Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Depilacja laserowa latem

Depilacja laserowa wiosna/latem - totalnie poroniony pomysl?

Polecane posty

Chcialam sobie usunac wlosy z przedramion, ale biorac pod uwage to, ze coraz czesciej zaczyna wygladac slonce, to chyba niezbyt dobry pomysl. Co prawda i tak jestem w pracy do ok 17, ale moze popoludniowe slonce wywola jakies niepozadane reakcje skory? Czy ktoras z was poddawala sie depilacji laserowej latem?

nikt?

Gość mailinowy budyń z owocami
Ja zaczelam serie zabiegow w ubieglym miesiacu - to byl pierwszy raz, natomiast drugi raz bede miec 10 maja. Nie widze przeciwwskazan :) Ja planuje smarowac sie filtrem UV 50 :). Nigdy tak naprawde nie ma odpowiedniego momentu na robienie tego :). Mi sie nie chcialo czekac do jesieni bo stwierdzialm ze jak to bede przekladac w nieskonczonosc to nigdy tego nie zrobie :)

No wlasnie, ja tez to tak odkladam i odkladam, ze trzeba wreszcie sie zebrac i umowic ;p W jakims topiku na kafe wyczytalam, ze wlosy i tak odrastaja po 3-4 latach, ale to topik sprzed kilku lat, moze technologia poszla do przodu.

Sa przeciwskazania. Aby odpowiedzieć najprościej dlaczego zabieg powinienem być wykonany w okresie najmniejszego nasłonecznienia, powinniśmy zapoznać się z zasadą działania tych urządzeń. Aby tego uniknąć odpowiem najbardziej obrazowo i prosto jak tylko jest to możliwe: IPL działa na zasadzie Intensywnego Pulsacyjnego Światła tz. naświetlamy obszar poddany zabiegowi światłem nadmierne naświetlenie tak jak nadmierne opalanie grozi poparzeniem. Dlatego po wykonanym zabiegu obszar ciała na którym wykonany był zabieg, nie powinien być dodatkowo naświetlany na przykład słońcem czy lampami w solarium. Właśnie dlatego najlepszym okresem na depilację zwłaszcza miejsc odkrytych tj, twarz jest zima unikamy dodatkowego działania światła. Zrodlo : http://www.kosmetolog.com.pl/Artykuly2/Depilacja-laserowa-aby-zdazyc-przed-latem

Gość mailinowy budyń z owocami
takie pier dolenie za przeproszeniem, moze w ogole przeprowadzmy sie na wies, hodujmy w polu, uwazajmy na zdrowie, spijmy na podlodze, nie farbujmy wlosow i nienpijmy alkoholu. Nie zginiesz jak zrobisz ta depilacje teraz, po prostu sie nie opalaj i koniec tematu. mam kremy z wysokimi filtrami i wystarczy

Gość pola1235

Apropo usuwania włosków w okresie wiosenno letnim to na luzie można wykonać zabieg epilacji laserem Sandro Dual. Właśnie miałam już dosyć prób i stwierdziłam, że zainwestuje w zabiegi, a moja zaufana kosmetolog mi poleciła właśnie ten. Zabieg prawie nie bolał, nie trwał długo i sprawdza się przy włoskach ciemnych i jasnych a nawet trochę ciemniejszej karnacji. Próbowałyście? :)