Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Biblia

Czego naprawdę uczy Biblia?

Polecane posty

Gość Biblia

Czy zastanawialiście się kiedyś nad tym, czego naprawdę uczy Biblia?

Gość Biblia
Zacznij czytać, to się przekonasz.

Nowy testament tolerancji oraz pomocy wb blizniego " czlowieka" Stary testament o " wyzszosci Boga nad czlowiekiem ": - jego wymogach -jego prawach - tego ze jest równie surowy jak milosierny Stary testament to krwawa ksiega. Pokazuje Boga w swietle : Pana i wladcy ktory moze wszystko i nie wolno sie mu sprzeciwic. Kiedys nawet juz nie pamietam gdzie to slyszalem ale slyszalem.. Jakis ze " swietcych" umierał i przed sama smiercia zobaczył Boga. To co przekazal koledze : " Widziałem Boga jako sędziego i Boga jako zbawiciela" - Odezwał sie do mnie Bóg syn i kazal sie do niego zwracac . czy cos takiego. Moim zdaniem Bog jest rownie surowy jak milosierny wiec piklo to prada i nie bedzie mial dla nas litości. Tak ja uwazam. dokaldnie bedzie " Bezlistosny i msciwy " na sam koniec. Na to zasluzylismy. Ale to tylko moje domniemania

Gość Hekatontarchos
Kościół Katolicki nie ma nic wspólnego z Bogiem.

Gość Hekatontarchos
Kościół Katolicki nie ma nic wspólnego z Bogiem.

kosściół katolicki rzeywiscie jest znacznie oddalony ale to ludzie czynia swiatynie swiatynia. Wazne jest by podobac sie Bogu a nie ludziom.

Gość dzieciaczki :)
Madry Czlowieku :) to muzyka dla moich uszu. Pisz pisz

Gość bnbcncmcmn
Otóż najświętszą Marię Pannę ogłosił królową król Jan Kazimierz bodajże w 1657 roku. I od tej pory nasza - królowa zsyła nam nieustannie kolejne błogosławieństwa, to: przyspieszony rozwój demokracji zakończony słynnym Liberum Veto i hasłem "Polska nierządem stoi". - trzy rozbiory, po których Polska zniknęła z mapy świata. - 120 lat niewoli pod zaborami -Dwie wojny światowe, w których zostało zamordowanych ok. 10 mln Polaków, a setki tysięcy (może miliony) zostały zesłane na Sybir. - 45 lat komunizmu I z czasów najnowszych: - Wspaniałe radio pod jej imieniem - PiS i wojna polsko- polska. - katastrofa smoleńska - Parę lat temu miało miejsce kilka katastrof autobusowych z pielgrzymkami do sanktuariów maryjnych. Największa z pielgrzymek odwiedziła 8 sanktuariów i zakończyła się największą katastrofą (26 ofiar śmiertelnych i sporo okaleczonych) Mamy więc za co dziękować naszej królowej i nadal prosić o o dalsze błogosławieństwa.

Gość w todze
Masz racje Bydgoszczanin 1984 Nowy Testament uczy ludzi prawosci sprawiedliwosci i milosierdzia wobec siebie nawzajem, czyli jak zyc w grupie spolecznej. Uczy tez, ze to bedzie sie Bogu podobac i tak postepujac zaslugujemy na zycie wieczne. Natomiast Bog Starego Testamentu glownie wymaga posluszenstwa wobec siebie, szybko wymierza sprawiedliwosc, jest bardziej okrutny i bezwzgledny. Ale to raczej sposob przekazu i interpretacji obydwu ksiag.

Gość hey hey taka jestem ja
świadkowie jehowy mają takie publikacje o tym tytule :D

Gość glasnosc
bnbcncmcmn interesujace powiazanie tych nieszczesc narodowych z Maria Panna, tylko nie wiem czy rzeczywiscie mozna Marie Panne za nie obwiniac. Rownie dobrze mozna powiedziec, ze kara spadla na ludzi ktorzy zyli grzechu. Bo jezdzenie na pielgrzymki lub chodzenie do kosciola nie koniecznie idzie w parze z zyciem prawdzie po chrzescijansku.

Gość katolicyzm wypacza wiare
katolicyzm tworzy mase bożków...100 róznych Maryi..świętych..beatyfikowanych do których się ludzie modlą... :-O