Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny . co tu taa cisza ? W sumie mnie dawno nie bylo ale juz wrocilam i sie udzielam oczywiscie . Wczoraj bylam na polowkowym , synus pieknie sie ze tak powiem rozkraczyl i plec potwierdzona co mnie niesamowicie cieszy . Wszystko z nimmw porzadeczu ja najlepszym wazy 550 gram i ma 15 .5 cm wzrostu :P A co u Was dziewczyny ?

Jak już wiem, że w 100% córa - Alicja rzecz jasna - chociaż w tej kwestii kłócę się jeszcze z chłopem :D On chce Dagmara :-o no kompletnie mi się nie podoba, zresztą... ja i tak cały czas idę na ustępstwa, więc będzie Alicja i kropka. Teraz zaczęłam zakupy. Kupiłam już kilka sztuk bodziaków, na rozmiar 62 i 68 - ładnie w 5-o pakach i wcale nie drogie.

Gość modernbarossa
nei ma co kupowac ubran dla noworoda z najwyzszych polek bo malenstwo szybciutko wyrasta i tak wiec wiecie :) A mowilas ze czujesz ze syn :) hihihi :D Wazne ze zdrowe nasze maluszki sa :) Alicja bardzo ladnie mi sie podoba , a Dagmara no wlasnie nie pasi mi jaos to imie . U nas bedzie Ksawery :)

I czułam tak do końca. Nawet jak robił mi usg i pytał jakie mam przeczucie, to powiedziałam, że syn... a lekarz się tylko uśmiechnął i stwierdził, że kiepsko z tym moim przeczuciem ;)

Gość modernbarossa
U nas byla taka sytuacja ze pani doktor zaczela robic usg a moj synus ochany jaby wiedzial ze juz jest widoczny dla nas i obrocil sie jaby byl kamerowany i taie wielkie oczka zrobil ze az sie wystraszylam co sie stalo : A potem tylo plywal sobie spoojnie od czasu do czasu przerecil sie troszeczke . Ale jest bardzo malutki i dlatego ta zadko czuje ja sie rusza , e no niestety .

Gość tasia600
Hej dziewczyny mnie tez tu nie bylo jakis czas.Teraz mam na glowie przeprowadzke :) Nawet zapominam czasem ze jestem w ciazy :) Ale w piatek ide na Usg i juz sie nie moge doczekac.Moze dowiem sie jaka plec.Dobrze ,ze pokupowalam juz tyle rzeczy dla maluszka,bo bede pewnie splukana po przeprowadzce ,tyle jeszcze trzeba dokupic rzeczy do nowego domku :)

Gość tasia600
katarynka gratuluje cory ,a tobie modernbarossa synka.Ja mialam przeczucia na chlopca a teraz wydaje mi sie,ze to kolejna dziewczynka.Zobaczymy:)

Gość modernbarossa
moglo to by tylko zludzenie ale ten widok mam do tej pory przed oczami , naprawde niezapomniane . Troche straszne jak taie dzieci z horrorow , smiejemy sie ze chcial nas wystraszych ale nas to jednym slowem rozsmieszylo :) Ja od poczatku czulam ze chlopiec i u mnie sie sprawdzilo ale ja widac nie zawsze sie sprawdza z przeczuciami :)

Gość tasia600
z tego co mi wiadomo to dopiero w 26 tygodniu powieki otwierają się i pozwalają dziecku mrugać

Gość modernbarossa
ja mam nietsety tylo 3d zdjecie ale wazne ze jets i wyjaowo ladnie zrobione , bardzo wyrazne :) Tasia dlaego mowie ze moglo to byc zludzenie,niestety nie potrafie tego a dokladnie opisac zebyscie mogly ocenic co to bylo naprawde .

Dzień doberek :) Ja mam to 4d i powiem szczerze, że zawiodłam się na maksa. Niby widać główkę mojej artystki, ale jakoś tak niewyraźnie, dziwnie. Nie podoba mi się to w ogóle.

Gość modernbarossa
ja mam normalne i widac dosonale wlasnie , szkoda ze nie mam na plycie nagranego tego ,a chc przynajmniej zdjecia tto bym sie pochwalila : )

Gość tasia600
No wiadomo usg trwa tylko chwilke i czlowiek jest caly w emocjach i moga rozne rzeczy wydawac.Ja na moim Usg jestem wrecz jak nacpana :)A jutro mam kolejne :) Naprawde juz sie nie moge doczekac i jestem taka ciekawa plci ze masakra jakas.Idziemy cala rodzinka ja maz i corka :)Juz jestem tak podekscytowana ,ze nie moge usiedziec na miejscu.Ja juz ruchy czuje na calego.Czasem takie sa mocne ,ze az sie sama czuje nie swoje.Dzidzia skacze jak na trampolinie .Czuc tez jak dotkniesz reka i zreszta po brzuchu tez widac jak sie uklada .Moje malenstwo juz ma czkawke:)To jest takie dziwne, rytmiczne podskakiwanie wewnątrz mojego brzucha.I brzuszek tez juz widac taki ciazowy :) nie jest wielki,ale juz ma ksztalt ciazowy (wrescie nie wygladam jakbym tylko przytyla).

