Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazda16

Jaki kierunek w liceum wybrac ?

Polecane posty

Gość gwiazda16

Jestem w 3 gimnazjum, przede mną wybór szkoły, uczę się bardzo dobrze. Jednak muszę wybrac jakis profil w liceum. Proszę nie wciskac mi kitu, że to nie ważne, ponieważ podstawa programowa zmieniła się o tyle, że muszę wybrac pod kierunkiem studiów. Chciałam iśc na bio-chem, bo nie chce iśc na humana, nienawidzę geografii, a z matmy w tym roku spadłam. Jednak po tym co czytałam w necie załamałam się trochę. Drugą rzeczą jest fakt, że chciałam byc psychologiem, jednak jak słysze te wszystkie opinie też się załamuję, totalnie nie wiem co robic. Może podzielicie się jakimiś doświadczeniami opiniami ? :) Pomóżcie, bo totalnie wiem co robic :/

Gość babcia Przemka
Nie.

Gość phi, jesteś mało inteligentna
Na co Ci ta psychologia? Przecież to gówniany zawód. Rób coś co da Ci zarobek a nie jakieś gówno, którym będziesz mogła zaszpanować.

Gość weszliście na parę stronek
Słuchaj, to właśnie jest prawda, że nieważne jaki profil wybierzesz :) Ważny jest wynik matury, a to jak ją napiszesz zalezy głównie od Ciebie. Oczywiście im wcześniej będziesz wiedzieć co chcesz w zyciu robić, tym więcej masz czasu na przygotowanie się i w efekcie większe szanse na sukces, ale to nie jest tak, że klasa humanistyczna pozbawia cię szans na studia matematyczne np. Daj sobie czas, a potem najwyżej zmienisz profil. Jesli nie masz zupełnie pomysłu, to proponuję wybrać klasę językową, bo to się zawsze przyda, w każdym zawodzie.

Gość gwiazda16
Dzięki za jedną normalną odpowiedź. Też tak zawsze myślałam, ale nauczyciele i ci przedstawiciele szkół nieźle mącą w głowach.