Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

w końcu wyszło to słoneczko :D Ja przeczuwam, że u mnie będzie chłopak... może trochę podświadomie bym chciała, lekarz stwierdził, że On widzi dziewczynkę, ale to było zdecydowanie za wcześnie, więc teraz się okaże, o ile się okaże :D Jak płeć będzie mi znana to zacznę kupować rzeczy... i raczej rozpocznę wyprawkę od kocyka, pościeli, ale i tak w neutralnym kolorze postaram się wybierać :)

Gość tasia600
Hej dziewczyny,ja dzis mialam sen ,ze urodzila mi sie coreczka:) Sophia haha :) i byla podobna do mnie :) Co do chlopiecego imienia bardzo mi sie podoba Nathaniel ale moja kolezanka juz tak nazwala synka,wiec odpada.Ja nie lubie papugowac :) A coraz bardziej sie sklaniam do imienia Jonathan (czyt przez Dzej ) .Albo Jonny w sumie to nawet moglby byc skrot.Nie jestem przekonana do literki Dzej ,ale mieszkam tu juz 9 lat i zamierzam zostac na stale.

Gość tasia600
pajacyki super:) Pierwszy podoba mi sie naj....

Gość tasia600

Gość tasia600

Gość tasia600

Gość tasia600
No masakra jakas kolejny dzien sie nie dodaja posty :( Gdzie sa moje posty z wczoraj,widze to tylko problem ale na naszym watku:(

Gość gość
no i co drugi dzien postow nie widac

hej dziewczyny...te nie pojawianie się postów mnie wkurza...widze w temacie ze ktos cos dodał ale jak wchodze to nic nie ma...fakt że to nie tylko na naszym wątku bo w innym gdzie pisze jest to samo.ale poradzono nam tam że w linku u góry wyświetla sie na samym końcu numerek który trzeba zmienić na o 10 większy,enter,odświeżyć strone i wchodzi...ja teraz tak zrobiłam i działa... Ale u nas beznadziejna pogoda wczoraj cały dzień lało,dzis to samo..ani na spacer iść,ani grilla zrobic,nuda totalna wczoraj,w telewizji też nic ciekawego...wek wcale lepiej sie nie zapowiada..

🖐️ I doopa :( Nie miałam robionego USG w ogóle, lekarz mnie jeszcze ochrzanił, że cytologii nie robiłam, zlecił dodatkowe badania, na które miałam dzisiaj iść z rana (wr, toxoplazmowa) i dodatkowo mocz, ale nie kupiłam pojemniczka na mocz i idę dopiero w poniedziałek :-o

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) Eh jaka paskudna pogoda dzisiaj , leje od samiutkiego rana i straszliwie zimno brr ..:c Niestety trzeba w domu siedziec dzisiaj : ) A chcialam na zakupy wywedrowac dzis ale bedzie musialo to poczeac jeszcze bo nie mamcheci po tym deszczu chodzic . A ja samopoczucia kochane moje ? Kurcze wczoraj zaczelam 20 tydzien i jakos stwirdzilam ze mam za maly brzuchh :C

Gość modernbarossa
Kataryna nie przejmuj sie ja tez na ta przekleta toksoplazmoze ide, znaczy musze sie wybrac w koncu ale stwierdzilam ze odbebnie ja wtedy ja do szpitala bede jechala na polowkowe czyli w srode . A cytologii to ja teznie mialam robionej, ale slyszalam ze niektorzy lekarze wysylaja dopiero na nia po 30 tygodniu ale ja sie nie znam na tym wiec nie mowie napewno tylo tak wspominam . Ja tez na ostatniej wizycie nie mialam normalnego usg tylko dopochwowe , troche sie wkurzylam ale no coz jakos musialam przebolec to , niby widzialam szraba ale ta neidokladnie i taka nie do konca spelniona wyszlam z gabinetu .

Gość modernbarossa
eh co z tym forum sie dzieje ? : c Od dwoch dni nie widzialam waszych wiadomosci ale wyczytalam gdzies na jaims watku ze trzeba jaas tam liczbe zmienic i wtedy sie pojawiaja i sie udalo :D

