Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słyszałam widziałam

Muszę donieść na Polaków

Polecane posty

Jeśli ktoś donosi a sam nie jest kryształowy to tak. Chcesz być taka ok to zacznij od siebie. Ktoś kradnie film bez neta lub program to tak samo jak by wynosił go ze sklepu, ale kobietę która pobiera benefity będzie oceniać. To jest gorsze niż złodziejstwo

Ja zaczynać od siebie nie muszę thank you very much ! A Ty chyba powinienes przewartosciowac swoje spojrzenie na świat .

Nie jestem kryształowy i mam swoje grzechy. Nie będę oceniać czy skazywać kogoś na potępienie skoro nie znam sytuacji. Nie wiem czemu słowo benefity od razu muszą wywołać gorącą rozmowę? Nie popieram złodziejstwa ale też nie popieram donosicielstwa w przypadku jeśli ktoś sam ma grzechy na swoim koncie.

Zwisa mu co kto robi o ile ktos przez to nie cierpi.. Kradziezy nie pochwalam ale takie cos jak wyludzanie benefitow jakos nieszczegolnie mnie boli.. Chociaz I tego nie pochwalam ani sama nie robie.

Gość To donies
Popieram Styczniowego,brzydze sie donosicielstwem,i nie donosicie z troski o kraj tylko ze zwyklej zawisci bo czemu ktos ma miec lepiej od was?Moge sie zalozyc ze wiekszosc z was sie starala o benefity,chocby dodatek do rentu, i co nie dostaliscie ze teraz sie w donosicielstwo bawicie?Ponadto pokazcie mi osobe ktora sie wzbogacila na benefitach,to jest pomoc i jesli by to byla jakas wielka kasa to nikt by nie dorabial bo po co.Takim samem zlodziejstwem jest sciaganie z neta jak i nieprawne pobieranie benefitow,i to i to zlodziejstwo,wiec nie robcie jakiej prywatnej skali co gorsze.Dla mnie najgorsze jest donosicielstwo.

Gość najbrzydsze sa golfyy
taaak nie jestem kryształowa bo mam piracki program w kompie wiec nie zareaguje jak zobaczę złodzieja wyciągającego komuś portfel z kieszeni:o "Ponadto pokazcie mi osobe ktora sie wzbogacila na benefitach" ja takie znam.. poza tym jak nic nie robisz i zarabiasz to sie bogacisz prawda? i to kosztem innych.

poza tym chyba nie do końca sie rozumiemy nie chodzi o tych co z różnych przyczyn pracować nie mogą ale NIE CHCĄ.wybierają życie na koszt innych. Ja na przykład nie znoszę leni i tacy ludzie są dla mnie leniwymi bezwartościowymi pasożytami bez ambicji i tyle. Donosić nie będę bo nie będę zaprzątała sobie takim CZYMŚ głowy..

Gość alaaaaaaa
Ja tez z tych,co sie donosicielstwa brzydza...Jest takie powiedzenie hiszpanskie-bardziej papieski niz sam Papiez...

Gość mnie najbardziej brzydzi
przyczyna dla jakiej to auorka na owa kobiete chce doniesc. Nie ze wzgledu na obowiazek obywatelski ;-) tylko z zawisci, ze tamta ma benefity (w domysle autorka nie, autorce odmowili) i pare groszy sobie sprzataniem dorobi (ile? jakies grosze) Wlazla miedzy polki, z wypiekami na gebie slucha i teraz leci z donosem "bo co ona ma miec a ja nie". Gdyby sie autorce udalo krecic i brac benefity dorabiajac na czarno do nich to pewnie sprawy by nie bylo. Bo by miala, bo przeciez to nie duzo, bo jakos trzeba sobie radzic, bo dzieci, bo to, bo owo..... Ale tu chodzi o zawisc, ze ona ma a ja nie :O Plaska jak kupa krowy jestes :O

Gość hfuhyfg
Dokładnie, widać ze zawistna krowa. A jaki temat...musi donieść na Polaków biedaczyna :D donosicielstwo masz we krwi po rodzicach z PRLu. Szkoda że tradycję kontynuujesz w Uk.

