Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klodett

moja coreczka!!!!

Polecane posty

Gość klodett

Witam na stepie chcialabym zaznaczyc ze nie chce sie chwalic i szczycic tylko pytam. Mam corke 1, 5 roczna, wydaje mi sie, mowia tak wszyscy nasi znajomi ze ona jest geniuszka - sama chodzi, mowi duzo, rozpoznaje 3 jezyki i powoli nimi mowi, sprzata po sobie, jak zabronie czegos to to zrozumi. Jak zachowujom sie wasze poltoraroczne dzieci? chcialabym miec porownanie?

Gość dfdgd
pewnie wychowujesz w dyscyplinie.

Gość upiorne...
Upiorne to, ale to pewnie rozpoznaje polski, analfabetycki i wulgarny. Ten ostatni to jak zapomi posprzątać po sobie Więc myk, myk,,,

Gość matka prawdziwego geniusza
Dopiero 3? Myślę, że twojemu dziecku jeszcze daleko do geniusza... Moja Zosia rozpoznaje 5, bo tyloma mówimy w rodzinie (polski, angielski, francuski, portugalski i niemiecki), i mówi nimi, angielski zna płynnie, nie chcę się chwalić, ale był u nas taki jeden brytyjczyk, na marginesie dodam, że znany aktor, który grał ostatnio bonda hehe, ale nie powiem kto to hehehe i on był zdziwiony, ze ona z nim rozmawia po angielsku i powtarza jego kwestie filmowe ;) Zosia też sprząta, ma niecałe 3 latka, a nauczyliśmy ją obsługi szufelki :) Załącza tez nasz gadżet, taki odkurzacz, któremu się programuje trasę i on tak jeżdzi smiesznie tak wwwwrrr i robi takie tirutiru jak skończy :) Umie też prać dywany i trzepie je razem z nianią. Wszystko zostaje w rodzinie, jak to mówią u nas w rodzinie, jak urodzisz się w rodzinie geniuszy, to nie pozostaje ci nic innego jak zostać geniuszem :) Pozdraiwam ze słonecznej Florydy :)

Gość hihihi i hahahahaha
na stepie,zrozumi,zachowujom...z jakiej wsi pochodzisz...? :D

Gość jak w w wie
Zdarzyło się jej a napewno jest z Warszawy.

Gość klodett
Dodalam tylko jeden post a wy juz mnie z jechac musieliscie!! pytalam tylko o to czy wasze dzieci umiejom tyle co moja Nicoletta, a tuz jakkies hamskie wpisy. sorry ale ja noe bede na tym poziomie dyskutowac tylko odpowiedzcie sojie szczeze czy wasze dzieci naprawde tyle potrafiom czy tylko tak gadacie zeby dowiezc ze moja mala nie jest taka madzwyczajnie madra... sorry za blendy ale pisze z telefonu i pisze szybko

Gość ula której znowu ukradli nick
dobrze ! szybko matkę z języka ojczystego podciągnie :D

Gość Katjaa
Następna małoletnia matka polka, która chwali się swoim bachorem :D Bardzo bolała ciąża i poród? To jeszcze większy ból będziesz miała jak córka będzie nastolatką. Straci cnotę bez twej wiedzy będzie uciekać z domu i robić , co chce, a ty będziesz chciała , aby mieszkała z Tobą przez całe życie, aby Ci szklankę wody podać niestety ucieknie z domu w wieku 16 lat z chłopakiem i tyle ją zobaczysz.

Gość ubcbtdrdyc
wypisalas jakies tam umiejetnosci swojego dziecka... ale czy zbytnio sie nie pospieszylas ze stwierdzeniem geniuszu? jaka jest szansa ze z tych umiejetnosvi cos sie wykluje? ponadto w dzisiejszych i zapewne przyszlych czasach bardziej przydatne beda umiejetnosci inzynierskie...

Gość lkasokdokd
"sama chodzi" no to rzeczywiście niespotykane w tym wieku! (sarkazm) "mowi duzo, sprzata po sobie" takie rzeczy zależą bardziej od osobowości "jak zabronie czegos to to zrozumi" dzieci rozumieją jeszcze zanim zaczną cokolwiek mówić... "rozpoznaje 3 jezyki i powoli nimi mowi" bo dzieci bardzo łatwo przyswajają języki, jeżeli ma jakiś styk z obcymi językami to nic dziwnego

Gość lkasokdokd
widzę, że moja wypowiedz jednak zbedna, bo temat jest prowokacją

Gość hfdssss
Nicoletta:)

Gość rerekukmkumkum
Nicoletta BUAHAHAH wieś tańczy i śpiewa

Gość klodett
Imię jak imię... ubcbtdrdyc - wiesz, wydaje mi sie, że jest ponad przecietna, wszyscy znajomi tak mowiom, nie chcialabym przegapic tego mometu i dac jej jak najwieksze szanse na rozwoju.

Gość klodett
Bardzo podobalo mi sie imie Nicole ale jest zbyt popularne uznalam ze Nicoletta jest bardziej oryginalne:) mezowi bardzo sie podobalo

no to gratuluję... oczywiście nikt kto ci odpisał nie zrozumiał cię źle.. nie twierdzi, że się chwalisz ani szczycisz.. nie zazdrości ci ani się z ciebie nie naśmiewa :D Oj Polacy rodacy... :D

ja mam syna 2lata i 2 miesiace i wynosi po sobie pampersy do kosza heh:D z mowa ciezko bo mam corke niepelnosprawna co ma ponad 5 lat i sama nie mowi jeszcze wyraznie a on ja nasladuje:)ale to nie robi z mojego synka gamonia potrafi inne rzeczy^^ naprzyklad polamal nos mojemu bratu ktory ma 19 lat ;D nie przypominam sobie bym widziala 1,5 roczne dziecko sprzatajace po sobie czy gadajace wyraznie:) ale dzieci roznie sie rozwijaja:P

Gość mariolka007
ja widziałm 1,5 roczne dzieci gadające. widziałam też 3 letnie nie mówiące wyraźnie. a ten temat to oczywista prowokacja

Gość klodett
Ona nie sprzata ale np wynosi zabawki, otworzy szafke i wlorzy do niej zabawkę, to nie jest takie sprzatanie dokonca.Chcialam spytac po prostu czy inne dzieci w tym wieku zachowujom sie podobnie i co moge zrobic aby dac jej jak najlepsze szanse rozwoju?

Gość mariolka007
nic. twoja córka jest całkiem normalna.

Gość mariolka007
mi zrobiono testy iq w 3 kl. podstawówki. wyszło ponad normę. rodzice nigdy nie poświęcali mi zbyt dużo czasu. dopiero w szkole zapisywałam się na różne kółka i odnosiłam sukcesy w olimpiadach i na kangurach. nikt nie musiał specjalnie troszczyć się o mój rozwój intelektualny w dzieciństwie

Moja córka ma 10 miesięcy i wyciąga z pudla zabawki a potem je wkłada ponownie i też mogę powiedzieć ze sprząta. Bez przesady,geniuszy w takim wieku nie widziałam,a pracuje z dziećmi wiec znam ich wiele.a rozpoznaje języki bo są w jej otoczeniu,moja córka też rozumie po angielsku i po polsku- pa pa, nie nie- mówimy jak nie wolno czegoś.do geniusza jej daleko,to się zobaczy. A rozwijać takie dziecko możesz czytając mu bajki,opowiadając itd. Aha,geniuszem to bym Chopin, Mozart....