Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justi85

PORÓD W CHORZOWIE CZY W SOSNOWCU?

Polecane posty

Gość CorkaDiabla
Witam. Rodziłam ponad 4 miesiące temu w Sosnowcu "jedynce". Z opieki po porodzie jestem zadowolona. Natomiast sam poród - TRAGEDIA. Zaczne od tego, że nie wróciły do mnie zdjęcia USG, które ludzie tam pracujący dostali ode mnie razem z kartą ciąży :/ Zero zrozumienia ze strony wytapetowanej położnej - rodziłam po 5tej rano, a do niej nie docierało, że jestem zmęczona, bo od 7mej poprzedniego dnia nie spałam i trzeba mi niektóre rzeczy powtarzać kilka razy (oczywiście nie piłam ani kawy, ani żadnego energetyka, więc byłam tam pół przytomna), mąż trzymał mnie za rękę kazała mu mnie puścić, więc położył ją na mojej głowie.. Podrapałam te wstrętne babsko w trakcie, a ona powiedziała do lekarza, że nie bd odbierała mojego porodu. Okrzyczała mnie m.in, że z takimi długimi pazurami przyjechałam na porodówkę, więc sie ją spytałam skąd mogłam wiedzieć, że akurat dziś urodzę ?! Nie było pytania czy mogą mnie naciąć, efekty nacięcia odczuwam do dziś (pięknie bolesna blizna pozostała). Lekarz wprowadził mi coś do wenflonu - sama się go musiałam zapytać co mi podał. Na dowidzenia usłyszałam od położnej, że gdybym ją słuchała to 3/4 parcia i urodziłabym już (parłam, aż 5 razy - w ciągu 10 minut mała była na świecie).. Poród w Sosnowcu - NIGDY WIĘCEJ !

Gość gość
bo sosnowiec jest za granicą więc czego się spodziewać... :D

Gość gość
ja rodziłam w sosnowcu i jestem zadowolona z opieki pediatrycznej położne tez ok dr gałazka przyszedł zaraz po porodzie na drugie dzien przed obchodem zapytac jak sie czuje nacięcie niewielkie 3 szwy dało sie wytrzymać poród trwał nieco ponad 3 h Kolena ciąża również bedzie od opieką dr Gałazki i poród w sosnowieckiej 1

Gość gość
Witam Was moje drogie! Jeżeli miałybyście ochotę poczytać o wszystkim co nas, kobiet dotyczy - problemach kobiecych, ciąży porodzie i naszych dzieciach zapraszam na http://dumnamama.pl Jest to portal, który współtworzony jest z Wami - kobietami abyście mogły czytać to, co Was interesuje! Serdecznie zapraszam i życzę dużo, dużo zdrówka! :)

Gość gość
Józef. A kiedy były porody? Ponieważ szpital od 2lat jest prywatny. Mówię o Szpitalu w Chorzowie na Strzelców Bytomskich ;-) i inaczej niż kiedyś funkcjonuje. Sama w listopadzie będę tam rodzic. Nie wyobrażam sobie innego miejsca niz Simin.

Gość gość
Witam :), rodzilam na strzelców bytomskich w Chorzowie na poczatku czerwca , teraz porodowka nazywa sie Śląski Instytut Matki i Noworodka SIMIN. Bardzo mi sie tam podobalo, oddzial zmieniony. Położne bardzo duzo pomagaja , nie tylko przy porodzie ;). Duzym plusem jest znieczulenie wewnatrzoponowe ktore jest za darmo :)

Gość gość
Ja nie polecam Szpitala w Chorzowie... poród mój się zakończył cięciem cesarskim... po 10 dniach od operacji cała rana mi się rozeszła...ciągle mi coś ciekło, brałam dwa antybiotyki..Moja koleżanka miała taki sam problem, także chyba coś tam nie gra w tym szpitalu.

Gość gość
Ja też rodziłam w Simin. Jestem bardzo zadowolona. Chodziłam do szkoły rodzenia przy szpitalu i byłam bardzo dobrze przygotowana do tego wydarzenia. Myślę, że każda kobieta powinna choć raz chodzić do szkoły a najlepiej takiej przyszpitalnej. Przekonało mnię znieczulenie za darmo, ale i po poodzie dbają żeby nie odczuwać żadnych bóli. Polecam