedziecie w Polsce to faktycznie maz chrzesniakowi niech cos kupi,ale nie jakis wybujaly prezent tylko cos skromnego w postaci np.Obrazka sw.z dedykacja od niego i to wszystko.I chrzesniakowi maz niech powie,ze na komuni nie byl bo nie dostal zaproszenia i to wszycho.

Gość VannesaJonn
No właśnie w tym problem,że honor to ja mam zbyt wielki .I dla mnie NIE oznacza NIE.

Gość takaa sobiiieee
Nawet jeśli wysłali a nie doszło... jak gdy wysyłałam zaproszenia na swój ślub to po tygodniu dzwoniłam i pytałam czy zaproszenie doszło, komunia wszak nie ślub ale równie wazna,,,

Gość VannesaJonn
Ja na 100 % wiem ,że zaproszenia nie wysłali , czeka na wypisanie :(

Gość ja damą, a ty rycerzem
Skoro Cie nie zaprosili to olej ich i nie idź na te komunie ani nie dawaj prezentu.

Gość goraca jak rura wydechowa :P
No to masz problem z glowy,po co jeszcze dumasz nad tym czy jechac czy nie,przeciez to w ich interesie jest Was zaprosic czy poinformowac o komuni i ewentualnie upewnic sie czy zaproszenie doszlo.W ogole bym sie tym nie przejmowala bo nie ma czym.

Gość takaa sobiiieee
Dokładnie, niech honor, a urlop który zdobylas z tak wielkim trudem poświęc na holiday'a we dwoje i tą kasę też :)

A ja bym pojechała :) Z rodziną się spotkała, odwiedziła Polskę. Poszła do kościoła, złożyła "komunistom" życzenia, a potem pozwiedzała krk i spędziła trochę czasu w kraju.

Gość princessaofpersia
a Twoj mąz co na to ? jakie jest jego zdanie w tym temacie? w koncu to jego chrzesniak

Gość Justa92
A ja byłabym szczęśliwa, że mnie nie zaprosili. Problem z głowy :-D

Gość Vannillaaa
Nie jedź. Dla Was to i tak spory wydatek, nawet pomijając prezent i coś mi się nie chce wierzyć że nie mieli czasu wypisać zaproszenia. Zawsze mogli zadzwonić. U mnie jest trochę inaczej, dostałam zaproszenie bez osoby towarzyszącej bo jedną ciotka nie lubi mojego narzeczonego. więc niech się wybuchają. Prezent wyśle poczta i po problemie.

Gość plamkaa
Bardzo niegrzecznie z ich strony, nawet jesli tylko zapomnieli wysłać... gościom z daleka posyła się zaproszenia ze sporym wyprzedzeniem, bo wiadomo że organizacja przyjazdu zajmuje trochę czasu i pieniędzy.. Ja bym poprosila ta drugą chrzestną żeby delikatnie podpytała o co chodzi i ewentualnie zasugerowała ze się nie wybieracie bo nie dostaliscie zaproszenia, w przeciwienstwie do reszty gości.

Bardzo,bardzo nietaktowne z ich strony. Ja rozumiem gdyby NIKT nie dostał tego zaproszenia a tak zero taktu. Nie wiem co bym zrobiła....z jednej strony powinno się robić w tym dniu wszystko dla dziecka....a z drugiej strony...Sama nie wiem. Chyba bym wysłała prezent pocztą.

W zyciu bym nie pojechala, nie prosili nie pakuje sie tam gdzie mnie nie chca A nie chca ewidentnie bo jakby chcieli to by wyslali, upewnili sie czy doszlo jak nie dzwonilabym do skutku to nie wiek dziewietnasty Oszczednosc czasu i pieniedzy tylko kontaktow szkoda ale bywa

Gość VannesaJonn
Właśnie mój mąż dzwonił do mamy podpytac co i jak, powiedziała ,że rozmawiała z Anią to na nią wybuchnęła,że co jej wszyscy tak trują z tym zaproszeniem,że ona ma czas aby wysłac i sie rozłączyła. Teściowa powiedziała ze w sumie to też by nie poszła najchętniej ale to są wnuki i ona zaproszenie dostała , jest jej przykro bo reszta rodziny cieszy się na nasz przyjazd a ja teraz wiem mniej niż przedtem , już nie wiem co robic, te maluchy są wspaniałe,mamy dla nich prezenty i chcielibyśmy z nimi byc , nie wiem co się takiego stało.

to wyslij prezenty poczta i tyle No niestety ewidentnie jest jakis problem Chyba ze swojej strony chcesz go rozwiazac to dzwon i sie dopytuj Ale swoja droga beznadziejna sytuacja, naprawde...