Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cesarka:..........

CESARKA

Polecane posty

mam dyskopatie i dysplazje w kregoslupie szyjnym w kregach c5 do c6. Ponadto osuniecie trzonu c2. objawia sie to silnymi migrenami i zawrotami glowy, dretwieja mi tez rece. Objawy te maja miejsce po przemeczeniu, przy stanie zapalny, przewianiu,itp. Mam odnosnie tego pytanie, czy te moje schorzenia moga byc wskazaniem do cc przy drugim dziecku? Nie jestem histeryczka co szuka jak wymigac sie od porodu sn. Pierwsze dziecko rodzilam sn. ale obawiam sie czy nie doznam przy kolejnym porodzie urazu kregoslupa, ktory uniemozliwi mi normalne funkcjonowanie. Jest tu jakas kobietka, ktora miala podobne dolegliwosci i wykonano jej cc?

up

Gość Skoro pierwsze urodziłaś
bez problemów to dlaczego drugiego byś nie mogła? Swoją drogą od kiedy wiesz o tych schorzeniach skoro pierwsze urodziłaś sn? Tłumaczyć się nie musisz z tym wymigiwaniem od sn bo jesteś dorosła ;) i rodzisz jak chcesz .

Gość hiuhuig
Dziewczyna z sali gdzie i ja leżałam, była po cesarce właśnie z takiego powodu. (Tyle ze ona to z zawodu położna, więc może znajomy lekarz wypisałby jej skierowanie, nawet gdyby nie było poważniejszych wskazań).

mialam wypadek samochodowy, bylo to po pierwszym porodzie, wiec stad moje pytanie. Pierwsze urodzilam sn ale nie mialam chorego kregoslupa. Teraz boje sie ze cos mi sie stanie. Jak wspomnialam mam dretwienia, ta przepuklina nachodzi na rdzen. Ortopeda mowi, ze sie zobaczy, a ja nie wiem czy sie stresowac czy nie. Boje sie cc, ale tez nie chce miec wiekszych problemow jak mam.

myślę, że stan pourazowy może być wskazaniem do cc. Ja spadłam kilka lat temu na kość ogonową z kilku metrów i od tego czasu cierpię na bolesność kości ogonowej - miałam rodzić sn, ale podczas zwykłego badania ginekologicznego moja gin wyczuła, że coś jest nie tak, bo jej podskoczyłam na fotelu jak mi przypadkiem od środka na tę kość nacisnęła. Sama mnie wysłała do ortopedy na konsultację, a ten nie miał żadnych wątpliwości, co do mojego stanu po ewentualnym porodzie sn.