Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta kobiecie

jak dobrze wychować dziecko - przez kobietę z kobietą :)

Polecane posty

Gość kobieta kobiecie

zapraszam do wątku liczę na poważne porady :)

Gość kobieta kobiecie
tak

Gość MAMA MIAmia
jaki to wzór rodziny ? nie wiem jak w takim przypadku dobrze wychowac dziecko chyba nie da się .Ja bym się wstydziła gdyby moja matka żyła z kobietą. To ciężkie przeżycie dla dziecka.

Gość kobieta kobiecie
takie samo przeżycie jak posiadanie matki i ojca tylko pomocnymi dłońmi zamiast męskich są żeńskie :)

Gość kobieta kobiecie
i zdecydowanie łątwiejsze niż bycie samotną matką - dodatkowe ręce do pomocy :)

Gość princessaofpersia
Mama Miamia, nie przesadzaj..cieżkie przezycia dla dziecka to zyc np z ojcem alkoholikiem, furiatem albo takim ktory nie dosc ze pije to jeszcze bije:O w domu gdzie ludzie sie kochaja jakie ma znaczenie czy wychowywac dziecko bedzie mama i taka czy dwie mamy?

Gość kobieta kobiecie
skupmy się na poradach poniewać tłumaczyć nikomu nie musimy bo sytuacja taka jest i inna nie będzie i nie jestem jedyna na świecie.

Gość hmm sama nie wiem
A w jakim wieku jest twoje dziecko ?

Gość kobieta kobiecie
w kazdym razie rodzina w pełni akceptuję sytuację, będę miałą również ich wsparcie mamy, taty, brata siostry, kuzynów, partnetka również ze swojej strony

Gość kobieta kobiecie
dziecko jest w drodze :)

Gość kobieta kobiecie
od niedawna mieszkamy w Warszawie i szukamy jakiś fajncyh miejsc dla naszej gromadki.

Gość kokolooooooo
nie kumam niektorych.... rodzina to nie matka ,,polka,, i ojciec co jest alkoholikiem i dziecko co sie boi kiedy tatus wroci i mu wpierdoli rodzina to tam gdzie jest milosc nie koniecznie kobiety i mezczyzny...

Gość to masz dwa wyjścia
Ucz asertywności,bo takie jak mama miama i jej dzieci będą twoje dziecko gnoić i mówić że jest gorsze. Moja koleżanka z podstawówki jest lesbijką i jestem jedyną osobą która ją akceptuje taką jaką jest. Nawet mój mąż niby człowiek wykształcony i na poziomie a ma jakieś dziwne uprzedzenia :O ucz pewności siebie, przekonuj o własnej wartości, ucz walczenia o swoje.

Gość kobieta kobiecie
to masz dwa wyjścia dziękuję piękna porada, tak zapewne będę robić

Kierujcie sie instynktem i miloscia, nie popelniajcie bledow swoich rodzicow i nie dopuszczajcie sie wlasnych:). A co z tata dziecka?

Gość to masz dwa wyjścia
I jeszcze jedno ucz niech nie okazuje emocji do obcych- na zasadzie śmiej się wśród ludzi, płacz tylko w ukryciu. Ja swojego syna staram się uczyć,żeby zawsze miał innych na dystans i wierzył w siebie, bo świat jest pełen uprzedzeń i cwaniaków,którzy mogą chcieć wykorzystać człowieka lub sprowadzić go do parteru. a Wasze dziecko będzie miało dwa razy trudniej.

Gość Kate___1984
witaj w gronie les mam :) troche nas juz jest :)

Gość to masz dwa wyjścia
Ale z drugiej strony warto pokazywać że świat jest piękny, a ludzie potrafią wspinać się na szczyty. warto zaszczepić radość życia. utrzymanie równowagi jest bardzo ciężkie.

Gość kobieta kobiecie
tato dziecka zgodził się na wychowanie przez nas dziecka, z jednocześnie zapewnionym mu kontaktem

Gość kobieta kobiecie
to masz dwa wyjścia dziękuje za porady twój syn jest ogromnym szczęściarzem!!!

Gość kobieta kobiecie
Kate___1984 witaj superowo!

Gość calineczkaaaaaaaa
Wychowujcie normalnie. Powodzenia bo wychowywanie w rodzinie mama rara jest trudne a wasza " kombinacja" na pewno dodatkowych zmartwien wam przuspozy. Niepoddawajcie sie. Najlepiej zawsze spokojnie i z usmiechem. A ci co potepiaja wasza orientacje niech na siebie popatrza czy sa idealni wg jakis glupich wytcznych. To lepiej niech dzieci beda bite, ponizane, zaniedbane lub glodne niz maja zostac wychkwyeane przez homoseksualna rodzine? Ludzie zastanowcie sie.

Gość kotka241566
wychowacie kolejna lesbe, taki dziecko ma obraz rodziny mamusia + mamusia to dla niej wzor

Gość calineczkaaaaaaaa
To wg tego kazdy homoseksualista powinien miec takich samych rodzicow a tak nie jest

Gość kotka241566
kokolooooooo nie kumam niektorych.... rodzina to nie matka ,,polka,, i ojciec co jest alkoholikiem i dziecko co sie boi kiedy tatus wroci i mu wpie**oli rodzina to tam gdzie jest milosc nie koniecznie kobiety i mezczyzny... Kobieto to nie jest typowy obraz rodziny, gdzies ty sie wychowala ze myslisz ze kazdy facet to alkoholik i bije i pije, teraz troche rozumie dlaczego wolisz lizac cipki, belee

Gość kotka241566
nie kazde dziecko bedzie gejem czy lesba ale jest wieksze prawdopodobiemstwo bo ma taki wzor w rodzinie, podobnie jak w rodzinie z tatusiem alkoholikiem, czesto corki wiaza sie z podobnym typem jak tatus alkoholik

Gość Oczywiście butelka dla
Cóż za pytanie (chyba dość kontrowersyjne na tym forum ale zapewne nie taki był cel??? ;) ). Oczywiście wychowuje się dziecko tak samo jak w modelu żeńsko - męskim. Dziecku wpaja się te same wartości bo ma wyrosnąć na silną i mądrą osobę a nie odbicie lustrzane dorosłych. W dziecku może nawet bardziej wtedy zaleca się pielęgnować indiwidualność i respektować jego osobę (chodzi o to by była to kiedyś osoba która będzie myśleć i wybierać samodzielnie). Zapewne jasnym jest autorce że taki model rodziny nie jest standardowym a społeczeństwo wymaga by wszyscy byli "podobni" ;) więc ważne by maluch znał różne modele , choćby teoretycznie i nauczył się tego że nie wszyscy potrafią je tolerować bo ludzie są różni i nie ma się tym co przejmować . Uczcie je że życie nie jest czarno białe choć dzieci z takich rodzin mają w sobie naturalną tolerancję którą wynoszą z domu. Jak dziecko otrzyma maksimum miłości, tolerancji i mądrości to jesteście na wzorowej drodze a to kto z kim żyje to drugorzędna sprawa i nie najważniejsza w tej sytuacji bo orientacja jest uwarunkowana genetycznie a nie poprzez doświadczenia wzięte z życia.

Gość marchutek
Moja rada jest taka - zapewnijcie dziecku męski wzorzec i dbajcie o kontakty z rodzinami heteroseksualnymi. W przeciwnym razie jeśli okaże się, że dziecko jest hetero (a na 99% tak będzie), nie będzie potrafiło się odnaleźć w związkach. Nie wiem czy jesteście wierzące, ale to drugi element, o który należy zadbać - czyli sakramenty. to, że decydujecie się żyć niezgodnie z nauka Kościoła nie może blokować dziecku drogi do zbawienia.

Gość pitolewwe
z jakich slamsów wy sie wywodzicie ze dla was ojciec to alkoholik? przciez ta druga przybrana matka moze tez byc alkoholiczką pomimo tego ze nie jest facetem.