Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fajna_ona;)....

podkad

Polecane posty

Gość fajna_ona;)....

cześć dziewczyny!;) mam pytanie. jaki polacacie podkład dla cery trądzikowej? chodzi mi o taki który nie pozatyka , nie nasili trądziku itp. mam nadzieję że mi coś doradzicie;)

osobiście nie mam trądziku (szczęśliwa ja ;) ) ale koleżanka ma i stosuje zwykły Lirene a ostatnio zakupiła jakieś cudo z Max Factora jakies potrójne coś za 60zł ale generalnie nie ładnie wygląda na buzi, także ten Lirene oprócz tego ze tańszy to daje lepszy efekt moim postronnym zdaniem

Gość Londynianka23
suchy mineralny i dobry pędzel, gęsty z naturalnego włosia (od tego bardzo dużo zależy a starcza na lata, ja mam swój od 5 i myję go szamponem dla dzieci), który będziesz utrzymywać w czystości. Wypróbowałam już chyba wszystko, różne firmy, konsystencje, kombinacje i wiele mineralnych, tanie i drogie, nic nie umywa się do Body Shopa. Tylko musiałabyś kupić w jakimś większym mieście. ale jak masz możliwość to ten: http://www.thebodyshop.co.uk/make-up/face/extra-virgin-minerals-loose-powder-foundation.aspx suchy jest najlepszy. W kremie z tej serii totalnie beznadzieny, w płynie spoko ale raczej na zimę jeśli w ogole. Próbowałam też l'oreal i innych drogeryjnych mineralnych (kiepskie) i drogich typu mica bella i parę innych już nie pamiętam nazw (nie warte swojej ceny) http://www.thebodyshop.co.uk/make-up/brushes-and-tools/extra-virgin-minerals-powder-foundation-brush.aspx do tego ten pędzel. Wydaje się to drogie (podkład w Polsce kosztuje ok 70-80zł) ale jest wydajny, zwłaszcza jak już Ci się cera poprawi, i oszczędzasz na wszystkich antytrądzikowych specyfikach itd. Dla większego pokrycia nakładam pod spód krem BB do cery tłustej z Garniera i na to podkład (zużywam go wtedy mniej).żaden puder na to nie jest potrzebny. Jak nie masz do tego konkretnego dostępu to wypróbuj inne sypkie mineralne podkłady. Do cery tłustej i trądzikowej nie ma nic lepszego ;) ja używam od paru lat i bardzo mi się cera poprawiła. Absolutnie nie używaj pudru w kompakcie. Bardzo zatyka pory

Gość Lallla
zobacz sobie podkłady z yves rocher np. "zero niedoskonałości", jest bardzo lekki, nie powoduje zaskórników, duzy wybór kolorów. do tego możesz dokupić korektor z serii acne, maskuje i przy okazji zasusza wypryski - jest z aloesem i kwasem salicylowym

Gość drusilla
Krem BB z Garniera? Chyba żeby miala nowe pryszcze. Poczytaj recenzje na wizażu i zobacz ile dziewczyn zasypało po tym. Poza tym podklad plus krem BB= maska. Skóra ma oddychac a Ty jej każesz nakladać szpachle! Ja już widziałam tak wymalowany lale jak Ty. Śmiech na sali. Pod spodem wszystko się kisi i nowe pryszcze jak grzyby po deszczu. Autorko proponuje Manhattan Powder Mat. Fluid dla cery tlustej i i mieszanej.

Gość fajna_ona;)....
zgadzam się z opinią na temat kremu bb . jest okropny. ciężko jest wybrać jakiś podkład znajduje same drogie i nie wiem czy warto

Gość Londynianka23
drusilla nie widziałaś mnie, bo akurat po nałożeniu cienkiej warstwy BB (jakoś mi się cera po nim poprawiła) i cienkiej warstwy podkładu mineralnego w pudrze właśnie nie ma maski. Tylko trzeba wiedzieć ile nałożyć. Jakoś dziwne że ludzie mnie pytają jakiego używam podkładu bo tak ładnie naturalnie cera wygląda.

Gość Londynianka23
poza tym czasem BB w ogóle nie nakładam tylko sam mineralny i też jest super efekt więc dalej polecam mineralny z BS. tym bardziej że nałożony puder palcem służy też jak korektor, koryguje nawet ciemne cienie pod oczami

Gość fajna_ona;)....
Londynianka23 a powiesz mi może gdzie można w polsce dodstać taki puder jak Ty używasz? gdyż ja czytałam o różnych i dziewczyny polecają takie jak ten to jest krem Excipial Pigmentcreme Spirig bądź ten Clinique - Anti-Blemish Solutions - podkład do cer trądzikowych mizależy żeby właśnie nie nasilić trądziku a chcę zacząć stosować makijaż delikatny gdyż słysze dużo nie miłych kimentarzy na temat swojego trądziku do tej pory wcale nie stosowałam makijażu