Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teofelllloo333

Ubezpieczenie w Niemczech WAŻNE!!

Polecane posty

Gość teofelllloo333

Witam. W przyszłym miesiacu wyjeżdżamy z mężem i dzieckiem do Leipzig> Mąż dostał prace tylko jest jeden problem by pracować musi założyć własną działalność i samemu załatwić ubezpieczenie, do firma gdzie będzie pracował działa na takeij podstawie i nie zapewniają ubezpieczenia. Czy ktoś z was orientuje się może w tym temacie? Jakie ubezpieczenie mamy wybrać, chodzi o to , żeby też nie kosztowało nie wiadomo ile bo słyszłam , ze niektóre są strasznie drogie , ważne ,żeby cała trójka była nim objęta Bardzo proszę o pomoc

Gość a ile byscie chcieli niby
placic ???? 100-300 euro musisz liczyc zelzy czy bedziecie prywatnie czy panstwowo ubezpieczeni. moze za darmo byscie chcieli?

Gość teofelllloo333
sluchaj ja wiem , że ubezpieczenie to są koszty i nie nie chce za darmo mic ubezpieczenia po prostu pytam , jakie mniej wiecej sa co obejmuja , gdzie je szukac i ile mniej wiecej kosztuja, nie mieszkam tam wiec nie wiem

Gość teofelllloo333
w internecie jest duzo ofert ale czytalam ze latwo jest sie "naciagnac" , niektorzy np prywatni ubezpieczyciele obiecuja cuda wianki a jak juz sie cos zdarzy okazuje sie ze akuart tego ubep nie pokrywa albo cos , duzo jest takich histori, chyba bardziej kierowala bym sie w strone panstwowego ale tez nic na ten temat nie wiem dlatego pytam , czy ktos cos wie na ten temat , duzo ludzi z poslki mieszka w niemczech i jest w podobnej sytuacji, ze pracodawca nie zapewnia ubezpieczenia

Gość teofelllloo333
aha i jeszcze jakie sa rodzaje czy na rok czy miesieczne i w jakich stawkach, chodzi mi o podstawowe ubezpiecenie zdrowotne , bez zadnych udziwnien

sluchaj najpierw zacznij rozumowac jak czlowiek i nie chrzan 3 po 3. Twoj maz NIE MA pracodawcy a wiec nikt mu zadnego ubezpieczenia nie da!! Twoj maz zalozy wlasna dzialalnosc a ma co najmniej zleceniodawce ktory mu placi ( lepiej mowiac wykorzystuje go ) zwroc sie do panstwowego ubezpieczenia n.p AOK a bron Boze nie zalatwiaj ubezpieczenia przez jakis polskich cwaniaczkow. :-O Bo tylko beda chcieli zarobic a bedziesz miec nic

Gość teofelllloo333
no niestety taka ma prace... lepsze to niz praca na czarno . nie rozumie dlaczego piszesz tak wyniosle , ja po prostu szukam informacji, chce zapewnic dziecku! i nam ubezpieczenie , naprawde jest to wazne dla mnie. Wracajac do ubezpieczenia o ktorym pisalas gdzie moge sie o nie zapytac? tzn w jakiej placowce i nie orientujesz sie czy to jest to ubezp mc czy mozna od razu na rok z gory wykupic i mnije wiecej jaki jest jego koszt? i ogolne czy ot tak przyjezdzajac mozemy je dostac , czy nie bedzie ztym problemow

Gość linkakalinka9632
polecam popularne i znane AOK.Z ubezpieczeniem rodziny nie ma problemu,trzeba wypelnic odpowiedni formularz.Jesli chodzi o selbstndig,to nie wiem ile placi,ale cos ok.300E

ja nie pisze wyniosle. nie lubie jak ludzie sie wybieraja za granice i juz na wstepie nie maja o niczym bladego pojecia. Twoj maz nie ma pracodawcy bo jakby mial pracodawce to by go pracodawca ubezpieczyl. to mnie denerwuje w Twoim poscie, ze mylisz pojecia. nie wiem do jakiego landu sie wybieracie i do jakiego miasta? ja jestem w AOK-Rheinland/Hamburg. wystarczy wyszukac w google.de AOK dodac land i miasto to wyskocza placowki. no ale jak nie umiesz po niemiecku to raczej lipa.

Gość ej ty,
Nie narzekaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-P nie lubie jak ludzie sie wybieraja za granice i juz na wstepieniemajao niczym bladego pojecia. :-P Dlatego żeby wiedzieć to się grzecznie pyta fiucie na łonie! A ty masz jej pomóc, albo znikaj. A nie krzyczysz.

Gość teofelllloo333
w każdym razie dziękuję za pomoc, jeśli chodzi o niemiecki nie mówię biegle ale potarfie się porozumiec w tym języku , myśle , że z czasem to się poprawi

Gość Mąż musi założyć Gewerbe
Poczytaj w Googlach co znajdziesz na temat "praca na Gewerbie". Tak się nazywa w Niemczech rzemiosło. Przy okazji, uważaj bo się możesz nieźle wpuścić w długi z urządem skarbowym w Niemczech, niektórzy do dziś się nie mogą pozbierać, a skarbówki bez kłopotów ściągają długi w całej unii. Zajrzyj na forum poloniaberlin Założenie działalności w Polsce, ale tu się zmieniło: http://praca.interia.pl/news-polak-pracujacy-wylacznie-za-granica-nie-podlega-polskiemu-z,nId,724148 W Niemczech ubezpieczyciel może odmówić ubezpieczenia chętnego, odsyłając "do konkurencji". Oczywiście, że będzie drożej, ale za wszelką cenę trzeba próbować w państwowych firmach, np. AOK, bo prywatne składkę przyjmą, ale jedynie po to, żeby dać ci zaświadczenie, że jesteś ubezpieczona. Tak naprawdę niczego, najmniejszej porady lekarskiej nie będą refundować.

Uwazaj po pierwsze zebys wlasnie jak pisze ktos powyzej nie miala problemow z Finanzamtem i czy twoja firma jest przede wszytkim legalna. Ciezko mi ci cos doradzic jesli chodzi o ubezpiezenie bo jest masa prywatnych ubezpiczen. Ja bylam 4 lata prywatnie ubezpieczona bo mialam wlasna dzialalnosc i kosztowalo mnie to 380e miesiacznie. Ja mialam niezly kociol z dwoma ubezpieczalniami w De choc mialam maklera ubezpieczeniowego.

Gość maddzia20
Szukacie bardzo dobrej jakości ubezpieczenia ? Ostatnio byłem w Niemczech i zakupiłem świetne ubezpieczenie w firmie http://urbanfinance24.de/ świetne podejście do klienta, wszystko mi wytłumaczili w dość prosty sposób. Dodatkowo mega oferty cenowe, polecam zadzwonić, zamówić. Dobra oferta jak ktoś potrzebuje :)

Gość gość
witamy spamera, wykopującego temat z 2013 roku, żeby sobie reklamę umieścić, bo przecież od każdego wątku p******esiunt groszy się liczy. Na co zbierasz? Na używkę z jabłkiem, może mieć pękniętą szybkę?