Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzić gdzie chcę

Wywoływanie porodu,musi byc zgoda?

Polecane posty

Gość rodzić gdzie chcę

Witam,w przyszłą środę mam wizytę u lekarza.Mój lekarz prowadzący ciążę pracuję w szpitalu.I tam też jezdze na wizyty z nfz.Jednak mieszkam zupelnie gdzie indziej(jezdze do niego bo to moj lekarz od zawsze a od dwoch lat po prostu mieszkam w innym miescie)Ostatnio wspominal ze jesli podwyzszy mi sie cisnienie to bedzie mi porod wywolywac.Jestem w 38 tc.Jednak czy moge sie nie zgodzic?Chodzi mi o to,ze chce rodzic w szpitalu w miescie w ktorym aktualnie rodze a nie tam gdzie przyjmuje mnie lekarz.Opinie o tym szpitalu sa zle i chce w innym.Czy w takim szpitalu lekarz wypisze mi skierowanie na wywolanie i moge jechac do innego szpitala czy jak to wyglada?Bo nie mam zielonego pojecia :/

Gość wywoływanie
dbaj o siebie tak, aby ciśnienie Ci nie wzrosło. Wywoływanie porodu za pomocą oxytocyny jest szkodliwe. Dzieci po takim porodzie maja Aspergera albo adhd. Jest to udowodnione.

Gość sdfbghjilop
pokaż te dowody idiotko :D

po kiego ciula do niego jeździsz skoro Ci za daleko :O trzeba bylo zmienic lekarza bliżej. Poza tym jasne, mozesz sie nie zgodzić, i uśmiercić dziecko na przyklad. Kobieto w ciazy ja nie wiem jakimi Ty myslisz kategoriami :/

Gość rodzić gdzie chcę
dbanie tu nic nie pomoże :D po prostu niektórym w ostatnim okresie ciazy cisnienie wzrasta heh jednak pytam czy moge jechac na wywolanie do innego szpitala czy musze zgodzic sie na pozostanie w tamtym :)

Gość rodzić gdzie chcę
boże :D nie jest mi za daleko :) lekarz do którego jeźdzę jest dobrym lekarzem jednak szpital w którym pracuje już nie do konca.Co z tego,ze jeden lekarz jest ok skoro cala reszta razem z poloznymi nie :) jesli stwierdzi ze trzeba wywowac porod to jade do szpitala gdzie chce rodzic i tam mi go wywoluja,Jestes smieszna mowiac ze mi za daleko(a tego nie napisalam) i mowiac ze usmierce dziecko,boze..........

Gość hjkjakaka
no to sama sobie odpowiedzialas i po co zakladasz w takim razie topik??

Gość co myślicie?
Lekarz wypisze ci skierowanie do szpitala na wywoływanie porodu. Nie powie Ci do jakiego szpitala konkretnie masz iść. Jednakże ztego co sie orientuje to rodzisz w szpitalu pod który podlega miejsce w którym mieszkasz. W innym możesz rodzic tylko w przypadku gdy np jesteś na wyjeździe i nagle zacznie sie akcja porodowa. I nie ma znaczenia gdzie chodzisz do lekarza. Możesz mieszkać we wrocławiu a jeździ do lekarza do warszawy, ale rodzisz we wrocławiu czyli tu gdzie mieszkasz.

wywoływanie - co za bzdury :D pokaż te dowody. mam dwoje dzieci wywoływanych oksytocyną. młoda jest za mała ale starsza ma 4,5 roku i ani aspergera ani adhd :D

Gość rodzić gdzie chcę
nic nie odpowiedzialam bo w dalszym ciagu nie wiem czy moge sie nie zgodzic i jechac do innego szpitala czy nie..

Gość wywoływanie
A ja mam 16 latka z aspergerem i potwierdzenie od psychologa i psychiatry ze to mogło być od 7-godz. podawania oxytocyny. Wystarczy przeczytac o skutkach ubocznych oxytocyny przy wywoływaniu porodu a nie sie madrzyć. A i u mojego 16 latka wykryto i potwierdzono to dopiero 2 lata temu !

Gość rodzić gdzie chcę
kobieta rodząca ma prawo rodzic gdzie chce.Bylam u ordynatora szpitala gdzie mam zamiar rodzic i powiedzial mi ze ciesza sie z kazdej rodzacej (wiadomo maja z tego pieniadze).Do tego szpitala przyjezdzaja kobiety nawet z dosc daleka.Nie ma zadnych przepisow ze gdzie mieszkam tam mam rodzic.Dajmy taki przyklad Mieszkam w miescie gdzie nie mam nawet tymczasowego meldunku i co?Gdyby nagle cos sie stalo to mam jechac 300 km tam gdzie jestem zameldowana?Smieszne.Takich przepisow nie ma.Doczytaj.

Gość rodzić gdzie chcę
wybierasz szpital w jakim chcesz rodzic i tyle ;) nawet ze skierowaniem na planowane cc.Jade gdzie mam ochote-takie to przepisy.Kobiete ciezarna musza przyjac.

Gość amandafryzjerka
asperger po oxytocynie Autyzm po szcepionkach adhd zaraz sie okaze ,ze po epiduralu a nie po oxy ;) skad ta madrala te informacje wytrzasnela :/ ona ma dowody a nikt inny ich nie ma ehhh nastepny geniusz z kafe.....

Gość pytanie do meaaa
jak wspominasz 2 poród?

Gość amandafryzjerka
wywoływanie :potwierdzone ,ze to moglo byc..... ty czytas sie troszke co piszesz.to sa te dowody .2 lata temu zdiagnozowany? proponowala bym zmienic lekarzy.