Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boohoohoohoo

Czy w takiej sytuacji decydowalibyście się na kredyt hipoteczny? UK

Polecane posty

Gość boohoohoohoo
Nie, nie mamy zadnych benefitow! Wynajmujemy mieszkanie z jedna sypialnia. Jesli pracowalby tylko maz no to niezbyt ciekawie, ale on powiedzial mi ostatnio, ze zawsze mozna ze 2 pokoje wynajac..."Super" - siedzielibysmy w living roomie...

Gość fsssssssssss
living też możecie wynająć - a siedzieć będziecie w schowku na bojler, a dzieci w schowku na szczotki ;-)

Gość jhgfdrtyuijnbvfgtyu
autorko - nic to! ważne, ze stary będzie się mógł na swojej wiosce w Polsce chwalić, że dom w Londynie!!!

Gość boohoohoohoo
Nie mamy dzieci. Tu nie chodzi tez o chwalenie sie komus, ze mamy dom w Londynie...Bardziej mam na mysli to by wreszcie miev wlasne 4 katy, ale nie takim kosztem...Chyba jednak faktycznie jak narazie nie powinnismy o tym myslec, bo zarobki slabe? Nie wiem...

Gość Wystarczy pomyslec
autorka zrobi jak bedzie uwazac ale jednak po tych postach widac ze Polak Polakowi bratem-szczegolnie na obczyznie(nie chodzi mi tutaj o rady za i przeciw ale o ostatnie.Zenujace,dlatego wlasnie nie utrzymuje za bardzo tutaj kontaktow z PolakamiAutorka pisze o czym innym, pyta o rade a wy ......Szkoda slow.

Gość gigi gigi
a my jej odradzamy, bo się o nią martwimy

Gość Wystarczy pomyslec
Gigi nie mowie o odradzaniu bo kazdy ma swoje zdanie i dobrze,mowie o paru ostatnich postach i wydaje mi sie ze pisz to ludzie z wioski albo malego miasteczka bo nie potrafia sie wypowiedziec tylko pisza jakies bzdurne posty.

Gość gigi gigi
e tam, pożartowali trochę a ty aferę robisz - tu się potrafią nawet nieźle zwyzywać - więc takie docinki to pryszcz

Gość ksksksksksksksksksks
ciezko mi oceniac twoja sytuacje, sama musisz to przemyslec, przeliczyc. my bierzemy kredyt na dom, bo nie mam ochoty komus splacac domu, ktory jest w kiepskiej kondycji i nawet nic nie moge zrobic po swojemu, bo nie bede komus domu remontowac! wiele ludzi nie mysli przyszlosciowo, byle zarobic i wydac na biezace oplaty, jedzenie, przyjemnosci itd dla mnie dom jest najwazniejszy

Gość gigi gigi
no cóż - może nie wszyscy chcą upieprzać sie do końca życia kredytem, bo biorą pod uwagę utratę zdrowia i pracy - znam kilka osób, które teraz wyrywają sobie resztki włosów ze strachu bo potracili pracę a płacić trzeba i ledwo starcza na jedzenie - a w Anglii domów i mieszkań nie zabraknie - to nie Polska, że jak nie kupisz to nie będziesz miał

Gość gigi gigi
i nie mówcie, że jak kogoś stać płacić landlordowi to stać go na kredyt - jak będzie miał mniejsze dochody, bo straci pracę i pójdzie do gorszej zawsze mu przysługuje House Benefit - i sobie poradzi

w takich warunkach rozejrzałabym się za wyprowadzką poza Londyn - do innego dużego miasta, ale tańszego i będzie łatwiej i spokojniej, oczywiście jesli obydwoje znaleźlibyście odpowiednia pracę

Gigi , pozartiwali trochę - piszesz o sobie domyślam sie , fajne masz żarty , wyzywać ludzi których nie znasz bo zazdrość Cie zżera , bardzo złe to o Tobie świadczy .

Gość gigi gigi
odstosunkuj się ode mnie w delikatny sposób, ok?

Gość Fyeschii
To jakas prostaczka jest , martwi sie o autorke tia martwisz sie prostaku zeby lepiej od ciebie nie miala , mieszkasz pewnie w biednym szeregiwcu z innymi prostakami buhahaha

Gość gigi gigi
chyba odwrotnie - wy chcecie, żeby wzięła kredyt i płaciła tak jak wy, żeby ostatnie grosze zanosiła do banku - będzie wam wtedy raźniej, ze nie tylko wy macie pętlę na szyi, i jesteście udupieni na najbliższe 30 lat, niezależnie od waszej sytuacji ekonomicznej

Gość Wystarczy pomyslec
A ja mysleo moich dzieciach bo moi rodzice o mnie nie mysleli idlatego jestem gdzie jestem i do Polski nie wroce bo nie mam do czego,nie mam tam nic.Dopoki mam sile bede zapieprzac zeby cokkolwiek moim dzieciom tutaj zostawic.

