Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrobilam to 13

O ABORCJI

Polecane posty

Gość zrobilam to 13

Dla tych dziewczyn które rozważają ta decyzje opowiem o mojej aborcji.. Aborcji dokonałam 3 tyg temu w Niemczech.. Wiec tak pierwsze udałam sie do mojego ginekologa on potwierdził ciąze odrazu było mówione,że chce usunąc tak wiec dał mi zaswiadczenie do pro famili tam przeprowadzono ze mna rozmowe czy napewno chce to zrobic dali mi namiary na 2 lekarzy oraz skierowanie, że mogę dokonać aborcji.. Wizyte miałam po 3 dniach. W poczekalni było wiele kobiet .. w takim samym celu co ja . dostałam ankiete do wypełnienia na temat mojego obecnego i wczesniejszego stanu zdrowia.. po wypełnieniu ankiety przeprowadziłam jeszcze jedna rozmowe z anastiologiem on opowiedział mi wszystko jak to bedzie wygladac.. pozniej wizyta kontrolna u ginekologa i aborcja.. weszlam do sali gdzie były oddzielne pokoje w których były łozka .. pielegniarka kazała mi sie rozebrac dac jej bielizne i podpaske .. pozniej wszystko działo sie szybko.. weszłam do sali na łozko.. srodki znieczelujace.. przez caly zabieg spałam.. po przebudzeniu nie bylo zadnej krwi wszystko wysprzatane.. pielegniarka kazała mi ubrac bielizne i zaprowadzila mnie do lozka .. co chwile pytala czy wszystko ok .. mnie i innych kobiet.. pozniej herbata.. i do domu.. w domu.. Pustka.. Płacz.. Teraz po 3 tyg wszystko jest jak dawniej.. NIe ma pustki nie ma łez.. lecz codziennie po przebudzeniu mysle o tym co sie stalo .. i w sumie zawsze mysle o tej aborcji.. I nie pisze tego dla tego by się usprawiedliwić.. tylko może dlatego, że czas najwyży dać i takie samo prawo polskim kobieta.. I nie oceniajcie mnie i nikogo kto to zrobił czy chce.. Oczywiscie gdybym mogla cofnac czas nigdy bym tego nie zrobila.. i kazdej kobiecie ktora chce to zrobic radzila bym przemyslec to jeszcze.. bo to najtrudniejsza decyzja w życiu ..

Gość dopadł sie syndrom poaborcyjny
bedzie jeszcze gorzej

Gość wenuskameduska
nie rozumiem czemu to zrobilas ..ja juz w 2 mies ciazy wiedzialam ze bede samotna matka i tego nie zrobilam chociaz jest bardzo ciezko ,bardzo !! ale mam synka kochanego i dla kogo zyc !!

Gość wenuskameduska
dodam ,ze ojciec dziecka namawial /zmuszal do aborcji :/ wspierala mnie mama dzieki niej dotrwalam do konca Ciazy ,syn obecnie ma 7 miesiecy . Ze swoim ojcem spotyka sie 2 razxy w miesiacu i dostaje alimenty ,natomiast moj ojciec nie raz mi wypomnial ,ze ie usunelam ,ze tak by bylo lepiej ,ze nie siedzialabym im wtedy na glowie z bekartem :(( przykre

Jestem zdecydowanie przeciwna aborcji ale to co Ty piszesz nie tzrymasie kupy :P najpierw piszesz, ze pl kobiety pwoinny miec prawo do aborcji a potem , ze nie polecasz tego i , ze drugi raz juz bys tego n ie zrobila. Mam nadzieje, ze wyrzuty sumienia cie zjedza i nie dadza ci normalnie zyc. Koszmar co sie teraz wyprawia :(

Gość kobieca intuicjaa
Boże, kobieto co ty gadasz. To, że ty się źle po aborcji czułaś nie znaczy, że inna się będzie czuła równie źle. Każdy człowiek jest inny, jeden przeżywa, podchodzi do tego emocjonalnie, dla innego to tylko płód, zlepek komórek i nic wiecej. Ja bym nie przeżywała.

Gość niepewny mąż
między innymi dlatego jestem przeciw......kobiety tak na prawdę nie są świadome co to jest aborcja

Gość niepewny mąż
siedzą matrony i puszczają w obie co raz to nowe wymysły ze słowem syndrom w nazwie, do czego to zmierza?

