Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INSPIRACJA :))

Proszę o jakieś ciekawe inspiracje ogrodowe.

Polecane posty

Urządzam w tym roku ogród, ale nie chcę mieć banalnych rabat. Wszystko chcę urządzić sama, podeślecie jakieś inspiracje?

Gość drożyna
ile masz tego ogrodu ? jaką masz ziemię ? badałaś kwasowość ziemi ? chcesz ogród kwiatowy czy też troszkę działeczki np cebulka , marchewka ?

Ogród 500m2. Chciałabym mieć rośliny wieloletnie. Ziemia kwaśna, dobra pod iglaki, rododendrony, wrzosy. Chętnie bym sobie też zrobiła basen, ale do tego chyba potrzebna koparka. Pawilon ogrodowy też by się przydał. Mam na to 10 000 zł Ogródek warzywny to może taki 5x5

Chodzi mi raczej o inspiracje jeżeli chodzi o kształt rabat, architekturę ogrodową, oświetlenie.

Gość smutno :(((((((((((((
ten debil z nickiem powyżej pisze na każdym temacie

Gość pauuula87
jak planujesz jeszcze zakup pawilonu to radzę ci kupić taki jak mają na targowiskach. Te z marketu to nawet większego wiatru nie przeżyją. Wiem bo miałam taki kupiony w Auchanie. Jeden większy wiatr i cała konstrukcja połamana. Następny kupiłam z firmy Das Company, to jest właśnie taki jak mają na targach. Jest porządnie wykonany, ja dodatkowo przymocowałam go do trawy szpilkami specjalnymi. Jest droższy od tych z marketów ale i dużo lepszy.

Gość gość
popatrz tutaj www.styl-bet.pl ten producent ma bardzo przyjemne i ladne akcesoria ogrodowe, lawki i tak dalej... ja jak urządzalam ogrod, to kupowalam u niego wszystkie potrzebne rzeczy :)

Gość gość
polecam kratki trawnikowe i obrzeża ogrodowe- wzmocnią nawierzchnię, trawa będzie ładniej rosłą i krety nie będą wywalać kopczyków ;) Jeśli chodzi o obrzeża to ładnie oddzielają ścieżki od trawnika, całość bardzo estetycznie wygląda. Polecam tekst na ten temat: http://ekokratka.pl/zalety-obrzezy-ogrodowych/

Gość JoannaAniol
Mam u siebie taki pawilon ogrodowy, z którego korzystamy bardzo często przy okazji większych imprez (mamy duży ogród, więc często latem spotkania są u nas) i taki pawilon z dascompany sprawdza się doskonale- jest bardzo trwały, już nie raz uchronił nas przed deszczem ;)

Ligustar pospolity to wiecznie zielony niski krzew, który wprowadzi pewnego rodzaju świeżość do naszego ogrodu. Stanowi wspaniały dodatek do inny krzewów. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam.