Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopotananoona

badanie sanepid, kto robił proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zakłopotananoona

hej mam pytanie, właśnie jestem w trakcie wyrabiania książeczki zdrowia do celów sanitarno epidemiologicznych No i właśnie ten wymaz z odbytu trudno zrobić bo nie jestem w stanie osrać tego patyczka na zawołanie a wymaz musi być. badanie zrobiłam.. patyczek włożyłam do pojemnika , ale przyznam, że poskąpiłam materiałem do badań. Jeśli jest tu ktoś kto robił owe badania nich mi powie czy tego wymazu ma być jakaś no nie wiem duża ilość czy coś się dzieje jak go w sumie nie widać? Troche sie boję że bede musiała powtarzać te badania....

Gość a po co osrac?
ja robilam na miejcu, w sanepidzie w toalecie, wkladalam w dupsko ten patyk i poźniej w ta fiolke. I tak 3 dni pod rząd. Ze tak powiem gowna na patyku nie widziałam:D a badania mam zrobione. To ma byc wymaz a nie próbka kału

Gość zakłopotananoona
dziękuję :)) pocieszyłaś mnie bo u mnie też nic nie widać może patyczek lekko zmienił odcien, ale wiecej z siebie nie zdołałam wykrzesać

Słuchajcie, a jak w ogóle zabrać się za wyrabianie tej książeczki? Trzeba się gdzieś zapisywać czy jak?

Gość a po co osrać
idziesz do sanepidu i mowisz ze chcesz wyrobic ksiażeczke, dalej cie poinstruują