Gość To donies
Do Najbrzydsze sa golfyy-dla mnie twoj piracki program jest takim samym zlodziejstwem jak wyludzanie benefitow i nie wybielaj sie bo to smieszne,isoba ktora kradnie potepia osoby ktore tez kradna.A wystarczy ze ktos doniesie na ciebie ze sciagasz piraty i bedziesz miala przejebane.Ja mieszkam w miescie gdzie jest najwiecej Polakow,zaraz po Londynie i jakos nie widzialam tych bogacacych sie Polakow,no chyba ze dla ciebie miara bogactwa jest telewizor.A o ambicje innych sie nie martw wazne ze ty jestes ambitna i pracowita.

"A o ambicje innych sie nie martw wazne ze ty jestes ambitna i pracowita" czy ja napisalam ze sie martwie? wrecz przeciwnie,ze nie bede sobie takimi ludzmi zaprzatac glowy czyzbym uderzyla w czuly punkt?;) gdyby tak tazdy kto ma piracki program na kompie nie reagowal na inne zlodziejstwo to dopiero bysmy mieli sodome na ulicach..

Gość To donies
Zareaguj najpierw na swoje zlodziejstwo i poprostu nie kradnij a potem zabierz sie za innych zlodzieji.Chyba kazdy widzial kampanie spoleczna"legalna muzyka"ktora wspieraja polscy artysci.Sciagajac z neta okradasz konkretne osoby,obojetnie czy to muza czy program.Jesli sciagasz badz kupujesz pirackie programy to 100% scigasz piracka muze wiec jestes zlodziejem.Ale ja mam to w dupie twoja sprawa,ja nie mam ANI JEDNEJ pirackiej plyty,a mam ich ok 300 bo dla mnie satysfakcja jest posiadac oryginal.Pewnie nie uwierzysz i zaraz cos madrego napiszesz ale taka jest prawda.Kazdy niech zacznie od siebie a potem niech ocenia innych.

Gość Sie ubawilem!!!
To donies-popieram,a autorka-donosicielka to chyba bardzo dlugo donosi,albo zbiera dowody,bo zalozyla temat i jej nie ma.A moze stoi od rana do nocy za ta polka i czeka na innych Polakow beneficiarzy.Ale jaja!

Do tych ktorzy twierdza ze zareagowaliby na zlodzieja na ulicy: gowno, za przeproszeniem, prawda. Juz widze jak scigacie zlodzieja ktory ukradl torebke, albo bronicie kogos kto jest napadniety. Predzej byscie narobili w gacie lub stwierdzili ze nie wasza sprawa i nie warto sie wtracac. Ale do anonimowego donoszenia jestescie pierwsi :D bo bezpiecznie, w zaciszu domu i nie bedzie przeciez taka sprzataczka miala lepiej niz wy prawda? Ale samemu kombinowac mozna.

"Chyba kazdy widzial kampanie społeczna"legalna muzyka"ktora wspieraja polscy artysci" ja nie słyszałam bo polskiej tv nie oglądam :) za to wspieram inne kampanie, np dzieci z autyzmem i pracuje jako wolontariusz ze staruszkami z demencją (większa satysfakcja niż posiadanie 1000 oryginalnych płyt, polecam;) I wkurza mnie że dla nich pomoc jest ucinana mimo że całe życie pracowali a takie leniwe pasożyty w kwiecie wieku żyją sobie na koszt innych. "Kazdy niech zacznie od siebie a potem niech ocenia innych." siebie już oceniłam a tu oceniam innych (nie o mnie temat) co do zareagowania na ulicy..złodzieja za rękę nie złapałam ale zdarzyło mi sie podbiec za babka bo wypadł jej portfel czy zawołać inna bo zostawiła kasę w bankomacie. czy taki beneficiarz zrobiłby to samo?:) mam nadzieję złodzieja bym nie "ścigała" gdyby uciekał ale gdybym zobaczyła że się się do kogoś dobiera to zareagowałabym. To tyle o mnie.

Gość Sie ubawilem!!!
Patrz jaka ty spoleczna jestes,chyba gdzies na filmie takie zachowania widzialas.MATKA TERESA Z KALKUTY,trzeba cie beatyfikowac normalnie,a zlodziejem niestety tez jestes podobnie jak nieuczciwi beneficiarze.