Gość niepewny mąż
obieg

Gość Ja jestem dziewczyna z Mazur?
Ty usunelas... Ja liczę dni plodne jak pojebana nierze temp w pochwie i płacze każdego dnia bo nie mogę zajść w ciaze... Modlę sie o ciaze co 30 min Tak nie mi ciebie oceniac zrobilas co chciałas ale zastanawiasz sie nie raz gdzie leży paluszek a gdzie raczka? Nie zastanawiasz sie ze to co miałas pod sercem liczyło tylko na ciebie myślało ze tylko ty go uchronisz od całego zla? Mamo tego słowa nie uslyszysz Współczuje ci odwagi

Gość dora09
kazda kobieta ma prawo do decyzji czu chce rodzic czy nie...i nikt ale to absolutnie nikt nie powinien jej pomagac w podjeciu tej decyzji.w Polsce kobiety sa zmuszane do urodzenia dziecka i konczy sie to tym ze znajdujemy dzieci na smietniku:(

Dla mnie nie byłaby to trudna decyzja, bo jestem pewna,że nie chcę mieć dzieci, wyrzutów sumienia też bym pewnie nie miała. Uważam,że kobiety powinny mieć prawo do legalnej aborcji.

Gość erga eruyg akuergya krugy akur
między innymi dlatego jestem przeciw......kobiety tak na prawdę nie są świadome co to jest aborcja za to mężczyźni są najlepiej świadomi na świecie, co to jest ciąża, poród i samotne macierzyństwo

Gość niepewny mąż
dzięki aborcji zostanie rozwiązany problem samotnego macierzyństwa?

Gość niepewny mąż
boisz się porodu a aborcji nie??

Gość kobieca intuicjaa
Kurvaa, a może nie każda kobieta chce usłyszeć "Mamo"? :O Ale niektóre baby to tępe dzidy, no takie ciasne mózgi mają, aż wierzyć się nie chce... Moze nie każda pragnie rodzic i mieć dzieci tak jak ty? :O

Gość zrobilam to 13
to nie polaga na tym czy polecam aborcje czy nie.. tylko na tym, że w Polsce kobiety też powinny mieć do tego prawo.. a nie gdzieś w podziemiach dokonywać jej .. Ja napisałam co ja czuje.. Przy kontrolnej wizycie spotkałam się z dziewczyną której to przyniosła ulge.. więc każda kobieta zniesie to inaczej..

Gość erga eruyg akuergya krugy akur
Nic nie kumasz. Nie mam żadnego problemu do rozwiązania i niczego się nie boję. Fakty są takie, że faceci - tacy jak ty - chcą mieć najwięcej do powiedzenia w kwestiach, o których gówno wiedzą.

moje zdanie jest takie-zyj i pozwol zyc....mam na mysli czyjac dezyzje oczywiscie.naprawde ciezko mi zrozumiec wszystkie slowa krytyki kierowane do kobiet,ktore dokonaly aborcji.kazdy powinien zyc w zgodzie z samym soba i nalezy sie najpierw zastanowic POWAZNIE NAD SOBA,kim sie tak naprawde jest i co sie soba reprezentuje a nie oceniac innych.zreszta uwazam,ze czlowiek szczesliwy,spelniony nie bedzie oczernial innych tylko poprostu zajmie sie soba.

Gość gość
ja tez dokonałam aborcji nienawidze sie za to..

Gość gość
Ja dokonalam aborcji farmakologicznej, żyje tak jak dawniej i nie winie siebie za to. Czasem mysle o tym, ale wiem ze tak bylo lepiej.

Gość gość
ja usunęłam, i nie żałuję - byłam młoda, głupia i zakochana - gdybym tego nie zrobiła szarpałabym się dzisiaj a alkoholikiem o alimenty a tak mam cudownego i kochającego męża i wspaniałego syna - niestety tak to już jest, że na największym gnoju wyrastają najładniejsze kwiaty!

Gość gość
nie ma sie czym chwalić. każdy kto dziś chodzi po świecie mógł być wyskrobany. jednak nasze matki pozwoliły nam przyjść na świat. a byliśmy kiedys tylko zlepkiem komórek. Może ci najbardziej wartościowi zostali wyskrobani, a hieny chodzą po świecie i same sie skrobią, szkoda, że to nie one poszły do worka ze śmieciami, jakoś sprawiedliwiej by było.

Gość gość półniedzielny
autor zrobiła ale wielką kupę w kiblu. Toż to widać, gołym okiem, że to prowokacja jakiejś zwariowanej czcicielki zapłodnionych jajeczek, z pro life

Gość gość
Moim zdaniem kazda kobieta powinna miec zdolnosc decydowania o swoim ciele. Niestety nasze katolickie spoleczenstwo wmawia nam, ze po aborcji powinno sie miec mega wyrzuty sumienia, a rzad plynacy z katolickim pradem wciaz jej zabrania. Ja patrze na to czysto biologicznie - zaplodniona komorka to nie dziecko, nie popadajmy w paranoje. Popatrzcie na Francje: aborcja jest legalna, a mimo to Francuzki najczesciej zostaja matkami. Dajcie nam wybierac.