Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessika-anastazja

pytanie do mam

Polecane posty

Gość jessika-anastazja

mam pytanie do dziewczyn, kobiet ktore byly w ciazy. ja jestem w 34 tc i czuje jak dziecinka wypycha mi brzuch tylko nie wiem czym. nozkami głowka? jak dziecko jest teraz ulozone? czasem wyczywam mala "grodke" pod dlonia tak jakby nozke a czasem duza jakby głowke. to jak to w koncu jest? a najczesciej to czuje serie szybkich ruchow na przodzie brzucha, jakby wlasnie kopanie nozkami i te male "grodki" a z prawej strony brzucha te duza jakby glowke. pytam bo ciekawa jestem jaka wlasciwie czesc ciala dziecka dotykam. i jeszcze jedo pytanie. myslicie ze dziecko lubi jak sie je glaska? i czy w ogole mozna to robic? zauwazylam ze jak nie czuje ruchow to kiedy zaczne glaskac brzuch dziecko zaczyna sie ruszac. tylko nie wiem czy sie mu to podoba.

Gość stwierdzam, ze ty to jednak
jasne, że dziecko lubi dotyk, zresztą poczytaj sobie o masażu dziecka jeszcze w brzuchu mamy

dokładnie to chodzi mi o hapnotomię opracowaną przez holenderskiego terapeutę F. Veldman'a

wkradła mi się literówka, chodziło o haptonomię

Gość hahahbuah
no pewnie, że lubi. Łaskocze go wtedy, dzieciaczki w brzuszku nawet się przytulają wtedy do rąk, nagrane. A ułożony może być jak chce, jeszcze się przewracać może

Gość jessika-anastazja
no dobra ale co z tym ulozeniem ciala i "grodkami" ktore wyczuwam na przodzie brzucha i z prawej strony. co to jest?