Gość tasia600
Hahah no wrescie widze posty :)Ja tez stwierdzilam ,ze mam maly brzuszek a juz niedlugo tez do polowy dotre :) Nawet jak mowie komus,ze jestem w ciazy to ludzie sie pytaja tak?To pewie poczatek.Ja mowie ,ze to piaty miesiac i tu nikt mi nie wierzy :) Ale z tego co pamietam to brzuszek zaczyna intensywnie rosnac dopiero od teraz.Teraz dzidzia bedzie pbrzybierac na wadze duzo wiecej niz na poczatku ciazy.Zobaczysz pod koniec czerwca roznice :)

różowa - ja chodzę prywatnie do lekarza, ale z racji tego, że skierowała mnie na sporo badań, które sporo kosztują prywatnie, to stwierdziłam, że pójdę sobie państwowo, da mi skierowanie na badania i obejdzie się bez większych kosztów, bo jak tak liczyłam to ponad 300zł musiałabym wydać na wszystkie badania na jakie mnie skierowano, a tu jeszcze ochrzan dostałam - prawidłowo zresztą - bo moja prowadząca nie skierowała mnie w ogóle na cytologię, którą miałam dawno temu robioną. I jeszcze uśmiał się z żartu... miałam zrobić badanie na grupę krwi, ale mówiłam swojej prowadzącej, że jest to niepotrzebne, bo ostatnio byłam w szpitalu i miałam robione takowe badanie, specjalnie na określenie grupy krwi, a Ona patrząc na kartkę z pieczątką szpitala, podpisem lekarza stwierdziła, że muszę zrobić jeszcze raz, bo to nie to :-o ale jak to? Tzn. że mam więcej niż jedną grupę krwi? :D W ogóle stwierdził, żebym już do niej nie chodziła i zmieniła lekarza prowadzącego, ale kurcze tam mam blisko i Ona nie ma złych opinii, może gorszy dzień miała.

Ja nie mam w ogóle brzucha. Moja siostra ostatnio stwierdziła, że jest zawiedziona moją ciążą, bo myślała, że już w połowie to będzie mogła pogłaskać brzuszek, a tu lipa :D Ale wyczuwam od kilku dni ruchy malucha i teraz tylko upewniam się w tym, że to nie moje przewidzenia tylko faktycznie ruchy malucha. Takie delikatne pukanie od środka, no i najbardziej aktywne wieczorem :) Urocze.

Gość modernbarossa
wiec jak widac sa lekarze i lekarze :d HHaha xd A moj synus daje dzis mocno zanc o sobie , a brzuszek no coz widocznie rosnie ale dla mnei jaos ciagle za malo , niewtajemniczeni nie wiedza ze w ciazy jestem . A co dopiero ze to 5 miesiac : )

Gość modernbarossa
U mnie jest najbardziej aktywny wczesnym raneim , noca i czasem jak siedze i wcinam cos slodkiego to wtedy buszuje jak oszalaly : ) Takie uroki , nie moge doczekac sie tego usg ja zobacze mojego skarba znowu :) Ale sie bede smiala jak teraz lekarz powie ze to dziewczynka , choc czuje jaos ta ze bedzie jedna chlopak :)

Ja w poniedziałek idę na te badania, bo w środę znowu idę państwowo do ginekologa, kazał mi przyjść, więc wtedy może zrobi usg, ale raczej w to wątpię. U niego w gabinecie w ogóle nie widziałam sprzętu, więc znając życie i ów przychodnie - a znam ją od dzieciństwa - to skierowanko na usg muszę dostać, zapisać się i dopiero iść na badanie. Takie uroki państwowej służby zdrowia.

Ja nie chciałabym, żeby ten brzuch jakoś drastycznie w najbliższych tygodniach mi rósł, bo czeka mnie mój własny ślub - cywilny - ale ładnie i tak chcę wyglądać, a tak boję się, że nic sobie nie dobiorę, a jakoś średnio mi się podobają te ciążowe sukienki i są strasznie drogie.

Czytam właśnie Wasze posty o małych brzuszkach, a ja zaczęłam 20 tydzień i brzuch mam już spory. Ostatnio 2 razy jechałam autobusem miejskim i już mi inni ustępują miejsce. Oj, to ja nie wiem, jak to powinno być. Chyba poo prostu u każdej z nas inaczej.

Gość gość
ja tez zaczynam 20 tydzień i brzuch mam spory, ciążę wszyscy widzą

🖐️ Spać nie mogłam, bo nie wyczuwałam ruchów swojego maluszka, a wieczorem zaczynał być aktywny, dopiero około 7 dał popis swoich umiejętności :D uspokoiłam się. Zimno!!!!

I zakupiłam dwa kocyki dla mojego dziecia :D Jeden brązowy, a drugi ecru. Z tym drugim to nie wiem czy dobór koloru był dobry, bo wiadomo jasny szybko się brudzi, ale takim tokiem myślenia musiałabym wszystko czarne kupować... a są takie mięciutkie, cieplutkie i śliczne :D

Gość gość
upupup

Gość gość
Dziewczyny co tam u Was? Odezwijcie sie tak fajnie sie Was czytalo! :)