Vivian2612 0 Napisano Maj 1, 2013 Dziewczyny poradźcie, zauważyłam, że po stosunku lekko krwawię, postanowiłam więc pójść z tym do lekarza. Zrobił mi badanie, cytologię (wynik będzie za jakieś 3 tygodnie), usg (prawidłowe) i wypisał globulki dopochwowe Feminella Hyalosoft. Nie określił jednak przyczyn tych krwawień, mówiąc tylko, że to nic groźnego... Czy któraś z Was miała podobnie? Czy powinnam pójść do innego ginekologa, a może nie współżyć przez pewnien okres czasu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Oliwia90 Napisano Maj 1, 2013 Wiesz co... mi sie dwa razy juz cos takiego zdarzyło... ale wydawało mi sie ze to przez "mocniejszy" stosunek... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tosiaa27 0 Napisano Maj 1, 2013 lekarz nie powiedzial Ci czemu krwawisz po stosunku ? zmien lekarza - przeciez po to tam poszlas (zeby dowiedziec sie czemu tak jest) moze chlopak Cie podraznia paznokciem ? albo masz otarcia ? trudno powiedziec co to moze byc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tosiaa27 0 Napisano Maj 1, 2013 masz to po kazdym stosunku ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vivian2612 0 Napisano Maj 1, 2013 Od ok. miesiąca po każdym, w którym chłopak "wchodzi" we mnie głębiej, np. w pozycji, w której to ja jestem na górze. Wnioskuję więc, że musiało dojść do uszkodzenia szyjki. Lekarz stwierdził, że to nie nadżerka, bo nie mam dodatkowych objawów typu - upławy, swędzenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tosiaa27 0 Napisano Maj 1, 2013 skoro masz to za kazdym razem i az przez miesiac to cos jest nie tak - udaj sie do innego lekarza no bo przeciez cos musisz z tym zrobic - dziwne ze lekarz nic nie powiedzial - co to takiego i jak temu zapobiec :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oliwia27l 0 Napisano Maj 2, 2013 Mam to samo - i wraca od pewnego czasu , cyba juz w sumie od około 3lat, cytologia oki, niby wszystko oki a jednak... Teraz ide do innego lekarza, zobaczymy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tosiaa27 0 Napisano Maj 2, 2013 to wcale nie musi byc nic groznego :) ale lepiej isc do lekarza i pozbyc sie problemu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powoduje to nadzerka Napisano Maj 3, 2013 ale nadzerka jako taka nie zmienia wyniku cytologii. Prawidlowo oostepuje lekarz, ktory wykonike wymaz i z diagnoza czeka do jej wyniku. Albowiem nadzerka wlasciwa (ktora usuwa sie) zmienia wynik cyto. A innego rodzaju zmiana, ktora "na oko" wyglada identycznie jak nadzerka, moze co najwyzej powodowac stan zapalany lub jedynie plamienie kontaktowe (stad krwawienie po stosunku, gdy penis dotknie tego miejsca lub po pobraniu wymazu) to tzw.ektopia. Stan zupelnie normalny. Jedynie nalezy za rok znow pobrac wymaz kontrolnie. Poki cytologia jest w normie, nic sie z tym nie robi. Chyba, ze plami sie po kazdym stosunku i staje sie to niewygodne mozna poporosic lekarza o zabieg jak przy klasycznej nadzerce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jaaaaaaaryyyyg Napisano Maj 3, 2013 może chlamydia????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
magda.doradca.abiofem 0 Napisano Maj 4, 2013 Jesteś pewna, że krwawienie nie jest spowodowane mechanicznym urazem (zadrapanie, zbyt 'ostry' seks)? Powinnaś mieć pogłębioną diagnostykę. Na pewno nie jest to prawidłowe. Jeśli lekarz zignoruje Twój problem, postaraj się znaleźć innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach