Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pro90

Mikrodermabrazja diamentowa- opimie

Polecane posty

Chciałabym zapytać się Pań, które z niej korzystały- czy warto? Czy są jakieś minusy tego prostego "zabiegu"? I czy jakiekolwiek efekty wygładzenia skóry są już widoczne po pierwszym mikrodermabrazji? Z góry dziękuję za opinie. Waham się czy z tego skorzystać...

Gość Agata----
Na wiosne to nie jest dobry pomysł, bo skóra będzie bardzo wrażliwa jakiś czas na słońce, przed opalaniem nie wolno tego robić bo mozna dostać plam, według mnie skóra jest po prostu gładko przez jakiś czas

Gość koala401
Wykonywałam kilka zabiegów mikrodermabrazji więc wiem trochę na jej temat. Od razu po zabiegu efekt jest widoczny ale to zależy jaki masz problem z cerą?

Gość koala401
skóra jest oczywiście wygładzona, mikrodermabrazja to w końcu mechaniczne złuszczanie naskórka.

Gość fdsfsf
Warto, jesli zrobisz serie i powtarzasz co jakis czas zabieg, cera jest swiena, likwiduja sie drobne zmarszczki. Co do plam to bzdura, plam mozna dostać po kwasach jeśli już bo taki rodzaj złuszczania wchodzi w reakcje chemiczną z promieniowaniem słonecznym. Mikro udelikatnia cere to prawda i nalezy zrobić przerwe od opalania i makijażu jeden dzień, by nie zaostrzać zaczerwienienia. Nie ma lepszego nieinwazyjnego sposobu usuwania martwego naskórka, mikro jest bardzo bardzo dobra jesli jest wykonana prawidłowo najlepiej w połączeniu z sonoforeza i ampułą dopasowaną do wymagań cery.

Za miesiąc mam wesele i chciałabym dobrze wyglądać. Nie mam dużych problemów z cerą, ale nie jest ona zbyt gładka (pozostałości po okresie młodzieńczym), co rzuca się w oczy w dziennym świetle. Nie będę się też opalać na pewno :) Dzięki za opinie, czekam na więcej wypowiedzi :)

Gość koala401
aha i minusem może być to, że czasem po mikrodermabrazji następuje wysyp. Osobom, którym robiłam ten zabieg zdarzało się coś takiego, skóra się oczyszcza. Ale to nie w każdym przypadku, wiele zależy od cery.

A ile trwa taki jeden zabieg? Wysyp pewnie wynika też po prostu z podrażnienia skóry, dzięki za tę informację, wezmę to pod uwagę.

Gość Jejsbgsfjfkfkdkjjdsoss
U mnie był ładny efekt, ale wystawiać się na słońce potem nie można przez miesiąc, więc na lato to słaba opcja, może spróbuj oksybrazji.