Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIASIAISAISASAASA

Ból kregosłupa po przedziwgnieciu?

Polecane posty

Gość MIASIAISAISASAASA

KIlka dni temu chcialam przesunac pralke i niestety cos mi sie stalo ze boli mnie kregoslup. W dolnej czesci. nie moge sie ani dobrze schylic czy cos podniesc po odrazu ból wraca. nawet teraz ledwo siedze bo czuje ból. co tam mogło sie stac? i co zrobic zeby przestało bolec?

Gość dysk mógł Ci się przesunąć
albo mięśnie grzbietu nadwyrężyłaś. Radzę nie kombinować samej, tylko udać się na konsultację do lekarza, bo mogło dojść do mikrourazu, który może się okazać zdradliwy w skutkach nawet po paru latach. Póki co, doraźnie proponuję wziąć coś przeciwbólowego i przeciwzapalnego jednocześnie, np. z diklofenakiem sodu, bez recepty kupisz np. Voltaren w tabletkach (12.5mg) i łyknij sobie maksymalną dawkę. Ważne: nie bierz tego na czczo i nie mieszaj absolutniej z żadnym ibuprofenem ani aspiryną. Silniejsze leki (np. diklofenak w dawce 75mg lub ketoprofen w dace 100mg) przepisać Ci może tylko lekarz po konsultacji.

Gość my przez kilka lat
tylko cos przeciwbólowe, miewam to samo czasami, ale mam zwyrodnienie lędźwia, nawet o tym nie wiedziałam az zrobiłam przeswietlnie, bo bol mi nie ustępywal nawet po kilku taletkach dziennie

Gość MIASIAISAISASAASA
JA MI bol nie przejdzie udam sie do lekarza.

Gość dibosco
Dajcie spokój z diklofenakiem, bo to większa szkoda dla organizmu niż pomoc. Naproksen jest bezpieczniejszy a równie skuteczny no i można go dostać bez recepty np. w postaci anapranu.

Fakt o diclofenaku i jego pochodnych - typu voltaren ja już się naczytałam i aż mi się gęsia skórka zrobiła. Nie wiem co myśleć skoro lek dostępny tyle czasu na ręku może mieć zatrważające skutki. Badania w toku. Naproksen to dobry lek zarówno na miejscowe bóle stawów, jak i miesiączkowe. Tu też pomoże.