Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Praca Licencjacka90987

liceencjat prosze o pomoc

Polecane posty

Witam. Temat mojej pracy licencjackiej to 'Badania rynku na przykladzie Instytutu SMG/KRC'' i w drugim rozdziale opisuję instytut, i mam punkt "rynek i konkurencja" I chciałabym, abyście mi doradzili, czy jest sens opisywać co to rynek, czy konkurencja (takie trochę lanie wody) czy zacząć od tego, że po prostu do analizy wzięłam 5 instytutów najbardziej rozwiniętych na rynku, i po kolei każdy z nich opisać, po krótce.. ?czy ja w ogóle w dobrym kierunku idę? bede wdzieczna

w sumie nie wiem jak jest w polsce, ale u mnie w anglii zawsze sie wyjasnia najpierw pojecia, o ktorych sie potem bedzie pisac.

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaa
a co masz w pierwszym rozdziale? Nie pamietam juz dokladnie, bo bronilam sie z 10 lat temu, aleja teorie mialam zawarta chyba w pierwszym rozdziale. Niezaleznie od tego, teorie dotyczaca przedmiotu badan musisz uwzglednic w tym czy wczesniejszym rozdziale.

w pierwszym rozdziale mam ogólnie Badania rynku w literaturze, i opisalam metody, techniki, rodzaje, istotę rynku itd opierając się na ksiazkach i innych źródłach, a w drugim mam właśnie "Prezentacja Instytutu'' i przedstawilam tu rys historyczny, profil uslug, strukture zarzadzania i zatrudnienia, i teraz czeka mnie ten punkt rynek i konkurencja, i nie wiem kompletnie jak go zacząć.. czy napisać że na rynku występuje kilkanascie instytutów badawczych, a ja do swojej analizy skupie się na wybranych przeze mnie i omówię w perspektywie kilku lat ich tendencje rozwojową.. nie wiem sama co robić

Gość Agaaaaaaaaaaaaaaa
jesli nie zawarlas wyjasnienia tych pojec, ktore sa przedmiotem badania w pierwszym rozdziale, to vpowinnas to zrobic wlasnie teraz, w drugim.

wyjasnilam w pierwszym istotę rynku, jako całość i ogolnie przedmiotu badań, ale nie konkurencji, także może teraz zabiore sie za wyjasnienie owego pojecia, a potem przejde do analizy. dziekuje bardzo!!!!!

Gość Piotr 24
Licencjat hehe masakra -.- Ile ja się do promotora najeździłem xd Niby praca samodzielna ma być ale suma sumarów zawsze wyjdzie jako praca promotora :/ Ogólnie to wyjaśnij czym jest konkurencja i konkurowanie. Rynek też grubsza opisać 2/3 cytaty jakieś tam max . Nawiązać polecam do poprzedniego rodziału w przypisie podając rozdział i stronę

Mój promotor jest tak upartym i dziwnym człowiekiem, że wszystko wykreowane musi być po ''jego'' myśli. Stale odrzuca to co ktoś sugeruje.. dziękuje bardzo za wskazówki :) !