Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cskjfcki

moja siostra wypija prawie 1 litr coli dziennie i kilka kaw -wody nie lubi

Polecane posty

Gość cskjfcki

od lat herbata tez jest bee cos jej grozi?

Gość Czipsidipsi
Nerki jej siada. Ja tez bardzo lubnie cole i codziennie pije ale poza tym staram sie pic wode.

Gość cskjfcki
ona caly czas lubi byc na tak zwanym spidzie kofeinowym:o lubi byc caly czas hmm...niezmeczona:o to chyba dobre slow nie pije nic poza tym dzisiaj jest juz po 2 kawie i szklance coli nikogo nie slucha;/ jest niedziela ma wolne odpuscilaby sobie ale nie....

Gość cskjfcki
tez lubie kawke wypic ale 1 dziennie max 2 a tak mineralna i zielona herbata-jej to nie smakuje ! i nie daje sobie szansy przyzwyczajenia sie do smaku wody

Gość Helenatrojańska
Da się przyzwyczaic, ja też nie lubiłam... Kurcze zmieni zdanie jak zacznie tyć od tej coli. Ogólnie to może się uzależniła już?

Gość cskjfcki
kilka lat juz tak robi:o tyc nie zacznie bo ma pracuje fizycznie i kilka godzin jest w ruchu do dzisiaj nie utyla

Gość Helenatrojańska
Kurde ale zdrowotnie się "rozkraczy"... Ja rozumiem czasem, ale tak ciągle to na dobre nie wyjdzie.

Gość cskjfcki
najgorsze ze jest po 30 a zadne argumenty do niej nie trafiaja na dodatek pali jak smok i sie tragicznie odżywia;/

Gość deszczowa piosenkaaaa
Mi mnie bolało i "wariowało" serce od nadmiaru kawy, niech zapyta lekarza, może on ją nastraszy, poszukaj w necie coś przekonującego i daj jej do poczytania. Kawa wypłukuje z organizmu wiele cennych składników np. magnez.

Gość cskjfcki
chociaz tyle ze codziennie lyka tabletki z magnezem za moja namowa

Gość ja nigdy nie lubilam
kawy, pije tylko wode i herbate zielona, sokow kartonowych niecierpie, ale np moja kolezanka pije tylko kawe+od czasu do czasu cole i napoje e., nie pamietam kiedy widzialam zeby ona pila wode, ale od kawy jest uzalezniona, rano musi codziennie zrobic kawe nawet jak jej nie wypije, a pije ich 10-11 w ciagu dnia, ale jest strasznie nadpobudliwa od kilku lat, non stop sie stuka w cos, uderza, upada itp. dziwne to ale prawdziwe

powinna pic przede wszytskim dużo wody ;/ pewnie jej skóra jest szara i wysuszona... ja piję 5 szklanek zielonej herbaty, ok. 1,5 litra wody, ze dwie herbaty z pokrzywy, kawę lub dwie czasem colę, sok owocowy, napojów/oranżad unikam

jak wypiję ze dwie szklanki zielonej herbaty to pobudza mnie bardziej niż kawa

Gość zielona herbata w nadmiarze
też dobra nie jest. Przede wszystkim odwadnia organizm.

Gość zielona herbata w nadmiarze
dodatkowo absorbuje żelazo z pożywienia i narażasz się wtedy na anemię. I jeszcze jedno - powoduje powstawanie osadu na zębach, i to takiego bardzo trudnego do usunięcia. Generalnie zaleca się picie 3-6 filiżanek tygodniowo, czyli tak naprawdę 1 filiżankę na dzień - dwa.

Gość ytre
ona sie w ten sposob odwadnia

Gość Londynianka23
nerki jej siądą, wrzodów może dostać, szkliwo już dawno nieodwracalnie uszkodzone, i na pewno przebarwione. Weź zardzewiały gwóźdź i zalej colą. I pokaż jej co się z nim stanie. to tego problemy z cerą, refluks, otyłość problemy z ciśnieniem krwi

Gość cskjfcki
najgorsze ze jest po 50 a zadne argumenty do niej nie trafiaja na dodatek pali jak smok i sie tragicznie odżywia;/

Gość gość
@zielona herbata w nadmiarze brednie 🖐️

Gość gość
i pewnie śpi do tego wszystkiego mało jak na ciągłym "speedzie"? czy ona nie ma instynktu samozachowawczego