Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Idealna pani domu11

Idealna pani domu

Polecane posty

Gość Idealna pani domu11

Jak byc idealna pania domu, ja niestety nia nie jestem. Mam dwojga dzieci i meza.Pracuje zawodowo,wiec malo czasu zostaje na sprzatanie, gotowanie, bawienie sie z dziecmi, i dla meza .Normalnie wieczorem jestem padnieta . Czy macie jakies rady organizatorskie?

Gość hanikkii
facet tez powinien wykonywac obowiazki domowe- jka kto lubi, co lubi i ma czas al e zwykle jest tak z e matki uwazaja synów za cuda a córki z a smieci i tylko one musza robic w domu a synus nic-matka i siostra mu usługuja i on tego oczekuje od swej przyszłej zony-i tak ciemnota toczy sie od pokolen-jesli w domu nie ma córki tylko synowie sami -to mamusia zwykle jest slużaca-chyba z eod małego uczy ich prac domowych ale to rzadko bywa

Gość Helenatrojańska
Domyślam się, że jesteś zmęczona. Myślę , że powinnaś zacząć organizować sobie czas, myśleć co i kiedy zrobisz, a przy okazji zaangażować w to męża. Tylko nie krzykiem i groźbą! Musisz być miła, pokazać mu i sobie, że to nie katorga ale taki jakby sposób na wspolne spędzanie czasu.

Gość Jbn k. N n
Zainwestuj w Zmywarka, suszarka irobot. Zaginął dzieci i męża do pomocy.

obiady gotuję na dwa dni. W niedzielę robię obiad niedzielny i zupę na poniedziałek i wtorek. We wtorek robią obiad na środę i czwartek. W piątek coś szybkiego np. warzywa z makaronem. Sprzątam gruntownie w piątek lub w sobotę. Łazienkę myję co dwa dni. Codziennie lub co drugi dzień odkurza mój syn. W ogóle staram się trochę gonić dzieci do pomocy w porządkach czy obieraniu np. ziemniaków (wracają szybciej ode mnie ze szkoły). Oczywiście dzieci mam duże, ale też potrzebują ze mną pobyć, wygadać się, pomocy w lekcjach. Muszę przypilnować nauki głównie syna, bo lubi sobie poleniuchować z nauką. Czasami jestem padnięta i nie chce mi się, więc czekam aż natchnie mnie wena;) i tego dnia leniuchuję, robię to co muszę. Czasami męża pogonię. Jak to w życiu, czasami mam po prostu nie tak czysto jakbym chciała, ale nauczyłam się, że lepszy odpoczynek niż bycie idealną panią domu:p

Gość Idealna pani domu11
dziekuje wam