Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagienka z okie nnka

CZEKAC ROK NA ZACZECIE MGR CZY W TYM ROKU KIERUNEK CO MNIE NIE INTERESUJE?

Polecane posty

HEJ, kiedys tu pisalam ,czy robic mgr to osoby mi doradzily ze tak. sama doszlam do wniosku ze lepsze miec wyksztalcenie nic n ie miec wcale. Niestety terminy na ten rok (pazdziernik)sa zabukowane. pozostaje mi czekac kolejny rok 2014 kiedy bede miala 32 lata!!! Mgr trwa rok, wiec kiedy skoncze bede miala 33:/ Albo pozostaje mi uczelnia do ktorej nie chce isc (ta do ktorej chce isc jest bardziej renomowana i latwiej po niej prace dostac). na kierunek ktory mnie nie interesuje. Czy czekac ten rok? Dziekuje za podpowiedzi...

?

Gość ETEEEMt
Wydaje mi sie ze ten mgr ci za wiele nie pomoze. Teraz wszyscy maja mgr. Ja mam tylko inz. I nie załuje. Moj maz nawet tego nie skonczyl. I dobrze. Jestesmy za granica. Zarabia na poziomie. A jego kolega skonczyl i tez pracuje fizycznie tyle ze w Polsce. Szukal w zawodzie ale ciezko z praca. Wiec wyszlo na to samo. No nie wiem. Twoje zycie. Najwazniejsze zeby niczego pozniej nie załowac;)

dzieki bardzo za odpowiedz. Ja mam tez mgr z polski, ale tu chcialabym z tego kraju, w ktorym zyje. mysle, zer byloby mi latwiej (chociaz nie twierdze, ze bedse musiala zacisnac piesci).

Gość sorry ze bedde chamska
ale na osoba po 30stce to zadajesz glupie pytania. moze przeczytaj swoj post bo odpwiedz jest oczywista.

nie rozumiem, dlaczego moje pytanie jest glupie? pytam, bo dopiero teraz mam taka mozliwosc, problem tylko z wiekiem.Siostra jest przeciwna, bo powiedziala ,ze w tym wieku jakby byla osoba zatrudniajaca to ona by mnie nie zatrudnila, bo nie mam zadnego doswiadczenia w mojej branzy.Nie mam bo -jest recesja i emabargo na publiczny servis! Sama nie wiem juz...

Gość liczysietylko
Co ty masz jakas obsesje z tym wiekiem? Niektorzy ida na magistra jak maja 50tke. Jak zaczniesz magistra to bedziesz musiala od razu szukac internships i robic jakies volunteering bo sam magister za wiele ci nie da ale w polaczeniu z work experience moze dac ci prace. Nie mozesz przez ten rok udzielac sie gdzies za darmo po pracy? Chodzi o ten caly networking z ludzmi zeby poznac ludzi z branzy ktora cie interesuje i sie jakos wkrecic. Sam papierek ze szkoly nic ci nie da.

dzieki za odpowiedz ostatnia. Wiesz, w publicznym sektorze, tym co ja bym chciala to niestety nie chca przyjmowac na wolontariat (ok, napisze jest to branza wiezienna). sa w miescie rozne projekty, ktore sa np dla narkomanow,ale oni robia jakies konkursy na to , by byc wolontariuszem:/

Gość liczysietylko
najlepiej znajdz jakies forum studentow twojego kierunku w anglii i tak rob rozeznanie co robic. ja nie mam pojecia jak sie do wieziennictwa dostac zawsze myslalam ze bachelors in criminal justice wystarczy

mnie starcza te studsia co mam z polski, ale nie przyjmuja .Jka beda przyjm,owac, to beda raczej patrzyc na TUTEJSZE uczelnie bo bedzie za duzy nabor. wiadomo ze wybiora kogos, kto zna tutejsze prawo itd, a nie kogos z polski itd.

Gość uyiui
bzdura, ja dostalam prace ze studiami z polski takie gadanie, trzeba sprobowac