Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujacaSylwia

początek gry na gitzrze klasycznej

Polecane posty

Gość poczatkujacaSylwia

zamarzyła mi się nauka gry na gitarze klasycznej , więc proszę o odpowiedzi osób choć trochę doświadczonych w tym temacie Spotkałam się z opinią , że jeśli nie umie się śpiewać i nie ma się dobrego słuchu to nauke gry na instrumentach można sobie wybić z głowy . Prosze o odpowiedzi =) 1. ile mniej więcej trwa nauka ? 2 . czy trzeba mieć dobry słuch , a może bez tego sb poradzę ? 3 . znajomość nut jest potrzebna ? 4. czy moge sama się nauczyć z pomocą internetu ?

Gość wiśnióweczka
moja córka zamarzyła sobie naukę gry na gitarze, więc odpowiem w miarę możliwości ;-) nauczyła się grać w ciągu kilku miesięcy, nauka 2 razy w tygodniu pod okiem specjalisty. Gra z nut. Ma dobry słuch, pięknie śpiewa, myślę że to może pomagać, ale na pewno nie jest warunkiem koniecznym.

Gość poczatkujacaSylwia
no ja niestety nie potrafie śpiewać za ładnie i jak podejrzewam słuchu za dobrego nie mam a nie chce kupować gitary i wyrzucać kasy żeby zrezygnować po kilku tygodniach rozczarowana

Gość wiśnióweczka
Porozmawiaj najlepiej z jakimś nauczycielem, ale myślę, że do gry z nut słuch niezbędny nie jest. Jeżeli rzeczywiście chcesz grać to nie rzucisz w kąt, moja mówiła o gitarze od przedszkola i teraz realizuje swoje pasje. Fajna sprawa ;-)

Gość poczatkujacaSylwia
a ile córka ma lat ?

Gość wiśnióweczka
teraz 11, aktualnie gra już w zespole 2 rok, uczy się od 3 lat

Gość poczatkujacaSylwia
a ja 16 lat . przez opinie którą zamieściłam powyżej nie zaczełam wcześniej

Gość wiśnióweczka
moim zdaniem próbuj, na przeglądach i koncertach, gdzie już moja mała występuje jest wielu nastolatków, również początkujących, można zacząć w każdym wieku. powodzenia.

Gość Szeroka półeczka
Gorąco polecam Tobie te trzy pozycje: http://tnijurl.com/f3ccf5873f58/ dużo fajnych ćwiczeń, które sama zrobisz

Gość trzycytryny
1. Długość nauki zależy od tego, jak bardzo chcesz się nauczyć i rzecz jasna, od tego, czy masz talent. Ale nawet jego brak można nadrobić, trzeba trochę cierplwości. 2. Słuch raczej trzeba mieć, ale nie wiem, czy nie ma jakiś 'wspomagaczy', ja na szczęście jakiś tam mam i nie siedzę w ich temacie :) 3. Znajomość nut nie jest koniecznie potrzebna :P 4. Samej ciężko się uczyć, nie słyszysz tak dobrze swoich błędów/niedociągnięć, jak nauczyciel. Ja ucze się już kilka lat w muzosferze z Poznania i serdecznie polecam. od samego początku uczą, mają wiele cierpliwości:) No i przygotowują do rockschool, więc szkoła nie może być byle jaka ;)

Gość trzycytryny
1. Długość nauki zależy od tego, jak bardzo chcesz się nauczyć i rzecz jasna, od tego, czy masz talent. Ale nawet jego brak można nadrobić, trzeba trochę cierplwości. 2. Słuch raczej trzeba mieć, ale nie wiem, czy nie ma jakiś 'wspomagaczy', ja na szczęście jakiś tam mam i nie siedzę w ich temacie :) 3. Znajomość nut nie jest koniecznie potrzebna :P 4. Samej ciężko się uczyć, nie słyszysz tak dobrze swoich błędów/niedociągnięć, jak nauczyciel. Ja ucze się już kilka lat w muzosferze z Poznania i serdecznie polecam. od samego początku uczą, mają wiele cierpliwości:) No i przygotowują do rockschool, więc szkoła nie może być byle jaka ;)