Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość andrea88888

jakie wino do jagnięciny?

Polecane posty

Gość andrea88888

Bardzo proszę o pomoc. Jutro spodziewam sie Gosci i postanowiłam podać jagnięcinę. Jakie wino najlepiej sprawdzi się w tym zestawie?

Gość supper
A jaką cześć jagnięcia podajesz ? Przy okazji podaj cenę :D

Gość ja to wiem!
Oczywiście że białe.

Gość wierszyk i umiesz
ryby drób i jagniecina lubią tylko białe wina zaś pod woły sarny wieprze jest czerwone wino lepsze cukry cośtam i łakotki lubią tylko wina słodkie a szampana wie to kiep, mozna w trakcie , po i przed znajdx w googlu dokladnie

Gość wierszyk i umiesz
trochę spierniczyłam: :D Ryby, drób i cielęcina lubią tylko białe wina. Zaś pod woły, sarny, wieprze jest czerwone wino lepsze. Frukty, deser i łakotki lubią tylko wina słodkie. A szampana, wie i kiep, można podać po i przed. A wódeczkę, mój kolego, można smolić do wszystkiego.

Gość bzdzium
jagniecina to mieso tlustsze i konkretne w smaku, wiec zdecydowanie czerwone wino moze byc wytrawne lub polwytrawne. biale wino nadaje sie (jak ktos w ogole lubie) do bardzo delikatnych mies, jak ryba, owoce morza, chudy drob. do konkretnych czerwonych mies zdecydowanie czerwone winko :)

Gość gość
Jesli chodzi o dobre jedzonko i pysznie przyrzadzoną jagnięcine to w Krakowie jest swietne miejsce które szczerze moge i ja polecic http://www.magnes.krakow.pl/ Pysznie, smacznie i chce sie wracac.

Gość gość
Nie byłam ale faktycznie słyszalam dużo dobrego i tutaj jednak jak chce sie dobrze zjeśc to podobno człowiek sie naje i z przyjemnością jeszcze będzie tam wracał.

Gość gość
Tez sie z Wami zgadzam, bo kilka razy juz własnei bylam w Magnes w Krakowie. Zawsze zamawiam makarony bo sa pyszne i polecam naprawde kazdemu kto jeszcze nie byl.

Gość gość
Czyli koniecznie i ja musze spróbować bo przyznam ze do tej pory jeszcze nie jadłam tak dobrych dań.

Gość gość
Pytacie tez o restaurację w Krakowie w której mozna dobrze zjeść. To Od Świtu do Zmierzchu. Na pewno to takie miejsce do którego będziecie chciały i chcieli powrócić. Zdecydowanie najlepsze miejsce na mapie restauracji w Krakowie.

Gość Ustyro
Ja ostatnio szukając porady na temat tego, jakie wino dobrać do potrawy, trafiłam na stronę sklepu https://alkohol-online.pl okazało się, że też można znaleźć tam porady:)