Gość gigi gigi
żeby była jasność - ja nie mam nic przeciwko kredytom, o ile biorą je ludzie, których na to stać - jeżeli ktoś zarabia najniższą krajową, a mąż ma przeczucie, że niedługo zwolnią go z pracy - to chyba raczej nie jest to najlepszy moment na zaciąganie kredytu?

Gość gigi gigi
i tylko jedno małe pytanko do Wystarczy pomyśleć - na wątku o sprzątaczkach piszesz, że zarabiasz 300 na tydzień, a na wątku o kredytach piszesz, że spłacasz ratę kredytu w wysokości 1100 funtów - jak dajesz radę z dwójka dzieci, kredytem i rachunkami?

Gość Wystarczy pomyslec
A czy gdzies napusalam ze jestem samotna matka?Mam meza,ktory rowniez pracuje tutaj od 10 lat.

Gość gigi gigi
strasznie lakoniczna odpowiedź, jak na kogoś kto tyle miał wcześniej do powiedzenia! i mąż zarabia na wszystko? bo rozumiem, ze cała twoja pensja idzie na spłatę kredytu a benefitów nie macie, bo wam z racjo zakupienia nieruchomości przecież nie przysługują

Gość Wystarczy pomyslec
Jesli mam cos do powiedzenia na dany temat to poprostu mowie,post wyzej byl odpowiedzia na twoj post.Widze ze strasznie cie obchodza zarobki mojego meza,czyzby z troski o nasz byt???Uspokoje cie,dajemy rade.

Gość gigi gigi
przecież to forum jest anonimowe - nie możesz napisać ile zarabia? mnie się zdaje, że coś kręcisz robicie bokami, żeby płacić kredyt a namawiasz innych żeby go brali - tak jak pisałam wcześniej, żeby było wam raźniej!

Gość Wystarczy pomyslec
Gigi z wczesniejszych postow wywnioskowalam ze madra z ciebie dziewczyna ale...teraz juz nie wiem.Nikogo nie namawiam,opieram sie na swoim przykladzie i podaje moje argumenty za.Tyle.Co do zarobkow mojej polowki to nie bede pisac bo zaraz zaczniesz z nastepnymi pytaniami.

Gość gość
ktoś gdzieś napisał że biorąc kredyt nie spłacasz rat landlordowi ale bankowi, to prawda, ale po 20 latach mam dom dla siebie lub dla dzieci a płacąc landlordowi po 20 latach mam " 0"

Gość gość
ale wy naiwni - Anglikom chcecie dorównać? zarabiają najniższą, a domy im się marzą! nawet nie macie pojęcia ilu Polaków potraciło teraz pracę i za grosze usiłują sprzedać swoje zagrzybione domki z kredytem na 30 lat!!!

Gość gość
My tez sie zastanawialismy nad kredytem dopoki nie doszlo dziecko I pojawily sie problem bo zlobek w Anglii to fortuna albo 1 osoba zostaje w domu no I jak wtedy splacisz kredyt??? wszystko pieknie dopoki 2-jka ludzi pracuje I na ten kredyt trzena pracowac od rano do nocy. My tez mamy ok ja 1800 maz okolo 2000 na miesiac, wydaje sie duzo taaaaak przy kodztach utrzymania siebie I dziecka to jest pikus, nawet samochodu nie mamy

Gość gość
Napisze ci na naszym przykladzie, ja 1250 , maz 2000 plus cos tam prywatnie od 200 w gore, oboje mielismy dla banku te 3250, depozyt 10%, kupilismy mieszkanie do remontu generalnego plus musielismy przedluzyc lease, wlozylismy w mieszkanie kolo 35000, obecnie jestesmy na plusie 60 tys. (Po 3 wycenach, w tym jedna od surveyera) jest to 2 bed w kamienicy , z ogrodem, 4 strefa, i bardzo dobra dzielnica, moja miesieczna rata to 550f;) 1 bed na parterze wlasnie sie wynajelo za 850:) ja jestem zadowolona, aaa wlasnie do czego zmierzam, obecnie mamy 2, 5 latke , pracuje 16 gdz za 720f, maz nie ma juz tyle prywatnych zlecen, i jest luz, nie oszczedzamy, ale stac nas na prawdxiwe wakacje raz w roku, na niczym nie oszczedzamy, a kasy jest o wiele mnie, i dajemy rade, powodzenia autorko