Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tamurka333

pozytywna beta a okres

Polecane posty

Hej Dziewczyny, W 24 dc po poludniu zrobilam 3 testy ciazowe-wszystkie pozytywne z dosc wyraznymi kreskami. W 25 dc bylam u ginekologa, ktory przepisal mi luteine na podtrzymanie ciazy. W 25 dc beta HCG wynosila 59. Czy z takim wynikiem, jest duze prawdopodobienstwo ze dostane okres w 28 dc i nici z ciazy? Czy luteina zablokuje okres i utrzyma ciaze? Dodam, ze staramy sie z mezem o dziecko kilka miesiecy. Pozdrawiam

luteina jest na podtrzymanie ciałka ż,oltego ale i na wywołąnie miesiączki. Jeśli jesteś w ciązy to @ nie dostaniesz. Bez obaw nie zaszkodzisz maleństwu.

dzikuje za odpowiedz. A co sadzisz o poziomie bety w 25 dc 59? Czy jest sie z czego cieszyc, czy nagle moze spasc i dostane okres?

Gość doniczka od kwiatka
jezeli jestes w ciazy to luteina pomaga w podtrzymaniu a jezeli nie, to miesiaczka przyjdzie

tak, luteina nie zaszkodzi. Bardziej chodzi mi o moj poziom bety, czy jak na 25 dc jest wystarczajaco mocny by ciaza przetrwala?

Gość Żadem poziom
bety nie gwarantuje, że ona nie spadnie i nie dojdzie do poronienia.

w takim razie bede sookojnie czekala. Ginekeolog powiedzial, ze skoro w 24 dc mam t6akie wyrazne kreski na tescie ciazowym, to oznacza ze ciaza jest silna-oby...

Gość ja miałam tak jak Ty autorko
i niestety w 33 dc poroniłam:( luteina nie podtrzymała ciałka żółtego:(

Gość jeśli zarodek był słaby
bądź nieprawidłowo siuę podzielił, to Bogu dziękuj, że poroniłaś, a nie donosiłaś takiej ciąży

Gość Beta nie ma
tu nic do tego. Pokazuje tylko czy do zapłodnienia doszło tydzień temu czy dwa tygodnie temu a to oczywiście zależy też w którym dniu cyklu kobieta miała owulacje. Nie każda będzie miała wynik podobny do Twojego...

ja w 24 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych bete mialam 6,2 wiec u ciebie beta jest super i mozesz byc spokojna.