Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anchu

Odchudzanie i dieta

Polecane posty

Gość Anchu

Witam. Chciałabym schudnąć ale brak mi motywacji. Mam plan aby zacząć ćwiczenia i jakąś racjonalną dietę, lecz tu problem (za każdym razem kiedy próbuje dążyć do celu poddaję się w połowie drogi lub nadchodzi dobrze znane jojo). Ważę 65 kg przy 1,63 m wzrostu i zbliżam się do granic miedzy prawidłowa wagą a nadwagą w BMI. Czy możecie poradzić jakąś dietę, która nie zrobi rewolucji w menu a bd skuteczna? Bardzo dużo solę: czym mogę zastąpić sól, aby dania były smaczne i nie wymagały dodawania soli???

Gość Olcia Dubicka
Sól możesz zastąpić kurkumą lub innymi przyprawami a tak naprawdę to tylko kwestia przyzwyczajenia. Spróbuj coraz mniej solić później przestań całkowicie soli i po paru dniach przyzwyczaisz się do nowego smaku i będzie Ci obojętne solenie tylko do niektórych mięs by wydobyć ich smak używaj soli. Wiem po sobie jak rezygnowałam z cukru do kawy czy herbaty. Kiedyś nie wyobrażałam sobie kawy bez 2 czubiastych łyżeczek cukru a teraz w ogólne nie słodzę i kawa smakuje mi o wiele lepiej niż z cukrem ;) Tak jak pisałam to kwestia przyzwyczajenia :) A jeśli chodzi o samo odchudzanie to mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)

Ja w zasadzie jem wszystko z tym ze unikam slodkich napoi gazowanych, nie slodze i unikam chipsow i fast foodow. Ostatni lekki posilek jem o 18. Dodatkowo co drugi dzien cwicze Skalpel Ewy Chodakowskiej. W ciagu miesiaca zgubilam dwa kilo.

Gość KomarBzz
kochana ograniczym bardzo chleb i makaroniki, tłuste, zamiast autobusu rower albo szybki marsz. Do tego duuuzo płynow (woda najlepsza i herbaty-osobiscie polecam figura detox albo rumianek zwykły). Diete opieraj na warzywach nie na weglowodanach. Czyli pol talerza warzyw i 1/4 talerza mięska. To nie jest trudne, tylko trzeba chciec :)

Gość Kuwejtka
no dobrze dziewczyna na górze mówi, płyny to podstawa, musisz wypłukiwać toksyny z organizmu (ja polecam bardziej wodę, jesli chodzi o herbaty to figura forever jest lepsza niz detox, mięta też świetnie działą) i jedz wrzywa i białe mięsto. Piecz, gotuj, duś, będzie smaczne to napewno. Warzywa tez trzeba dobrze zrobic zeby byly smaczne, ale to podstawa, bez warzyw sie nie schudnie :(

Gość Piłęczka
kochana, jeśli potrzebujesz motywacji zeby schudnac to znaczy ze nie czujesz sie ze soba źle. Dla mnie motywacja jest jak spojrze w lustro i zobacze ten cellulit i te zwały na brzuchu. Poprostu sama sobie jestem motwacją. Co do soli- zastap ja innymi ziołami i tyle. Dziewczyny z góry- figura detox jak i forever są super w ochudzaniu, wyplukuja toksyny. Ja lubie tez inne produkty z tej serii. próbowałyscie juz?

Gość mija88
ja nie próbowałam tej herbaty, mowicie o tych produktach ze strony mojanowafigura.pl? pierwsze słysze :o

Gość gość
też się odchudzam