Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlanieogranietamatka

Torba do szpitala

Polecane posty

Hej. Jestem w 27tc, wiem ze jeszcze mam czas ale mysle coraz czesciej o spakowaniu torby do szpitala :) Kobietki ktore mają juz porod za soba - co tak naprawde się przydalo? ile ciuszkow tak realnie potrzebuje dziecko na czas pobytu w szpitalu? jakie rozmiary sie u Was sprawdzily? Mamy ktore mają porod przed sobą tez proszę o opinie :)

Gość witaminyyyy....
tak naprawde to wiel zalezy od tego co zapewnia szpital, przy pierwszym porodzie musialam miec nawet swoje reczniki papierowe do wycierania brzucha po usg przed pordem :/ teraz szpital zapewnia wszystko, lacznie z ubrankami, dlatego ja biore tylko 2 komplety swoje zapasowae na wypadek przelania albo ulania i na wyjscie; nie wiadomo ile dziecko bedzie mierzyc i warzyc a tylko pi razy ok, u mnie ciuszki w rozmiarze 56 byly za male, wiec tym razem biore 62 - a pobyt w szitalu tez jest uzalezniony od tego czy urodzisz sn czy cc (czasem jest nieplanowane, nagle cc), u nas np po sn wypuszczaja 2 dni po a po cc 5 dni po, wiec wtedy przyda sie wiecej rzeczy; biore tez kilka swoich pieluch tetrowych "do ulewania"

witaminyyyy dzięki. Wlasnie nie wiem do konca jak to jest w tutejszym szpitalu. Czekam tez na spotkanie z polozną to pewnie się dowiem konkretnie co i jak. Ja ubranka to mam rozmiarowo wlasnie od 62, na 56 nie mam. Boje sie tylko ze to bedzie tak smiesznie, ze Mala mi sie utopi w tych ciuchach. Ale to pewnie takie moje obawy na wyrost.

Gość U mnie się zaczął
37tc i jeszcze torby nie mam a Ty już?

Gość witaminyyyy....
kazdy sie pakuje jak woli :)jedne sie czuja pewnie bedac spakowane od polowy ciazy, inym to zwisa - mnie zwisa, leci mi 39 i tez jeszce torby nie mam :D

Gość katatattatata
a ubranka jakiego typu trzeba zabrać do szpitala? Które są najlepsze?Body,śpiochy,kaftaniki,pajace?Ile czapeczek i skarpetek?

Ja mysle o tym wczesniej bo potem liczyc na męza? ;) moze byc ciezko. Poza tym juz ciezko przechodzę ciąze i zaliczylam jeden pobyt w szpitalu i to jakos mnie otrzezwilo ;) Poki co torba lezy w szafie. Tylko jakos informacje zebrac chce :) i zorientowac sie cos dokupic.

Gość witaminyyyy....
ja biore bodziaki i pajace tylko, czapeczki i niedrapki; wszystkiego po 2 (gdyby szpital nczego nie zapewnial to pewnie wzielabym min 6 kompletow)

Gość witaminyyyy....
kaftanikow wrecz nie cierpie - podwija sie to ciagle

ja tak dla zasady kupilam ze 2 kaftaniki, przekonac sie jak to sie sprawuje ;) niby mam tych ciuszkow a mam wrazenie ze jak przyjdzie co do czego to kicha bedzie. ;)

Gość sylwia_fikfik
co do rzeczy dla samego maluszka to zawsze można na szybko dokupić, lepiej skup się żebyś ty czuła się komfortowo i dla siebie miała wystarczająco dużo majtek jednorazowych, podkładów itd. No i żeby to były dobre produkty, ja miałam praktycznie wszystko BabyOno - nic mi nie przeciekało i było ok:)