Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziecina

Przeziębienie kilka dni przed terminem porodu

Polecane posty

Gość dziecina

We wtorek mam termin porodu a dziś od rana czuję,że mnie coś łapie, tzn. boli mnie gardło,mam suchy ale niezbyt częsty kaszel i okropny katar.Nie mam żadnej gorączki.Akurat natrafiłam na okropny moment bo lekarz mój ma dziś wolne,u lekarza rodzinnego okropne kolejki a nie chce coś gorszego złapać, jutro wiadomo znowu wolne...wysłałam męża do apteki po paracetamol i czytałam coś o syropie dla kobiet w ciąży Prenalen.Boję się tylko czy to przeziębienie nie zaszkodzi dziecku, czy np. nie urodzi się przez to z zapaleniem płuc?Czy któraś z was tak miała i co było z dzieckiem?

Gość MamaMani
Ja byłam podczas porodu zaziębiona przeokropnie. Dziecku nic nie było, ale ja miałam cc.

Dziecku nic nie będzie. Kuruj się po prostu domowymi sposobami. Sok z malin, herbata z cytryną, miód. Niestety w ciąży pole manewru z lekami jest niewielkie. Pozdrawiam Cię serdecznie. Też jestem przeziębiona i też termin za chwilę. Monika

Gość dziecina
Dzięki, trochę mnie pocieszyłyście.Tak właśnie robię, domowe sposoby a na noc wezmę paracetamol.

Gość csdded
ja tydzien przed porodem brałam duomox - antybiotyk - miałam zapalenie dróg moczowych...dziecko zdrowe jak rybka :)

Paracetamol to tylko w razie gorączki - na samo przeziębienie nie ma sensu go zażywać (bo nie ma nawet działania przeciwzapalnego).

Dziecku nic nie będzie, jak już napisano wyżej. Możesz i te domowe i Prenalen... Ale w sumie, to u mnie czucie się "jak na przeziębienie" to objaw porodu był ;) przeszło z pierwszym ostrym skurczem.

Gość crazy mother
Wspolczuje porodu ;(