Gość modernbarossa
Tasia cos o tym wiem , moj synus regularnie daje nam znac o sobie ale najczesciej oporanu no i oczywiscie w nocy , w dzien zado ja narazie ale zdarza mu sie jednak . A czawke tez ma taie pulsowanie ilka razy w jednym miejscu . Czasem czuje mocne opniai i raczej tylo te sa wyczuwalne ja tos polozy reke na brzuchu . A co do ksztaltu brzusza moj rosnie z dnia na dzien co mnie ciezy , nie wygladam ja grubas , a ludzie jak mnie mijaja na ulicy to sie usmiechaja , clakiem mile uczucie . Tasia a ja Twoja corka zareagowala na wiesc ze bedzie miala rodzenstwo ?

Gość tasia600
Na poczatku byla zazdrosna .Mowila mi :No to juz mnie nie bedziesz kochac bo dzidzius bedzie slodziejszy ode mnie .:) Ale ja jej duzo tlumaczylam ,ze jestesmy rodzina i kazdego trzeba kochac tak samo.Teraz bardzo sie cieszy,jak wybiega ze szkoly to podbiega do mnie caluje moj brzuch:) Czesto mowi do brzuszka,np:Tylko pamietaj masz mnie sluchac a nie mamy :) .Ostatnio sie spytala czy dzidzius placze w brzuszku,bo jak tak to bede miala mokry brzuszek w srodku:).Jak cos je dobrego to mnie czestuje i mowi,ze to napewno bedzie smakowac dzidzi.Cieszy sie bardzo ,ale zobaczymy jak bedzie,bo czuje ,ze momenty zazdrosci beda.Jednak mala rosla do tej pory jako jedynaczka :)

Gość modernbarossa
urocza ta Twoja corecza musi byc , az ci troche zazdroszcze ze masz juz jedno , czasem dzieci sa taa podpora ze nit nie jest w stanie tego nam zapewnic .

Gość modernbarossa
urocza ta Twoja corecza musi byc , az ci troche zazdroszcze ze masz juz jedno , czasem dzieci sa taa podpora ze nit nie jest w stanie tego nam zapewnic .

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) Oj Katarynka wiem co to za bol , sama mam problemy choc ciagle spiaca jestem i jakas taa zmeczona totalnie , ale ja sie poloze wieczirem to niby usypiam ale taim leciutenim snem spie ze najmniejszy halas mnie budzi:c

Gość tasia600
Hej :) kochane bylam na scanie i mamy syna!!!! :) Ale fajnie szczeze nie spodziewalam sie :)

🖐️ gratuluję syna :D spotkałam dzisiaj sąsiadkę, która stwierdziła, że tak wypiękniałam w ciąży, że aż mi się miło zrobiło na duszy, I tak jak cały czas myślałam, że brzucha mi nie widać tak teraz stwierdzam, że byłam ślepa, miejsca w komunikacji miejskiej mi ustępują :D

Gość tasia600
u mnie wlasnie z tym brzuszkiem bylo tak ,ze nie wygladalam na kobiete w ciazy dosc dluugo :) tak jak bym miala brzuszek i przytyla.I nagle w krotkim czasie tak sie zaokraglil i pokazal taki juz typowo ciazowy :) Pamietam z corka mialam podobnie.I teraz bedzie rosl szybciej ,bo i zreszta teraz dzidzius z tygodnia na tydzien bedzie coraz wiekszy i ciezszy .Zaczyna intensywnie rosnac :)Tylko mam problem z imieniem dla chlopca :(Chodzi o to,ze jestem dosc wybredna,jak cos mi sie i podoba a ktos ze znajomych ma synka o tym imieniu,to juz odpada ,bo nie lubie papugowac.Albo mam zle skojarzenia.Do tego jeszcze mieszkamy juz 9lat w UK i mamy zamiar zostac.Wiec imie musi byc albo miedzynarodowe,albo by latwo bylo wymawiac tu i w Polsce,nieoklepane,niepopularne ,i nie dziwaczne .No zaczelam sie zastanawiac nad imieniem Timothy w skrocie Tim,Tima,Timus

Gość gość
modernbarossa jesteś mdła jak flaki z olejem...szkoda bo lubiłam ten topik a po prostu rzyg bierze jak się ciebie czyta. Jakby się piło herbate poslodzoną 10 łyzkami cukru.

🖐️ Jak tam dziewczyny się czujecie? Bywacie jeszcze na kafe? :) U nas wszystko ok. Młoda fika mi w tym brzuchu nader aktywnie, ale to chyba dobrze. Przytyłam 4kg :-o muszę chyba przystopować trochę, bo do końca ciąży jeszcze nam trochę zostało i nie chciałabym chodzić, jak słonica.