Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Felicjan Rybulski

Religia, księża i chodzenie do kościoła

Polecane posty

Gość Felicjan Rybulski

Witajcie, Tak mnie dzisiaj jakoś naszło to i chcę to z siebie wyrzucić, to forum uznałem za odpowiednie miejsce do wypróżnienia się z emocjonalnych fekaliów. I wcale nie dlatego, że tu syf, kiła i mogiła a dlatego że całkiem tu fajnie. Do rzeczy. Od dłuższego czasu na myśl o kościele, przymusowych wyjściach na msze, paciorkach, spowiedziach, Jezusie, świętych i niepokalanych poczęciach oraz gołębiach i innych cudach brało mnie wkurzenie i chciałem atakować - słownie - tę sektę. Wkurzało mnie to, że w moim mniemaniu robią odwrotnie niż nauczał tego ich zbawiciel. Denerwowałem się, że wydają kasę na kościoły do samego nieba, samochody i pomniki. W końcu jednak dotarło do mnie, że nic mi do tego w co kto wierzy i na co wydaje swoje pieniądze. Jest jak jest i już. A to, że w dzieciństwie nie dałem rady się postawić i zamiast latem iść się kąpać w rzece szedłem na godzinę dusić się do kościoła, czy w jakąkolwiek inną niedzielę robić coś co chcę a nie co muszę, to też - jest jak jest a nawet już było i to dawno. Jeszcze tylko wk....ę się odrobinę na swoją babkę, która straszyła mnie piekłem za bycie niegrzecznym i nieodmawianie różańca i będzie mi lepiej. To tyle. Plum, szur, szur papierkiem.

Gość będę szczery......
Kompletnie nie rozumiem po co to napisałeś.

Gość Felicjan Rybulski
To taka forma emocjonalnego oczyszczenia ze złości i żalu do czegoś, kogoś.