:D hahaha rzeczywiście niewiarygodne, jak można być wolontariuszem?!! typowo polskie myślenie:o napisałabym ci więcej ale skoro nawet w to nie wierzysz, nie będę tracić czasu

po zastanowieniu stwierdzam że to smutne że takie zachowania tylko na filmach oglądasz. tu gdzie mieszkam wolontariat jest bardzo popularny.NHS przezywa kryzys i wiele usług świadczonych będzie przez trzeci sektor jakim jest wolontariat. np. nie tak dawno np staruszki mieli zapewnione usługi chiropodist państwowo co 3 mc.Teraz nawet za to muszą płacić:o

Gość wolonrariuszka b
Akurat ,wolontariat to prawie każdy robi/robił. Zgadzam się, że to typowo polskie myślenie. Ja jestem wolontariuszka w 2och organizacjach już od 5ciu lat. Moje rówiesniczki z Polski, typowe studentki żyjące za forsę rodziców pukaly się w czoło jak im wspomniałam o wolontariacie. Żal, po prostu żal. Ja przynajmniej im nie powiedziałam, że są pasożytami...a one wielkie oczy...bo jak to? Pracować za darmo? W ogóle pracować? Kto to słyszał żeby chodzić do pracy w czasie studiów i to za nic? :D takie żałosne myślenie.

Gość po czym po powrocie do domu
z tegoz wolontariatu...kradniesz? :D Kradniesz w necie muzyke, filmy, okradasz konkretna osobe :O Wspaniale to jest. Jestem zlodziejem ale poniewaz jednoczesnie pomagam babciom z demencja to jestem wspaniala i krasc moge? :D

już mi tu nie dokładaj, napisałam że z pirackich rzeczy mam tylko program na kompie ..zresztą gadanie jak do ściany, ja nie widzisz tej różnicy to rozmowa nie ma sensu:o

Gość moim zdaniem too
Będziecie inaczej śpiewać jak sami będziecie starzy i wam zabraknie. Benefity to nie studnia bez dna. Ktoś musi pracować na tych nierobów. Po to place podatki żeby pomoc była dla tych co jej potrzebują, w tym i dla mnie jak mi się noga podwinie czy coś złego się wydarzy.A nie po to by nieroby mogły doić państwo bo im sie nie chce duupy ruszyć.

Gość do moim zdaniem wyzej
nie kracz ,bo sobie wykraczesz :-D

Gość To donies!!!
Donies w koncu i bedzie swiety spokoj,moze przestaniesz pisac tutaj o swoich zaslugach,i nie wierze w to ze masz jeden piracki program,nie wierze,ktos kto korzysta z pirata nie pojdzie nagle do sklepu i nie wyda kasy jak moze sobie sciagnac z neta,nie wciskaj ludziom kitu.Mam nadzieje ze na ciebie tez ktos doniesie zlodzieju,a teraz idz i zajmij sie donoszeniem.

Gość hdgh
Ja bym zgłosiła. A przyszło wam do głowy, że pasożyty społeczne nie okradają jakiegoś tam abstrakcyjnego Państwa tylko WAS!!! No chyba że sami kombinujecie i podatków nie płacicie to inna sprawa ... Duch socjalizmu wciąż żywy :)

Gość po czym po powrocie do domu
a ja nie mam pirackiego programu komputerowego bo to zlodziejstwo :P Jak Kali ukrasc krowe to dobrze, jak Kalemu ukrasc krowe to zle :D Polska mentalnosc :D Nie jestem zlodziejem bo tylko program komputerowy ukradlam :D:D:D:D:D A tamta baka tylko sobie dorabia pare groszy :D Toczka w toczke jak ty :D

Gość To donies!!!
Nie popieram zlodziejstwa i dla mnie obijetnie co kradniesz---z neta czy kase panswa to jedno i drugie to zlodziejstwo,ale donosicielem nie jestem nie bylam i nie bede,tym brzydze sie chyba jeszcze bardziej niz zlodziejstwem .

Gość hdgh
w sumie to nawet samo słowo donosić jest chybo głęboko komunistyczne, kradzież w sumie się zgłasza i ściga. To może Autorko nie donoś tylko zwyczajnie zgłoś :)