Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość heloiza999

tablet czy notebook?

Polecane posty

Gość heloiza999

co kupić? ile bez kabla wytrzyma mi notebook?

Gość z krainy deszczowców
raczej nootebok bo tablet tylko do zabawy typu internet a dokładnie przegladanie

Gość heloiza999
wykorzystam do pracy troszeczkę jak będe poza domem. głównym narzędziem pracy będzie jednak laptop duży, co mam go w domu.

Gość Noxelia
mieszkasz z rodzicami czy sama? Po magisterce doktorat czy praca?

Gość heloiza999
no własnie tak przeczytałam, że tablet to tylko "konsumpcja rozrywki"... nie chcę tak- tzn. do tego też, ale ja chcę trochę plików przechowywać i pracować trochę na nim jednak...chgociaż trochę,l w pociągach, w parku jak cywilizowany człowiek...wiecie...

Gość z krainy deszczowców
ja mam dwa tablety i nie uzywam bo do niczego sie nie przydaja a android to gówno bo tylko do zabawy

Gość heloiza999
mieszkam sama, tzn bez rodziców. po magisterce daj boże praca. a co to ma do rzeczy?

Gość heloiza999
ile max notebook wytrzyma mi bez kabla? bo o to mi chodzi!

Gość heloiza999
mieszkam sama u sponsora, on przyjezdza 2 razy w tygodniu, pozostaly czas mam chate dla siebie

to może poszukaj netbooka możesz go zabierać wszędzie bo jest mały masz windowsa 7 długi czas pracy na baterii. Do pracy biurowej przeglądania neta i oglądania filmów nada się. Ekran będzie wielkości tych z tabletów.

Gość Noxelia
tak z ciekawosci pytalam, ja tez polece notebook, tablet ma slaby RAM i CPU. Mojego uzywam tylko do gier i czytania. Notebook to zalezy jaki masz budzet, jak do 7 tysiecy to mozesz kupic Macbooka, nowy potrafi po naladowaniu chodzic 6-8 godzin. Nie wiem jak inne, ogolnie nowe powinny trzymac ze 3-4 godziny. To kwestia baterii nie laptopa.

Gość werrimerri
moj wytrzymuje bez kabla ze 2h nie wiecej, za to ipad trzyma mi kilka dni bez kabla

Gość werrimerri
ale ja tableta bym nie brala lepszy ipad. ale jak nie masz w ogole innego komputera stacjonarnego to kup notebooka.

Gość Bo mam problem z wysłowieniem
Heloiza mam jeszcze takie pytanie, jak piszesz magisterkę, mogłabyś rzucić trochę wyrażeń? Chodzi mi o takie ogólne sformułowania, nie dotyczące konkretnie Twojej pracy, ale wiesz podsumowania, wyniki, dyskusje wyników, metodologia...

Gość heloiza a czy ty nie mowilas
kiedys przypadkiem, ze mieszkasz z rodzicami?

Gość Noxelia
werimeri po tobie widac jaka jestes bystra przeciez autorka pisala,ze ma duzego lapka!!! 😠 i smieszna jestes wg ciebie ipad to co jak nie tablet :D przeciez to TABLET :D jak i IPHONE jest telefonem a nie ajfonem ... tylko uzytkownicy snoby tak mowia...co innego IPOD.

Gość heloiza999
???? a po co Ci moja mgr??? kurde....ale ja nie chcę tylko na 2 godziny trwałości netbooka....;-/ jak najdłużej maca nie chcę , nie ogarnię... NIE MAM ŻADNEGO SPONSORA a co się dzieje, jak bateria sie wyczerpuje? trzeba ładować, podłączyć do prądu, tak? na długo? codziennie? cholera...;-/ ma być wygodnie...

Gość heloiza999
niemożliwe- nie mieszkam z rodzicami od prawie 5 lat;-p

Gość heloiza a czy ty nie mowilas
w ogole czy ty jestes prawdziwa heloiza? prawdziwa ma inny styl pisania i pisze zwykle farmazony o tym, ze matka moze kochac bardziej dzieci niz meza

Gość heloiza999
jezu....a Ty tak dobrze znasz mój styl pisania, żeby wyrokować? tu proszę o poradę praktyczną, nie przezdstawiam poglądów filozoficznych. moderatorzy mnie zbanowali nie wiem za co, bo pewnie się ze mna nie zgadzają i tyle. i teraz niestety muszę być już tylko pomrańczowa

Gość Bo mam problem z wysłowieniem
Nie Twoja mgr tylko pare zwrotów :P Też piszę i nie mogę za cholerę żadnej myśli sensownie uchwycić. A może masz synonim do wyrazu badanie/eksperyment?

Gość heloiza999
badanie, eksperyment.....doświadczenie????;-p analiza...aankieta (w zależności o jakie badanie chodzi); ekspertyza? ale to bardziej fachowe chyba...zalezy o czym piszesz

Gość Elektronikełe ausf.. VIb
jak się bateria rozładuje to działa tak samo jak laptop, czyli przechodzi w stan hibernacji, i musisz naładować baterię, trwa to tak długo aż będzie w pełni naładowana

Gość heloiza999
hmmm...czyli jak telefon komórkowy. al ogólnie na co notebook, który zdycha co 2 godziny. co najmniej 5 powinien trzymać!!!

Gość Elektronikełe ausf.. VIb
zalezy co robisz i jak, bez pradu powinien wytrzymac około 4h spokojnie

Gość heloiza999
no to dobrze. bóg wie czego nie robie i nie będę robic bóg wie czego- standardowe funckje- net, ale bez ściągania, pisanie. czyli pakiet biurowy. przechowywanie plików tekstowych. plus w pdf koniec. brak tworzenia grafiki

Gość gość
Przede wszystkim należy się kierować wytrzymałością, pojemnością, oprogramowaniem, grafiką.. Ja swój dobry tablet kupiłam na allinside.pl za niską cenę, a bardzo dobry sprzęt