Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruudy kotek

bol po leczeniu kanalowym

Polecane posty

Gość ruudy kotek

prawie tydzien temu mialam zab leczony kanalowo, nadal czuje ten zab, w srodku jakby cos gryzlo i wypychalo. Czy to normalne po leczeniu kanalowym?

Gość zrob RTG
i bedziesz wiedziec czy wszystko ok

Gość ruudy kotek
w dniu po wypelnieniu zrobilam zdjecie wszystkich zebow, 2dni pozniej zanioslam dentystce i powiedziala ze jest ok, ale czy to normalne ze boli?

Gość frutka ****
Ale masz juz go zrobiony do konca??

Gość nie, to nie jest normalne
nie powinien cię boleć, jeśli boli to znaczy że źle zrobiony. Ja miałam tak że dentystka nie dopatrzyła się 4 kanału, w ogóle się do niego nie dowierciła, zatruła 3 i wypełniła a ten 4 był ciągle żywy i to on bolał. W kilku zębach mam 4 kanały zamiast 3

Gość ruudy kotek
tak do konca.

Gość ruudy kotek
to faktycznie, moze tak byc. a na tym panoramicznym to dentystka by wiedziala czy dobrze przeciez. gdy przeplukuje zeby po myciu zimna woda z kranu to ten zab sie odzywa.

Gość frutka ****
to dziwne,bo mnie tylko po pierwszej wizycie bolał kilka dni a jak już zakończyła to nic nie bolał, zresztą ostatnio miałam kanalowo leczoną 7-ke i na drugiej wizycie powiedziała ze jak mnie nie będzie bolał to na następnej kończymy czyli nie powinien bolec.

miałam zdjęcie zrobione i nie zobaczyła, pojechałam na wakacje pewna że ząb wyleczony a potem jeździłam do gniezna szukać jakiegoś dentysty bo wariowałam z bólu. Dopiero tamtejsza dentystka dopatrzyła się na zdjęciu 4 kanału, znieczuliła i zrobiła ząb na jednej wizycie. Tylko niestety wakacje były skromne, bo to co miałam na rozrywki wydałam na dentystę.

i też mnie nie bolał od razu, po leczeniu było kilka dni ok, dopiero po jakimś czase zaczął boleć

Gość pewnasobiebabeczka
dziwne nie powinno boleć tak długo po leczeniu może podczas leczenia zostawił dentysta pęcherzyk powietrza w kanale zęba idź jak najprędzej do dentysty i żądaj - oczywiście nie za pieniądze, bo sprawę spieprzył naprawy tego

Gość ruudy kotek
dentystka powiedziala, ze moze bolec bo, moga bolec te okolice/tkanki wokol wypelnienia. bo z tego co czytalam moze byc bol na nagryzanie.

Gość Piotr 24
Ja kanałowego nie miałem jeszcze w życiu ale podejrzewam że będę miał z tego względu iż po plombowaniu ( niby oczyszczony ząb itd ), mam jakąś nadwrażliwość na ciepło i zimno na leczonym zębie. Przy byle oddychaniu chłód odczuwam na zębie.

Gość ruudy kotek
hej Piotrek, a duzy miales ubytek? a mocno cie boli? moze to nie koniecznie kanalowe, ale nie wiem jak sie na to fachowo mowi ale podejrzewam ze sa to szyjki zebowe.

Gość ruudy kotek
i wtedy przy zmianach temp moga byc odczuwane, zawsze mozesz zdjecie zrobic.

Gość gtfhngng
jak rozpycha to pewnie zle oczyszczony albo powietrze pod plombom mnie tak rozpychal bo byl zle oczyszczony

Gość Piotr 24
Właśnie sęk w tym że niby mój ubytek był wielkości grubości szpilki a siedziałem 40 min w fotelu. Niby przy takim ubytku też mycie zębów powinno poskutkować. A ona się do niego dopadła :D Ogólnie boleć nie bolało przed i po leczeniu wgl. Jedynie jakiś nadwrażliwy jest na zmianę temperatury. W drugim zębie mam tlenek cynku tam grubsza sprawa ale też na plombę zwykłą ma być a nie kanał

Gość Piotr 24
Znajomej po kanałowym ząb się skruszył i za 700 zł koronę musi wstawić ;/

Gość ruudy kotek
o kurde ja kiedys mialam tlenek cynku to sie kanalowym skonczylo, ale w moim przypadku on od razu powinien robic kanalowe tak powiedzial dentysta bo w koncu sama zmienilam na innego, bo ten co wlozyl tlenek cynku jak mu mowilam ze boli nie chcial mnie sluchac.

Gość ruudy kotek
albo zrob zdjecie i id z nim do dentysty, albo zmien paste dla wrazliwych zebow ;/ no ale jak boli to zly znak niestety. a w ktorym masz tlenek cynku a ktory cie boli? ja jak mialam trucizne przy kanalowym to krzyczalam z bolu, ale moze do tego przyczynilo sie tez ze wiercila mi bez znieczulenia. A jakbys ty mial kanalowe i wkladana trutke miej przy sobie ketanol. Wiadomo przypadki sa rozne i niektorych az tak nie boli, ale warto byc ubezpieczonym w dobre tabsy.

Gość Piotr 24
Ja tam bez znieczulenia jechałem przy wierceniu. Boleć mnie nie boli. W tym co mam tlenek cynku to gdy zapytałem " czy leczenie kanałowe " ona mówi " narazie normalnie ". Fleczer niby jest do ratowania zęba bez konieczności kanałowego i prawdę mówiąc przestał boleć przy jedzeniu parę dni bo owym lekarstwie. Prawdopodobnie będzie tak że rozwierci lub wydłubie część tego leku i zasklepi plombą :D

Gość ruudy kotek
oby sie udalo bez kanalowego, bo kanalowe to przerabane

Witam. Dwa miesiące temu leczyłam kanałowo siódemkę górną. Przed leczeniem wykonano RTG i nic tam nie było widać.Ząb bolał więc zaleczono mi kanałowo-4 kanały. Było ok po leczeniu ale dwa dni temu znowu zaczął mnie boleć,głównie przy dotyku. Dodam jeszcze że miałam do leczenia szóstkę przy nim,więc wczoraj poszłam i zrobiłam ją.Ale ta szóstka mnie nie bolała tylko ta leczona kanałowo 7 i znowu daje dolegliwości :( Ciekawe czy będę musiała coś dopłacać znowu do tej siódemki.Już wcześniej się spłukałam lecząc ją :(