Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość yokerV30

komplet sześciu filiżanek fajansowych pięknej urody, czy to

Polecane posty

Gość yokerV30

fajny prezent bez powodu dla kobiety ?

Lubię tego typka i jego kanał... jego głos czasem brzmi tak, że śmiało mógłby relacjonować jakieś wydarzenia np Eurowizję. : ) dobrze się go słucha.

Idę spać.

Tak wygląda hoya villosa, obok niej stoi australis i jako trzecią do kolekcji w przyszłym tygodniu dotrze hoya mint coin. Jeszcze tylko podpór im brakuję.

Oglądałam kiedyś filmik na którym babeczka miała ich ponad 80 to już gruba przesada jak dla mnie, ale mieć kilka egzemplarzy czemu by nie.

https://ibb.co/jFxgfHp

Pokażę jeszcze jedna roślinę bo stoją w sumie razem. Syngonium red arrow wierzch liści ciemno zielony, a spód bordowy. Nie jest to chyba roślina kwitnąca bo takich mam w sumie niewiele, ale liście same w sobie są ozdobne... zdobią wnętrze. : )

https://ibb.co/pBzSkDkw

"Syngonium Red Arrow (Syngonium podophyllum 'Red Arrow') może kwitnąć, ale w uprawie domowej zdarza się to rzadko. Kwitnienia można spodziewać się głównie u dojrzałych roślin, a kwiaty mają zielonkawo-biały kolor, czasem z purpurowo-czerwonymi pochwami. Największą ozdobą tej rośliny są jednak jej charakterystyczne, czerwone liście w kształcie strzałki." 

Yhym

Dobrego dnia kafe : )

22 godziny temu, marawstala napisał:

"Syngonium Red Arrow (Syngonium podophyllum 'Red Arrow') może kwitnąć, ale w uprawie domowej zdarza się to rzadko. Kwitnienia można spodziewać się głównie u dojrzałych roślin, a kwiaty mają zielonkawo-biały kolor, czasem z purpurowo-czerwonymi pochwami. Największą ozdobą tej rośliny są jednak jej charakterystyczne, czerwone liście w kształcie strzałki." 

Yhym

Dobrego dnia kafe : )

Ladne, a latwo to utrzymac? Bo jestem beztalenciem jesli chodzi o rosliny.

Co do tematu to co prawda spozniona o ponad dekade odpowiedz, ale osobiscie nie chcialabym takiego prezentu, bo gdzie bym to trzymala. Poza tym kazdy ma zwykle jeden komplet filizanek i wolalabym sama wybrac taki, jaki mi sie podoba.

2 godziny temu, Żaba Monìka napisał:

Ladne, a latwo to utrzymac? Bo jestem beztalenciem jesli chodzi o rosliny.

Dopiero się okaże (inne trudne rośliny mam na myśli alokazje jeszcze żyją) : ) ponoć "ręką do roślin" to mit... trzeba trochę poczytać, posprawdzać co działa, a co nie działa i z czasem nabierze się doświadczenia... pewnie przy okazji trochę roślin ucierpi, ale inaczej się człowiek nie nauczy. 

1 minutę temu, marawstala napisał:

Dopiero się okaże (inne trudne rośliny mam na myśli alokazje jeszcze żyją) : ) ponoć "ręką do roślin" to mit... trzeba trochę poczytać, posprawdzać co działa, a co nie działa i z czasem nabierze się doświadczenia... pewnie przy okazji trochę roślin ucierpi, ale inaczej się człowiek nie nauczy. 

U mnie lenistwo jest ta zla reka do roslin, podlewam je gdy mi sie przypomni. Mimo tego potrafie przelac niektore rosliny, np. aloes zawsze mi gnije lub wyglada jakby to byly jego ostatnie podrygi. Paprotki tez usmiercam niestety, szkoda, bo ladne sa.

Warto się zaopatrzyć w dedykowane danej roślinie podłoże (można kupić gotowe).

Takie roślinki dzisiaj przywlokłam z dino jakiś sukulent może sansewieria i chyba paproć... na etykiecie nazwana paprotką ale za nią zapłaciłam 1 złocisza bo nie wygląda i dość długo tam leżała. Maleńkie rośliny... dla początkującego lepiej zainwestować w zdrowa i większą z lepszym systemem korzeniowym. 

https://ibb.co/PsLGN8vJ

2 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

U mnie lenistwo jest ta zla reka do roslin, podlewam je gdy mi sie przypomni. Mimo tego potrafie przelac niektore rosliny, np. aloes zawsze mi gnije lub wyglada jakby to byly jego ostatnie podrygi. Paprotki tez usmiercam niestety, szkoda, bo ladne sa.

Paprotki muszą mieć stale wilgotne podłoże (nie mokre) trzeba się tylko trochę pilnować... sukulenty są dobre dla zapominalskich, zamiokulkas też lubi jak się o nim zapomni : ) ponoć żelazna roślina, ale i ją można zabić jesli przesadzi się z częstotliwością podlewania.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować