Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naukowasowa

Waga w ciąży

Polecane posty

Hej dziewczyny! Mam pytanie, jestem obecnie w 17 tyg. ciąży. Przed ciążą ważyłam 55,5 kg przy wzroście 168 cm. W momencie zajścia w ciążę ważyłam 54,7 kg., teraz ważę 55,1 kg. Zastanawiam się czy to normalne, że do tej pory nic nie przytyłam, wyniki mam książkowe, nie ograniczam jedzenia, ale przyznam, że jem dużo warzyw, bo mam na nie ogromną ochotę. Maluszek jest zdrowy. Może geny odziedziczyłam po swojej mamie, bo ona w obu ciążach przytyła 8 kg. Czy powinnam się martwić? Boje się, że nagle zacznę tyć 3 - 4 kg miesięcznie i nie dam sobie rady z rozstępami.

ja w ciąży przytyłam 15kg. Na początku schudłam 2-3 kg. Potem zaczęłam tyć a po urodzeniu w mig zrzuciłam wszystko. (po gdzieś.. 1,5 roku ważyłam o 10 kg mniej niż przed ciążą)

Dzięki za odpowiedź, tylko wszędzie czytam, że w pierwszym trymestrze powinno się przytyć ok 2,5 kg. a ja zaczynam 5 miesiąc ciąży i nie przytyłam jeszcze nic i też praktycznie nie schudłam. Czy dziecko wyjada moje zasoby tłuszczowe ;)

Gość Naked Life8
waga w ciąży?? z kim? pewnie z odważnikeim

To wcale nie jest normalne,że na początku ciąży się chudnie - po prostu się zdarza. A czy to jest ok,to może stwierdzić lekarz prowadzący ciążę. Naukowasowa dobrze , że troszczysz się o bobaska :) Do ginekologa pewnie chodzisz, więc pewnie jesteś ważona na każdej wizycie. Jeśli lekarz się nie czepia to znaczy,że jest ok. Ale jak masz wątpliwości,to zapytaj lekarza co on na to. Po to on jest,żeby rozwiać wszelkie wątpliwości.

Lekarka nic nie komentuje, to chyba jest ok, zapytam za tydzień. Nie straszcie mnie tymi 15 czy 25 kg. ;)

heheh nie strasze :) ja duzo przytylam bo jadlam za 5 chyba a nie za dwoje + duuuuzo slodyczy i malo ruchu :) no i mialam duzo wod bo tydzien po porodzie wazylam 15 kg mniej :) brzuchol mialam ogromny :D ale jak bede w drugiej ciazy to napewno bede duzo sie ruszac i zdrowiej odzywiac :) bo tylko kg zostaja po ciazy :D

Gość cvb cdbgdbgh
ja przytylam 13 kg:D

Całkiem normalne, moja waga skakała dopiero w 24 tygodniu a do konca ciazy przytyłam 10 kg w piwerwszej ciazy, w drugiej 7 kg, a dzieci miały ponad 3kg