Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bleeatka

karmicie dzieci gotowymi kaszkami ??

Polecane posty

Gość bleeatka

Hej Dziewczyny, czy karmicie niemowlaki/dzieci gotowymi kaszkami ? Bo z tego co patrzyłam na skład tych kaszek, to składają się one głównie z cukru, natomiast samych owoców ( w nazwie kaszka jest "owocowa" ) jest ich ok 0,5 %. Te słoiczki z gotowymi daniami to też przecież tak jak zupki chińskie dla dorosłych. Mam nadzieję, że nie karmicie dzieci tym syfem, a jeśli już to bardzo rzadko.

Gość floria gloria
To sie dzieweczka wgadala. Lepiej ci..:-) kaszki jasne cukru maja mase ale z tym porownaniem do chinskich to wykazalas sie naprawde glupota ech nie chcesz, nie karm..

Gość bleeeve
a floria gloria pewnie karmi tylko takim gównem, nawet jedzenia dla dziecka nie chce jej sie przygotować

Gość hak 30l.
a z jakiej marchewki to robisz ? może tej kupionej w tesco ? u mnie w ogródku marchew urośnie najwcześniej w sierpniu... więc durna pindo ???

Gość oczywiscie ze takimi
gotowymi karmilam moja mala a coz to tylko wode zalac :) nie martw sie dziecko ma sie swietnie :P

Gość daje tylko Holle
bo one nie mają cukru. Nie wiem czy na polski rynek są robione jakiekolwiek bez cukru bezmleczne (takich szukałam i nie znalazłam). Hipp chyba robi, ale mleczne

Gość no co tyx
mamy wszystkie plantacje zbóż, każda robi kaszkę sama i owoce tez mamy swoje. :) Marcheweczkę, ziemniaczki i brokuły też. Nawet co poniektóre drób hodują a i nawet zające :) I oczywiście wszystko z ekologicznych nasion wolnych od gmo i nietknięte herbicydami i pestycydami. Z dala od spalin samochodów i cieków wodnych. I żeby nie było nie jestem zwolenniczką słoiczków i kaszek instant ale tak naprawdę to nie wadomo, która marcheweczka gorsza i która bedzie barziej świecić. :)

Gość afhdafd
Karmiłam kaszkami, słoiczkami i dawałam Bebiko.

Gość karmić bez dopajania
dawałam na początku rozszerzania diety Sinlac lub Zdrowy brzuszek, raz dziennie. Teraz dziecko ma ponad rok i dostaje sporadycznie owsiankę ze śliwką a tak gotuję kasze jaglaną, mannę, płatki owsiane, kukurydzianą na wodzie i dodaję owoc, robię większą porcję i jem z dzieckiem, smacznie i zdrowo.

ja daje kaszki holle, sinlac i kleik kuku. mam w planach wyprobowac jeszcze alnature. sloiki daje - przeciery owocowo-warzywne jako dodatek do zup lub kaszki.

Gość hjkkss
ja daje Holle i Baby sun...nie rozumiem po co dawać dzieciom kaszki smakowe? fakt że pełno tego w sklepach i po prostu jest do tego łątwy dostęp...ale bez tego można się obyć, rozumiem jak się karmi mm to trzeba je kupić, jak się nie gotuje jakiś np. warzyw, zupek, to trzeba kupić słoik...ale nie ma czegoś takiego, że dziecko powinno jeść kaszkę smakową :O